Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

_

R

_

E

_

K

_

L

_

A

_

M

_

A

--

689811412513913705893.jpg

Plugin służy do tworzenia na serwer "gotowych" itemków. Tj. tworzymy item w pliku

z rozszerzeniem ".yml" i podobnie jak w skrypcie wrzucamy go do folderu pluginu,

on jest załadowany i możemy "giv'nąć" go sb w grze, bądź dodać go do tzw. zestawu (kit' u).

Tak wiem istnieje już kit essentialsowy, ale chciałem wrzucić coś od sb i wstawić coś

innego a nie spamić jakimś pluginem, który zrobiło już od groma osób, i ma w opisie

("prawie jak na jakimś tam serwerze").

TWORZENIE ITEMU

Jak się wypełnia "plik", jest opisane w komentarzach, w plikach pluginu, które się stworzą po wgraniu

go na serwer, ale żeby nie było dam przykładowe zdjęcie.

example_item.yml

272211412513913705893.jpg

Po "wypełnieniu" pliku zapisujemy go do folderu:

folder pluginu >> items >> [nazwa_twojego_itemu].yml

I tyle.

WTYCZKA

Plugin pozwala do użycia itemów w innym pluginie. ItemStack itemu możemy uzyskać za pomocą

ItemManager.getItem("nazwa_pliku_twojego_itemu"); 

Należy tylko zaimportować ten plugin do swojego tak jak to np. robi się z silnikiem bukkita.

KOMENDA

NAZWA: /item

ARGUMENTY:

• give <nazwa_pliku_twojego_itemu>

- Daje na stworzony item. Jak stworzyłeś plik o nazwie bloczek.yml to wpisujesz /item give bloczek.

+ PERMISJA "item.give"

• list {items, kits}

- Ukazuje nam listę itemków, lub "zestawów"

+ PERMISJA "item.list"

• kit <nazwa_kitu_z_pliku_kits.yml>

- Daje nam "zestaw" itemów z pliku (plik pluginu >> kits.yml). Tworzenie własnych zestawów jest także w tym pliku opisane.

+ PERMISJA "item.kit.<nazwa_kitu>", lub "item.kit.*". Przykładowo permisja do jednego z defaultowych kitów "item.kit.name2".

DOWNLOAD

PLUGIN

http://www.mediafire.com/download/sze68y8z4iwl4u1/ItemsStoreAPI.jar

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/url/0031640b59eb3d8b06e4b8d0727c8b66b8964c8f2b60e1c098a55631d8ea5e14/analysis/1412513710/
  • Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny plugin ;) Co prawda używałem innego, po czym przez jego błędy zmieniłem wszystko na serwie, żeby wszystko działało ;/ Ten wydaje się być spoko, może kiedyś użyję ;)

Opublikowano

Zaje*isty plugin. Wykorzystam go i w tym momencie myślę czy nie napisać do niego Skrzynek jak w cs'ie z fajnymi, lepszymi nagrodami ;3

Opublikowano

Zaje*isty plugin. Wykorzystam go i w tym momencie myślę czy nie napisać do niego Skrzynek jak w cs'ie z fajnymi, lepszymi nagrodami ;3

Thx ;] Jakbyś go wstawił na mpc, to jakbyś mógł podeślij link'a na pw D:

Opublikowano

Thx ;] Jakbyś go wstawił na mpc, to jakbyś mógł podeślij link'a na pw D:

Najpierw muszę znaleźć czas żeby to napisać ;p

Opublikowano

Nie ogarniam tego pluginu... jak juz zrobie te itemki i z tych itemkow kit, to jak zrobic zeby gracz dostal go od razu jak wszedl na dany swiat?

@Edit

Jak chce dac koxa do kitu to co mam wpisac? Bo refil i kox maja ta sama nazwe...

@Edit2

Stworzylem te itemki, potem z nich zrobilem kit. Jak wpisuje /item give (nazwamojegoitemka) to pisze, ze nie rozpoznano itemu, na pewno zrobilem ten itemek dobrze, z kitem mam inaczej. Wpisuje /item kit (nazwamojegokitu) i pisze "Dodano zestaw", a do ekwipunku sie nic nie dodaje.

Opublikowano

Nie ogarniam tego pluginu... jak juz zrobie te itemki i z tych itemkow kit, to jak zrobic zeby gracz dostal go od razu jak wszedl na dany swiat?

@Edit

Jak chce dac koxa do kitu to co mam wpisac? Bo refil i kox maja ta sama nazwe...

@Edit2

Stworzylem te itemki, potem z nich zrobilem kit. Jak wpisuje /item give (nazwamojegoitemka) to pisze, ze nie rozpoznano itemu, na pewno zrobilem ten itemek dobrze, z kitem mam inaczej. Wpisuje /item kit (nazwamojegokitu) i pisze "Dodano zestaw", a do ekwipunku sie nic nie dodaje.

Sorka wcześniej nie zauważyłem poptrzyłem widocznie tylko na post przemcia, a więc co do:

1. Kox'a (jeśli jescze sb nie poradziłeś) to dajesz material: GOLDEN_APPLE i data: 1

2. Co do give to jeśli ten itemek stworzyłeś to musiałeś go jakoś zapisać do folderu "items" w folderze pluginu przykładowo jako itemek.yml , to potem w grze po rl wpisujesz sb /item give itemek (nie nazwe z pola "name")

3. Co do kitów to praktycznie to samo:

vip:
    - '%itemek'
    - WOOD_AXE

, musisz pamiętać o cudzysłowiu i % przed nazwa pliku z twoim itemem, potem tylko /item kit vip, jeśli nadal kity nie bd ci działać to podeślij twój plik "kits".

4. Co do itemów przy wejściu na serwer tego nie dopisałem tam, ale można to zrobić za pomocą innego pluginu bądź sam to może dopisze.

Opublikowano

Plugin napraaaawdę spoko;

Myślę że go nawet szczerze niedługo użyje,

Wszystkim zainteresowanym polecam! ;P

XUQQ6QZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...