Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@suchy9145

Ja bym wolal co deda kit, a ograniczenia minutowe mozesz zrobic, ale jakbys juz mial te ograniczenia minutowe zrobic to zeby dalo sie ustawic te ograniczenia np. w pliku kits.yml albo na tabliczce. Do deda tez tak mozesz zrobic, ze ustawia sie na tabliczce np. [item] kit arenaknock <wpis odpowiadajacy za ograniczenie minutowe lub deda>

@Edit

Kiedy zrobisz ten update?

Trochę mi to zajeło ale dodałem to co chciałeś, jest nowy dowload, tylko jak ściągniesz nową wersje, żeby Ci działało musisz poprawić plik "kits.yml", teraz to wygląda przykładowo tak:

name1:
    minutes: 0
    death: true
    items:
        - '%miecz'
        - '%luk'
        - ARROW/64
name2:
    minutes: 61
    death: false
    items:
        - '%drzewo'
        - WOOD_AXE
        - TORCH/32

Wszystkie itemy trzeba przenieść do rubryki "items"

I dajesz, albo minutes  = 0 (tj. nie ma żadnego ograniczenia), a death true, albo death false i czas w minutach. Albo minutes 0 i death false i każdy co chwilę bd mógł brać zestaw, działa i na komendę i na tabliczki D:

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@suchy9145

Bardzo dobry update, widac, ze sie postarales.

Co do pluginu to moglbys dodac komende /item reload (oraz permisje do niej), ktora by przeladowywala config pluginu, bo jak ustawiam kit i chce zobaczyc czy dziala to caly czas musze /reload itd...

Moglbys dodac jeszcze opcje automatycznego zakladania, np. zbroja w kicie, gracz klika, dostaje itemek i od razu mu sie zaklada.

Opublikowano

@suchy9145

Co do pluginu to moglbys dodac komende /item reload (oraz permisje do niej), ktora by przeladowywala config pluginu, bo jak ustawiam kit i chce zobaczyc czy dziala to caly czas musze /reload itd...

Moglbys dodac jeszcze opcje automatycznego zakladania, np. zbroja w kicie, gracz klika, dostaje itemek i od razu mu sie zaklada.

Można i postaram się to napisać jak bd miał czas ;>

Opublikowano

@suchy9145

Update:

- dodano komendę /item reload, przeładowywyuje zarówno kity jak i itemy z folderu "items"

- dodano auto zakładanie zbroi jeśli, nie ma gracz innej na sobie ;>

Opublikowano

@suchy9145

Wpadlem na calkiem niezly pomysl... dosc oryginalny.

Jezeli bylbys w stanie, moglbys zrobic, ze jezeli juz jest ustawiona tabliczka np. z kitem patrzac sie na nia mozna wpisac /item command <komenda>

I jakbys kliknal na dana tabliczke wykonalaby sie dana komenda ;)

Opublikowano

@suchy9145

Wpadlem na calkiem niezly pomysl... dosc oryginalny.

Jezeli bylbys w stanie, moglbys zrobic, ze jezeli juz jest ustawiona tabliczka np. z kitem patrzac sie na nia mozna wpisac /item command <komenda>

I jakbys kliknal na dana tabliczke wykonalaby sie dana komenda ;)

Ale to już strasznie odbiega od tematu pluginu D:, ten plugin ma służyć do zarządzania itemami, a na komendy są inne pluginy, bardziej rozbudowane.

Opublikowano

@suchy9145

To moze napisac na to inny plugin? Ktory mialby za zadanie przypisywac komendy do tabliczek? ;)

Trochę bez sensu jak chyba są już na to inne plugin, a taki sam efekt można uzyskać poprzez command blocki.

Opublikowano

@suchy9145

Moglbys dodac permisje do danych kitow i itemkow np.:

- item.kit.<danykit>

- item.give.<danyitemek>

Bo jak chce zrobic pluginem MyCommand komende /zestaw vip, /zestaw svip i zrobic, ze gdy sie to wpisze wykona sie komenda np. /item kit vip, to kazdy bedzie mogl jej uzyc, nawet jesli w MyCommand mozna ustawic permisje (tego nie wiem) to ktos bedzie mogl se wyczaic, ze taki kit/itemek jest i po prostu wpisze komende /item kit vip i bedzie miec itemki dla vipa.

A co do tego pluginu, ktory mialby przypisywac dana komende do danej tabliczki itd. to chodzilo mi mniej wiecej o takie cos:

klikam dana tabliczke np.

[item]

kit

<kit>

i od razu po tym dostaje kit i wykonuje sie przypisana komenda. Np. klikam, dostaje kit, teleportuje mnie do danego miejsca. Moglbys mi podac nazwe tego pluginu? O ile taki plugin istnieje. ;x

Opublikowano

@suchy9145

Moglbys dodac permisje do danych kitow i itemkow np.:

- item.kit.<danykit>

- item.give.<danyitemek>

Bo jak chce zrobic pluginem MyCommand komende /zestaw vip, /zestaw svip i zrobic, ze gdy sie to wpisze wykona sie komenda np. /item kit vip, to kazdy bedzie mogl jej uzyc, nawet jesli w MyCommand mozna ustawic permisje (tego nie wiem) to ktos bedzie mogl se wyczaic, ze taki kit/itemek jest i po prostu wpisze komende /item kit vip i bedzie miec itemki dla vipa.

A co do tego pluginu, ktory mialby przypisywac dana komende do danej tabliczki itd. to chodzilo mi mniej wiecej o takie cos:

klikam dana tabliczke np.

[item]

kit

<kit>

i od razu po tym dostaje kit i wykonuje sie przypisana komenda. Np. klikam, dostaje kit, teleportuje mnie do danego miejsca. Moglbys mi podac nazwe tego pluginu? O ile taki plugin istnieje. ;x

Co do kitów to właśnie tak jest albo dajesz permisje " item.kit.* " i ktoś może wziąść sb każdy kit a jak tak nie dałeś to jeżeli nie masz opa muisz mieć " item.kit.<danykit> ", do giv'a tak nie robiłem ale można, a co do pluginu na komendy to nw ale wątpie, żeby takiego czegoś jeszcze w internecie nie było.

Opublikowano

@suchy9145

Ok, dzieki za info. Wlasnie przydaloby sie takie cos do giv'a. Moglbys to zrobic?

@Edit

A i nie wiem dlaczego mi to nie dziala:

name: '&bJedzonko'
description:
material: COOKED_PORKCHOP
ammount: 64
data: 0
durability: 0
enchantments:

Jak chcialem zwykle COOKED_PORKCHOP/64 w kicie wpisac tez nie dzialalo. ;x

Opublikowano

@suchy9145

Ok, dzieki za info. Wlasnie przydaloby sie takie cos do giv'a. Moglbys to zrobic?

@Edit

A i nie wiem dlaczego mi to nie dziala:

name: '&bJedzonko'
description:
material: COOKED_PORKCHOP
ammount: 64
data: 0
durability: 0
enchantments:

Jak chcialem zwykle COOKED_PORKCHOP/64 w kicie wpisac tez nie dzialalo. ;x

Spróbuj poprzez COOKED_BEEF :>

Opublikowano

Wygląda fajnie, jakbym czasem wrócił do tej gry to na pewno skorzystam! :) Dzięki za wstawkę ( na przyszłość ).

Opublikowano

xx

Nudzi ci się? Zapraszam na serwer Hardcoreee !
Bardzo dużo zabawy/eventy/konkursy/

Otwarcie 07.11.14 w piątek o godzinie 17:00 

Ip. hdcraft.ench.pl

Czkeamy na ciebię 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...