Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto?

xDefqonOnex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy warto wrócić na Metin2 pl? Jeśli tak to jaki serwer polecicie?
- Na jakim serwerze najlepiej zarabiać?
- Gdzie jest tanie eq wybonowane?
- Za ile kupie fms-a +9 +30 sr kd +3/4
- Ceny ku na danym serwerze. (Te ważne)

Mniej więcej jakie ceny ryb/małży sa? Pomógłby mi ktoś nabić 30 lvl na BO/V1?

LUB.

Czy warto grać na Metin2 SG? I czy ktoś w grze wytłumaczył by mi co i jak oraz pomógł na start.

Daje like za odpowiedź i pomoc w decyzji.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Odniosę się do drugiej części pytania.

Tak, warto grać na SG. Ostatnio dużo się tam dzieje, administracja dba o graczy:

- strona internetowa jest w języku polskim, aby ułatwić zaczęcie gry dla nowych ;)

- kilka dni temu został dodany nowy dungeon dla graczy między 30 a 60 poziomem

- pewnie wiesz też, że codziennie są organizowane eventy ;)

- na start dostajesz pakiet IS na 7 dni (20% więcej expa, 2x drop i inne bajery jak trzecia ręka, powiększony magazyn itd.)

Ale co przede wszystkim wyróżnia SG? Co mnie tam przyciągnęło?

- można handlować przedmiotami z IS i punktami do IS, dzięki czemu nie musisz wydawać ani złotówki by korzystać ze wszystkich udogodnień, samemu bonować przedmioty itd.

- zupełnie inna mentalność graczy, nie ma tyle nienawiści do wszystkiego co się rusza jak an PL'u, dodatkowo za ksucie są bany ;)

Dzisiaj i jutro trwa jeszcze event rocznicowy, dzięki czemu możesz łatwo się wzbogacić, bo dropią szkaty zawierające wartościowe przedmioty. Lepszego momentu na zaczęcie nie będzie.

Opublikowano

Tez jestem ciekaw czy warto grac na plu. Nie ma żadnych ciekawych privów, więc chyba trzeba wrócić na pl gdzie zawsze było sporo graczy. Opłaca się? Na którym serwerze wystartowac? Gdzie najwięcej ludzi? 

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Olej PL bo szkoda na to czasu, konta nie są już prawnie nic warte. 
PL jest już łatwiejszy od niektórych hardów. 
Niby popularność metina "wraca" gó*no prawda, ta gra się kończy... Nie marnuj swojego czasu i nie graj na plu. 
Administracja ciągnie hajs od graczy póki może, stąd te "nowości". Jeśli chce Ci się tak grać to idź na SG, albo znajdź sobie inną grę.

Opublikowano

Olej PL bo szkoda na to czasu, konta nie są już prawnie nic warte. 

PL jest już łatwiejszy od niektórych hardów. 

Niby popularność metina "wraca" gó*no prawda, ta gra się kończy... Nie marnuj swojego czasu i nie graj na plu. 

Administracja ciągnie hajs od graczy póki może, stąd te "nowości". Jeśli chce Ci się tak grać to idź na SG, albo znajdź sobie inną grę.

Nie do końca olej PL, myślę, że warto by było jeszcze zagrać na TBD ( serwer od kwietnia). 

Na reszcie serwerów to już by trzeba było inwestować w yang (allegro), bo inaczej wybić się by było ciężko.

Jeśli jeszcze chciałbyś zagrać na jakimś hardzie to warto także ravia s2.

Serwer stoi ponad miesiąc, wybić się łatwo bez IS i yang z allegro.

Wystarczy dropić hematy w m1, tylko, że na ravii jest 1 problem (gimbaza).

Przez to miła atmosfera jest tylko w godzinach rannych 2- 7 rano.

Opublikowano

Dobra zdecydowałem na SG Grać pobrałem Pl musi poczekać na kiedyś tam :).
A jest coś takiego jak spolszczenie to SG. Kamer odpada :P.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Warto jeszcze grac zagraj na tbd cena ku to aura 1,5kk a silne 200k takiego fmsa kupisz za 25-30kk medale konne do 150k malze z 500k a ryby to nwm ale widzialem po 15k.Czy ci pomoge ? nie bo koncze grac w metina z wlasnych powodow

Opublikowano

Temat do zamknięcia wiecie co zrezygnowałem z metina sg nuda po pierwsze po drugie nie będę grać na plu bo to szajs wielki po trzecie w prezentacji serwerów każdy serwer od góry do dołu to niesamowity szajs.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Polecam ci Metin2SG.

Jak znasz metina i lekko angielski to sobie poradzisz.

Jest sporo gracz, większa ich kultura ( ja nie spotkałem dzieci "neo").

Gram tam od niedawna i gra się bosko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...