Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk ssd czy chłodzenie wodne do 300zł?

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat. Czy kupić chłodzenie wodne, czy dysk ssd do 300zł. Obecnie mam chłodzenie box od intela które chodzi głośno i mam ochote je r*******, a dysk mam 1tb wd green 7200rpm. Pomóżcie mi

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Dobrej wody (chłodnicy, pompy, plate) nie kupisz za 300zł. Jeśli chłodzenie intela chodzi głośno i mało skutecznie to polecam kupić jakieś inne, za ok 100zł. Podaj model płyty gł. i jaki procesor posiadasz.

Co do pytania brał bym Dysk SSD

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

dysk ssd na system, programy i jakas ulubiona gre

+100 punktow do komfortu

a jesli cie chlodzenie denerwuje, a nie potrzebujesz extra wydajnego to kup sobie np. silentiumpc spartan za 40zl, ultraciche nie jest ale na pewno znacznie cichsze od boxowego

Opublikowano

Intel Core i5 socket 1155 a płyta główna gigabyte h61ma-d3v.

To jeśli mogę was prosić... Da radę kupić dysk SSD do 250zł + chłodzenie do 100zł? Chciałbym ciche chłodzenie i dobre,lepsze od boxowego. Te dwie rzeczy razem max mogą kosztować 350zł. Z góry dziękuję @Lexus. @taki_niesmialy

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Do czego bedziesz wykorzystywac ten SSD? I czy podkrecasz/planujesz podkrecenie procesora?

jeśli jest taka opcja i mi się to przyda. Dysk ssd planuje dla systemu

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Dysk SSD: Crucial MX100 128GB. Spokojnie starczy na system, programy i parę gier.

Chłodzenie: SilentiumPC Fera 2 (cichsze) lub SilentiumPC Spartan PRO

Wyjdzie trochę ponad budżet, ale moim zdaniem sie oplaca

Jesli jednak 350zl to maksymalne maksimum to zamiast MX100 weź ten Crucial M500 120GB

Fera 2 + Crucial M500 128gb = około 350zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...