Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można wiedzieć za ile +/- start ?

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grzesiek i inni, mam dla was dobrą wiadomość! Całkiem możliwe, że już nie długo będzie publiczna beta serwera otwarta dla wszystkich! Dokładne szczegóły będą podane w terminie bliższym ruszeniu bety, aczkolwiek mogę powiedzieć, że będzie to raczej przed końcem tego miesiąca, dlatego śmiało pisać swoje propozycje, abyśmy mieli czas na uwzględnienie ich w przygotowywanej becie ;)

Opublikowano

Kolega Komar jak zwykle się popisuje :P

Nie liczył bym zbytnio na "popisy" ze strony administracji. Przygotowałem zestaw ciekawych rozwiązań, które zapobiegną tego typu "wpadkom".

A teraz kilka słów na temat paczki i samego serwera.

Zacznijmy od zmian w paczce:

• OpenBlocks - usunięty
  • Redstone Arsenal - usunięty
  • Thermal Expansion - trwa rewizja funkcjonalności (prawdopodobnie zostanie zastąpiony przez Ender IO i Extra Utilities)
  • SoulShards Reborn - trwa rewizja funkcjonalności (prawdopodobnie zostanie zastąpiony przez Ender IO)
  • SGCraft - dodany
  • TiC Tooltips - dodany

Ze względu na problemy z Resonant Induction i Binnie's Mods, nie zostaną one na razie włączone w skład paczki.

Planujemy ich wprowadzenie, gdy będą już stabilne.

Jak już wspominałem w moim ostatnim poście, ze względu na problemy prawne związane z Bukkitem, szukamy (a właściwie szukaliśmy) rozwiązania tego problemu.

Wydaje mi się, że znaleźliśmy już dobrą alternatywę. Szczegółów stricte technicznych jednak zdradzać nie będę.

Jak zwykle, czekamy na Wasze propozycje i pytania :)

Pozdrawiam

~ adamros

Opublikowano

Drogi kolego.

Sprawami technicznymi jako head admin zajmuję się osobiście. Reszta zespołu to administratorzy, moderatorzy i architekci.

Tak więc proszę o wstrzymanie się z tego typu uwagami (ja też mam życie prywatne i codzienne obowiązki).

PS. Nie było mowy o starcie serwera. Dopiero wczoraj zapowiedziana została otwarta beta, której dokładnej daty jeszcze nie podajemy.

Opublikowano

Drogi kolego.

Sprawami technicznymi jako head admin zajmuję się osobiście. Reszta zespołu to administratorzy, moderatorzy i architekci.

Tak więc proszę o wstrzymanie się z tego typu uwagami (ja też mam życie prywatne i codzienne obowiązki).

PS. Nie było mowy o starcie serwera. Dopiero wczoraj zapowiedziana została otwarta beta, której dokładnej daty jeszcze nie podajemy.

Powiem tak adamros dobrze pisze, nie podał on konkretnej daty startu serwera także nie wiem o co pan @2up sie czepia, dodatkowo na ostatniej odsłonie 2 miechy gry non stop były.Świetne pomysły/mody i utrudnienia. Mam nadzieje, że tym razem serwer będzie jeszcze ciekawszy i trudniejszy :).

Opublikowano

O Jezu! Lixium! Grałem 2 edycje temu (czasy Vivx'a). Na pewno zawitam na otwarciu!  <3

Opublikowano

Miło słyszeć :)

Czeka nas jeszcze sporo pracy nad samym silnikiem serwera, ale damy radę. Nie będziemy już polegać na pluginach i poprawkach osób trzecich - sami będziemy na bieżąco naprawiać błędy w silniku i rozszerzać jego funkcjonalność.

Mamy już działającą i w miarę funkcjonalną podstawę. Jak wszyscy doskonale wiemy, nie ma lepszej metody przetestowania oprogramowania niż oddanie go użytkownikom.

Nie nastawiajcie się proszę, że po becie szybko ruszymy. Dopiero wtedy będziemy wiedzieli jak dużo jeszcze trzeba naprawić/zmienić, a chcemy zrobić to jak najlepiej.

W każdym razie zapowiada się, że silnik będzie po prostu Forgetastic!

Pozdrawiam,

~ adamros

Opublikowano

Jak już wystartujecie to w formie beta testów czy już po takich testach ??

I czy będzie Mekanism ??

Będzie beta, wystarczy przeczytać kilka odp w górę.

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Jak już wystartujecie to w formie beta testów czy już po takich testach ??

I czy będzie Mekanism ??

Myślę, że administracja nie wprowadzi moda, który psuję utrudnioną rozgrywkę.

Więc na 99,99% nie wprowadzą tego moda, ale mogę się mylić w co wątpię.

Opublikowano

Tak jak powiedział Ich Bin Kac Mekanism raczej odpada, aczkolwiek jego propozycję dodałem. Prezentacja nie jest ładna, bo nie była robiona w żaden specjalny sposób. Miała być to tylko forma po informowania o tym, ze takowy serwer znowu powstanie, a oficjalna i ładna prezentacja będzie zamieszczona bliżej oczekiwanej daty startu.

Opublikowano

Już wiadomo kiedy betę planujecie zrobić ?

cooltext1062421582.png

Opublikowano

Łoo Jezu :D. Co za specyficzny serwer, niestety nie mój typ, ale zapowiada się dość ciekawie poza tej g*wnianej grafice z generatora wszystko byłoby okej.

PS: A czy w tytule, w znacznikach typ serwera nie powinien być INNY niż Survival ? Taka tam, drobnostka :) 

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Łoo Jezu :D. Co za specyficzny serwer, niestety nie mój typ, ale zapowiada się dość ciekawie poza tej g*wnianej grafice z generatora wszystko byłoby okej.

PS: A czy w tytule, w znacznikach typ serwera nie powinien być INNY niż Survival ? Taka tam, drobnostka :)

Serwer będzie serwerem typu survival + mody, więc uważam, że jest ok ;) Prezentacja jest chwilowo jaka jest, bo ma tylko funkcję poinformowania zainteresowanych osób, że serwer jest znowu przygotowywany ;)

Opublikowano

mi brakuje dawnych serverow z modami, survival + pvp, cuboidy na mapie, targi do wynajecia na spawnie i malo zabezpieczen na wybuchowe eq 

Opublikowano

Nie możemy mówić o budowie serwera, jeśli jego rdzeń programowy jest nadal we wczesnej fazie rozwoju.

Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, jak może się wydawać (szczególnie, że w tym czasie jednocześnie pracuję, studiuję i prowadzę jeszcze 2 niezależne projekty).

Prosimy wszystkich o cierpliwość.

Pozdrawiam

~adamros

Opublikowano

Mam nadzieje że szybko wszystko stanie na nogi :) Powodzenia z dalszą pracą. Oby obeszło się bez problemów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak tam serwer ?

cooltext1062421582.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...