Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2iv1ds0.jpg

G%C5%82%C3%B3wne%20Informacje.gif

Strza%C5%82ki.gif Nazwa Serwera: Lixium IndustrialTech
Strza%C5%82ki.gif IP Serwera: Zostanie podane przy starcie

Podstawowe%20Informacje.gif

Strza%C5%82ki.gif Wersja Serwera: 1.7.10 ??
Strza%C5%82ki.gif Sloty: 80
Strza%C5%82ki.gif Rodzaj: Survival
Strza%C5%82ki.gif Typ Serwera: Dedykowany
Strza%C5%82ki.gif White-List: Nie
Strza%C5%82ki.gif Premium: Nie
Strza%C5%82ki.gif Nether: Tak
Strza%C5%82ki.gif PvP: Tak
Strza%C5%82ki.gif Zwierzeta: Tak
Strza%C5%82ki.gif Pluginy: Zostaną podane szczegółowiej przy starcie

Za%C5%82oga.gif

Adamros
MatiAkaAChoj
McFiery
Kempior
Wormmuck
Wiewiur
kali876

Dodatkowe%20Informacje.gif

Start serwera nie jest bliżej określony, prezentacja ta została stworzona w celu poznania waszej opinii, czyli graczy, o tym jak chcielibyście aby wyglądał serwer, jakie modyfikacje się na nim znajdowały i jak miał by funkcjonować ! Chcemy dotrzeć do jak najszerszego grona dawnych jak i nowych graczy zainteresowanych serwerem ! Osoby, które prędzej miały okazję pograć na naszym serwerze wiedzą, ze jesteśmy profesjonalną ekipą znającą się na swoim fachu, dlatego proszę o to, abyście nie przejmowali się wyglądem tej prezentacji, gdyż nie jest to żadna oficjalna zapowiedź lecz prezentacja stworzona w automatycznym generatorze publikacji ! Wszelkie pisania oraz propozycje pisać poniżej. W miarę możliwości nasza załoga będzie odpowiadała na wasze pytania !

Kliknij.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siema, grałem na waszych edycjach i powiem że wielka zmiania w modach nie jest potrzebna. Dla mnie grało się super był to dla mnie najlepszy serwer na modach jaki powstał.

Serdecznie pozdrawiam i liczę na start

Opublikowano

Nie wiem jakie mody planujecie mieć na serwie ale mam kilka propozycji:

- Extra Utilities

- EnderIO

- Dense Ores

- MineFactory Reloaded

- BigReactors (Mam nadzieje, że będzie Thermal :3)

- Redstone Arsenal i Redstone Armory

Opublikowano

Może podajcie jakąś wstępną listę modów jakie byście mieli na serwerze (łatwiej było by dodać swoje propozycje).

Fajnie by się grało na serwerze z działkami, które może dostać gracz tam gdzie chce.

Opublikowano

Krótkie wprowadzenie dla osób, które nie widzą czym jest Lixium lub  z czym to się je. Lixium jest to taki twór minecraftowy, który opiera się na modach technicznych takich jak IndustrialCraft, BuildCraft, GregTech, AppliedEnergetic, Forestry, lecz nie samą techniką człowiek żyje, więc na serwerze nie zabraknie magii opartej na ThaumCraft. Oczywistym jest, iż trzeba wspomnieć o addonach(dodatkach) do modów. Większość z modów, na których będzie bazował serwer będzie miała ich kilka(takie są założenia). Na naszym serwerze nie będzie mogło zabraknąć modów poprawiających stylistykę budynków takich jak Chisel, Carpenter`s Blocks czy BiblioCraft. Odnośnie Thermala jego przyszłość na naszym serwerze nie jest jeszcze bliżej znana, ale mogę raczej pewnie napisać, że BigReactors się nie pojawi, gdyż psuje całą zabawę z gry na Gregu :(

Siema, grałem na waszych edycjach i powiem że wielka zmiania w modach nie jest potrzebna. Dla mnie grało się super był to dla mnie najlepszy serwer na modach jaki powstał.

Serdecznie pozdrawiam i liczę na start

Dziękujemy za tą opinie, która pokazuje nam, że są ludzie, którzy z chęcią ujrzą ponownie nasz serwer na rynku. Mam nadzieję, że ta edycja nadchodząca edycja przyprawi wam jeszcze więcej długiej i wyśmienitej zabawy.

Na serwerze nie będzie czegoś na wzór miasta, więc każdy gracz będzie mógł sam zadecydować gdzie chce mieć swoją działkę oraz jakie będzie miała rozmiary (oczywiście w granicach rozsądku ^^)

Opublikowano

Mam nadzieje, że będzie dużo modów, by było w co iść jak się jeden znudzi lub wykończy :P

I też mam nadzieje na mody typu end game czyli ciężko pokonać mod to w sumie mógłby być dla mnie greg na maxa trudny, ale żeby była jakaś łatwiejsza alternatywa na start czyli np. EnderIO

Opublikowano

Oj zemną łatwo nie będzie, ludzie, którzy grali na wcześniejszej wersji wiedzą, że dla wszystko co jest trudniejsze, jest lepsze, gdyż sprawia o wiele więcej zabawy ;)

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chociaż wszyscy pewnie mnie kojarzą to krótko napisze o sobie: jestem naczelnym administratorem i technikiem Lixiuma.

Dziękuję Wam za wypowiedzi w temacie na które oczywiście krótko odpowiem, żeby zaspokoić (a może podsycić) ciekawość.

Na sam początek: wielkiej rewolucji w modach nie było i nie będzie.

Zamiast Atomic Science pojawi się Resonant Induction, pożegnamy też Mystcrafta i przywitamy OpenComputers zamiast ComputerCrafta.

Co nowego się pojawi? Na aktualną chwilę trudno jest mi powiedzieć, czy to co podam zostanie w finalnej wersji.

• Ender IO
  • Extra Utilities
  • JABBA
  • OpenBlocks

@Death9Angel6: Redstone Arsenal i Thermal Expansion będą wchodziły w skład paczki :)

Pod znakiem zapytania zostaje nadal CompactWindmills, Equivalent Exchange 3 i Soul Shards Reborn. Prawdopodobnie nie wejdą one w skład finalnej wersji, ale to się jeszcze okaże.

Ostatnimi czasy dość głośno zrobiło się w temacie licencji Bukkita i projektów pochodnych, a przyszłość samego Bukkita jest jedną, wielką niewiadomą. Z tego powodu nie podamy przybliżonego czasu przygotowywania serwera.

Czekamy też na informacje odnośnie nowego silnika Sponge, gdyż wreszcie zapewnił by on pełną zgodność między pluginami i modami.

Oczywiście jeśli chodzi o rodzaj rozgrywki to będzie survival. Gracze będą sami zakładali cuboidy na swoje budowle (w pewnych granicach rozsądku ;))

Gregtech ustawiony jest w tryb Hard, ale zapewnimy parę ułatwień, żeby nie było zbyt trudno. O to się nie martwcie.

Poinformujemy, jeżeli serwer będzie gotowy do testów i ogłosimy oficjalnie wersję Open-Beta. Chcemy w ten sposób wyeliminować jak największą ilość bugów (za co oczywiście będą nagrody).

Jeśli ktoś ma jakieś pytania - piszcie śmiało ;)

Dziękuję i pozdrawiam

~ adamros

Opublikowano

Oj zemną łatwo nie będzie, ludzie, którzy grali na wcześniejszej wersji wiedzą, że dla wszystko co jest trudniejsze, jest lepsze, gdyż sprawia o wiele więcej zabawy ;)

Znając życie pewnie tak. I z pamięci pamiętam to samo jak grałem.

Pozdrawiam Manokuja/Polokima lub jak kto woli xD.Z chęcia wpadne na serwer bo czekam od końca tamtej edycji-grudnia.

Opublikowano

Znając życie pewnie tak. I z pamięci pamiętam to samo jak grałem.

Pozdrawiam Manokuja/Polokima lub jak kto woli xD.Z chęcia wpadne na serwer bo czekam od końca tamtej edycji-grudnia.

Oj tam, było wiele wydarzeń, które uniemożliwiały nam prace, takich jak matury czy wakacje ^^

Opublikowano

Oj tam, było wiele wydarzeń, które uniemożliwiały nam prace, takich jak matury czy wakacje ^^

Tak to też pamiętam, wiem że serwer będzie udany na 100% więc czekam na start i na 100% wbijam z ekipą.

Opublikowano

Teraz generalnie czekamy na wyjście silnika Sponge ?

Wole poczekać na coś lepszego niż wcześniej zagrać w coś gorszego, więc poczekam cierpliwie :P

Sugerowałbym jeszcze dodanie modu jeśli go jeszcze nie macie: Another One Bites The Dust (AOBD)

Opublikowano

Tylko, że Sponge dopiero na 1.8 będzie

Czytałeś informacje w ogóle ?? Pierw wydadzą na 1.8 potem na 1.7 i być może 1.6, bo jestem 100% pewien, że będą się domagać sponge na 1.7 zwłaszcza, że jeszcze forge jak i mody pod 1.8 nie ma.

Opublikowano

Spokojnie, po żyjemy i zobaczymy co będzie się działo. Możliwe, że sutuacja z bukkitem się wuklaruje i będziemy mogli go używać, zobaczymy jak to będzie ;)

Opublikowano

Kiedy start ?

Data startu zostanie ogłoszona ok. tygodnia przed oficjalnym startem, lecz na razie nie chcemy się zobowiązywać podawaniem konkretnej daty, gdyż nie wiemy ile dokładnie zajmą nam wszystkie prace.

Opublikowano

Data startu zostanie ogłoszona ok. tygodnia przed oficjalnym startem, lecz na razie nie chcemy się zobowiązywać podawaniem konkretnej daty, gdyż nie wiemy ile dokładnie zajmą nam wszystkie prace.

Mati a czy dartcraft będzie na serwerze jak w poprzedniej odsłonie serwera?

Opublikowano

Z naszych ustaleń na temat modów, które mają znajdować się w paczce wynika, że dartcrafta nawet jak by był na 1.7 nie będzie. Spowodowane jest to jego "psuciem" rozgrywki na innych modach ;>

Opublikowano

Grałem na jakiejś edycji, nie pamiętam jakiej. Pamiętam tylko, że w administracji był Vivx :D. Czekam z niecierpliwością.

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Nie pamiętam zbytnio czy Vivx pojawiał się na ostatniej wersji, aczkolwiek miał na niej uprawnienia. Wiem na pewno, że 2 edycje temu spełniał funkcje administratora serwera ;)

Opublikowano

Tak to było 2 edycję temu bo na poprzedniej nie mogłem zagrać bo komputer stary nie wyrabiał ale teraz jest nowy i na pewno zagram.

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...