Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno pegazusa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Otóż, skoro każdy tak wspomina stare gry, jara się nimi, a ja sam zawsze chciałem sobie popykać w Mario (nigdzie nie ma oryginału!) myślę o kupnie Pegazusa :) sporo osób, ktore znam miały to w wieku 6,5 lat a mnie ten szał jakoś ominął i pierwszy raz o tym uslyszałem rok temu...

Mam więc serię pytań:

-jak wyglądał oryginalny Pegazus? (Tak wiem, to była podróba nintendo)

Na allegro są tylko jakieś podróby w kształcie ps3 albo ps1, a mi zależy na tym prawdziwym, w którego każdy pykał kilka-kilkanaście lat temu :v

-czy warto może kupić sobie oryginalne Nintendo?

-czego podróbą był pegazus? SNESa, czy innej konsoli?

Pozdrawiam ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja mam pegazusa z czasów dzieciństwa, możliwe że działa. Jak chcesz to poszukam go i sprawdzę stan :)

Opublikowano

@Missbułgaria niby tak, ale jak kupiłbym przejściówkę i wpiął do tv to zupełnie co innego... I z kontrolerem :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

1. Nie ma czegoś takiego jak oryginalny Pegasus, modeli było kilka, a samo słowo "Pegasus" wzięło się od podróbki konsoli Nintendo.

2. Już dokładnie nie pamiętam, który model Pegasus'a potrzebował adaptera na kartridże NES'a, dlatego też lepiej kupić oryginalnego NES'a albo SNES'a. Jest tez przecież masa dobrych gierek jak choćby legendarna Contra :D

3. Famicom HVC-001

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja mam oryginalnego pegasusa, i mase gier.. zasilacza jedynie nie mam ale to nie jest najważniejsza sprawa,bo zasilacz możesz łatwo dokupić :)

Nie da się mieć orginalnego pegazusa... to tak jak ludzie kupują "orginalne" iphone za 100$ z Chin...

Opublikowano

Co ty mi mówisz,że nie ma , to tak jakbyś mi wpajał,że nie ma butów nike..  Może i pegasus to podróbku nintendo mimo,to jest to sam w sobie oryginał..  To tak jak masz ps i xbox . :) Konsole gier.. różniące się małostokwymi rzeczami :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Poluj na taką 1262431461.jpg pewnie do 50 zl dostaniesz lub jeżeli chcesz tego starego pegazusa (jeden z pierwszych modeli )to będziesz musiał wyłożyć z 200zl . Brałbym taką czarną nie wiem jak teraz ale kiedyś taką mialem i śmigala Ew szara coś jak klawiatura też u mnie dlugo chodziła 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...