Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy to prawda, że...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chciałbym się zapytać czy jeżeli używam dobrą maszynę za 650 zł / msc. i pokazuje mi znikome użycie procesora oraz ram'u a na serwerze przy 220 osobach są lagi to czy gdybym zainwestował w maszynę za 800 zł / msc. to nie było by lagów przy takiej ilości osobach? Bo chyba spigot/craftbukkit ma jakieś tam limity i i tak nie użyje nawet połowy tej maszyny tak mi się wydaje czekam na wasze odpowiedzi. Z góry dziękuje! 

Opublikowano

hmm mówisz 650zł??

Ja bym ci polecił zakupić dedyka na OVH.pl / www.kimsufi.com

o wiele taniej chyba kupisz a maszyna o wiele lepsza :)

Opublikowano

java -Xincgc -XX:MaxPermSize=128M -Xmx64000M -jar craftbukkit.jar nogui

Tak samo jak w normalnym launcherku do minecraft, max permsize odpowiada za szybszy rozruch minecrafta jak i serwer oraz generowanie świata, zmień to na tyle ile chcesz. a tutaj wypowiedz jednego pana która pomogła mi pomóc tobie :)

This  -XX:MaxPermSize=1024m is what you are looking for to fix these problems.  This will allow MC to run with more memory for world generation.
Opublikowano

@2up
Ale tam musiał bym płacić z własnej kieszeni a nie chcę brać kasy z ItemShopu ;).
@746733
Ale ja mam ofertę indywidualna na hostingu to na na pewno mogę po swojemu tam ustawić daną ilość? A i jaką ilość byś mi radził ustawić?

Opublikowano

@TheMasterOfMPC jeżeli ustawili Ci tak przy kupnie serwera, to napisz do nich o zmiane ramu na tyle ile chcesz, jeżeli sam ramy ustawiałeś to możesz tak samo zmienić to. Jeżeli ta maszyna jest kupiona i możesz hostować jedynie na niej minecraft ( czyli że nie jest to twój vps) to tak czy siak automatycznie Ci z updatuje cfg jak zmienisz.

Więc napisz do supportu aby zmienili Ci to.

Opublikowano

Witam,
To znaczy że mam do nich napisać że chce aby moja linijka startowa wyglądała tak: java -Xincgc -XX:MaxPermSize=12800M -Xmx50000M -jar craftbukkit.jar nogui
A i czy to zwiększyło by TPS? I czy muszę odebrać RAM z -Xmx50000M -jar i tą zabraną ilość dodać do -XX:MaxPermSize=12800M Czy nie?

Opublikowano

Dobra maszyna to nie wykupienie slotów od kogoś. Oni mogą na tej samej maszynie mieć postawione kilka innych serverów i przez to obciążenia mogą być większe również dla Ciebie. Lepiej zrób normalny IS i zakup dedyka za 250 - 300 zł z lokalizacją w PL, który uciągnie CI spokojnie 250 osób. 

Opublikowano

@Badus Zgadzam się, lepiej już wypłacić sobie te 1,2k zl na PayPala i odprowadzić podatek niż siedzieć na hostingu, na maszynce możesz sb postawić serwer Minecraft,TS i inne gry, też lepiej wykupić itemshopa za 100 zl który będzie funkcjonalny i będzie dawał ogromne zyski.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Dobra maszyna to nie wykupienie slotów od kogoś. Oni mogą na tej samej maszynie mieć postawione kilka innych serverów i przez to obciążenia mogą być większe również dla Ciebie. Lepiej zrób normalny IS i zakup dedyka za 250 - 300 zł z lokalizacją w PL, który uciągnie CI spokojnie 250 osób. 

Lokalizacja do Minecrafta w ogóle nie jest ważna. Tańsze, bardziej ekonomiczne maszyny we francuskich datacenter są jak najbardziej okej. Na dodatek w lokalizacjach PL (np. SprintDataCenter Olsztyn) jest znikoma ochrona DDoS, właściwie takowa nie istnieje, jest tylko jakiś śmieszny blackholing, który jest o kant dupy rozstraś do klocków. ;-)

Opublikowano

Witam,
Mam jeszcze jedno irytujące pytanie czy serwer lobby podłączony pod serwer survival zmniejsza lagi? tzn. Po wejściu na serwer rejstrujesz/logujesz się i przenosi cię z lobby na główny serwer.

Opublikowano

Jeśli rejestrujesz się na osobnym serwerze niżeli jest główna rozgrywka to oczywiście że tak, osobny proces serwera, boty nie blokują ci głównego serwera, same plusy ;-)

Lokalizacja do Minecrafta w ogóle nie jest ważna. Tańsze, bardziej ekonomiczne maszyny we francuskich datacenter są jak najbardziej okej. Na dodatek w lokalizacjach PL (np. SprintDataCenter Olsztyn) jest znikoma ochrona DDoS, właściwie takowa nie istnieje, jest tylko jakiś śmieszny blackholing, który jest o kant dupy rozstraś do klocków. ;-)

Podaj gg, cokolwiek bo zjebay mi się ustawienia proxy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...