Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączeniem Archeage

nekoyume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj pobrałam Archeage i na początku się zapowiadało okej. Ale po "włączeniu" wyskakuje mi takie okienko:
08144751228617703353.png

Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. :)

Opublikowano

Czyżby ArcheAge nie obsługiwało zwykłych monitorów? o.O Jak masz możliwość to podepnij monitor kablem HDMI, albo DVI.

@edit: Możliwe też, że masz domyślnie wyłączoną grafikę i jedziesz na tej od procesora (jeżeli masz zintegrowaną), lub masz monitor podpięty bezpośrednio w płytę główną zamiast w kartę graficzną.

Opublikowano

Czyżby ArcheAge nie obsługiwało zwykłych monitorów? o.O Jak masz możliwość to podepnij monitor kablem HDMI, albo DVI.

To jest laptop więc raczej nie podepnie inaczej monitora :P Gra po prostu  nie obsługuje zintegrowanych kart graficznych.

Opublikowano

Oj, teraz zauważyłem ikonke baterii. Ale laptopy przecież też mają oddzielną grafikę.

Standardowa karta graficzna VGA = Karta zintegrowana. Więc nie ma normalnej karty albo nie ma zainstalowanych sterowników do niej.

Opublikowano

Nie wiem, nie znam się dokładnie na tym. Jeśli chodzi o model - to można sprawdzić w książeczce (podręcznik użytkowania), prawda? :)

Opublikowano

To jest marka. A model będziesz miała koło, albo pod wyświetlaczem. W książeczce też mogłoby być, ale nie wiem, czy asus nie robi jednej książeczki pod kilka modeli.

@edit: Mój błąd. Widzę, że w asusach nie bardzo to jest na obudowie. Ewentualnie na odwrocie laptopa: KLIK

Opublikowano

A na odwrocie laptopika?

Wszystkie te, które podałaś mają GeForce 310M, co oznacza, że nie powinno być problemu ze zintegrowaną kartą. Sprawdź tylko, co masz na odwrocie, tak jak na tamtym zdjęciu, to sterowniki Ci znajdę.

Opublikowano

Normalnie uruchom setup.exe

Btw. warto sprawdzić czy twój komputer spełnia podstawowe wymagania, bo możliwe ze twoja karta jest za słaba dla tej gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...