Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa do gier za 1500/2000 zl

Ramzex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku może wytłumaczę dlaczego taki idiota jak ja chcę lapka do gier i to za tak mała kwotę.

Otóż potrzebuje mobilności i funkcjonalności w jednym, często coś w szkole potrzeba a po szkole lubię pograć w gry typu BF lub coś innego, wiec coś z przeciętna grafika wystarczy.

Moje skromne sugestie :

- wskazany dysk SSD, bardzo fajna rzecz

- dobra bateria

- 8 GB RAM w zwyż

No i w sumie to tyle, znalazłem za 1100 jakąś Toshiba z 12 GB RAM ale procesor porażka więc szukam dalej.

Pomożecie?

Opublikowano

Zdecydowanie najwydajniejszy laptop w tym przedziale cenowym z dyskiem SSD będzie Lenovo G500h z i3 8gb ram i dyskiem SSD 120 gb + HD8750

Bez dysku SSD dostaniesz Lenovo G510 z i5 4 gb ram i r7-m265

Warto napomnieć że lepiej jest zakupić sprzęt w sklepie internetowym xkom i odebrać go osobiście lub przesyłką, gdyż masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni,

Oczywiście odbierając osobiście możesz upomnieć się o gratis torbę lub mysz

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A jak z grafiką? Interesuje mnie raczej opcja z dyskiem SSD bo jest to wielka zaletą.

Oraz podobają mi się MacBooki, mógłbym dołożyć do 3000 zł ale tylko za nowy egzemplarz, wtedy wymagania maleją :)

Opublikowano

Na macbooku nic nie pograsz...

Najwydajniejszy sprzet do 2 tys złoty z dyskiem SSD nie dostaniesz jak Lenovo G500h

Do 3 tys z dyskiem SSD:

Dell insprion 7537 z i5 ulb 8gb ram i GT750m GDDR5 (najwydajniejsza grafika w tej cenie) + dysk SSd 120 gb podświetlana klawiatura + dobre wykonanie dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu). Laptop bardzo ładny wyglądem przypomina Macbooka.

Dell inspron 3537 z i7 ulv oraz kartą HD8850 + dysk SSD 120 gb. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu).  Bardzo mocna bateria.

Opublikowano

Hmm nie wiem czy warto aż tyle dopłacać, znalazłem za 2000 zł takie cudo :

http://www.x-kom.pl/p/185233-notebook-laptop-15-6-asus-x550cc-xo072-12-i3-3217u-12gb-128ssd-dvd-gt720.html

12 GB ramu, grafika jakąś jest więc za tą cenę chyba nie jest źle?

Wnioskuję z opisu że ten ram jest w jednej kości

Choć nie powiem, ten też mi się podoba przez bebechy i wykonanie z alu :)

Opublikowano

Nie wykorzystasz 12 gb ram jest to zbęde max 8 gb lecz to i tak za duzo do kwoty 2 tys złoty 

4 gb jest wystarczająca ten Asus ma średnie wykonanie procesor i3 niskonapięciowy wydajności penituma grafika Gt720 to jest poziom integry

Bardzo bardzo bardzo x3 słaby laptop...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...