Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak możliwości obsługi kontrolera od PS2 na PC

pawell8391

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem do jakiej kategorii należy te zapytanie, nigdzie odpowiedniego działu nie znalazłem, więc piszę tutaj.

Otóż posiadam Playstation 2 wraz z padem i chciałbym pograć na PC na tym gamepadzie. Zakupiłem owy adapter i podłączyłem go do PC, następnie uruchamiam program DS3Tool (Motioninjoy) iż dzięki niemu można również podłączyć gamepady od PS1 czy PS2 i problem tkwi w tym, że w zakładce Drive Manager nie widać w ogóle mojego gamepada i nie da się pobrać do niego sterowników. Jeżeli ktoś wie co zrobić prosiłbym o pomoc, mogą być nawet sterowniki do instalowania ręcznie, byle by obsługiwały Dualshock 2. Posiadam Windows 8 więc nie sądzę by to była wina tego systemu mimo tego, że gamepad od PS3 mi czyta bez problemu a od PS2 już nie. Dzięki za pomoc, Pozdrawiam

Opublikowano

Podobno takie programy działają na tą chwilę tylko na Windows 7 lecz mogę się mylić.

Też takie coś próbowałem z moim padem od PS3. Mi zadziałało na Win 7 a na 8 nie chciało nic robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...