Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lee Sin, Vi czy Jarvan IV?

DeyFo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, posiadam już Lee Sina, aczkolwiek jakoś tak mi się nim średnio gra. Chodzi mi o to, że chciałbym mieć jakąś lepszą postać na jungle, która w late i middle gamie jest bardzo silna (a Lee bardzo silny nie jest). Pomyślałem o Vi i Jarvanie. Co polecalibyście mi zrobić? Kupować kogoś, czy nikogo od Lee Sina lepszego nie dostanę?

Opublikowano

Lee dobry jeszt wszędzie, ale musisz umieć nim grać. Polecam ci jednak J4, słabo troche w early, ale mocny w mid, bardzo silny w late. Jego ulti dobrze sprawdza sie w tf jak i 1v1. Ma dośc dużo punktów życia. 

+ dobry jungler, i top

+ mocne cc

+ dzięki ulti wyłącza adc z tf

+ escape

+ mocne ganki

- czasami ulti jest więzieniem

- zależny od builda

- słabe early

beka z bronzów

Opublikowano

Hmm... zależy Ci na mid/late więc zdecydowanie Vi :)

+twarda/bardzo twarda w late z odpowiednim buildem

+duże dmg zarówno po 6 lv jak i w late

+dobre ganki, szczególnie po 6 lv

+w miarę łatwa jungla

+dobrze neutralizuje carry przeciwnika podczas TF

+escape/łatwo kogoś gonić

-taka meh przed 6 lv

-Q się dość długo ładuje

916741414680034286162.png

Opublikowano

Nie jestem dobrą jungle'rką i zawsze miałam z tym problemy. 

Kupiłam Vi i już nie miałam żadnych problemów, przyjemna, łatwa i na prawdę mocna. :)

9875585800_1434890712.png

A myśleć trza o tym, co naprawdę ważne.

O celu, co przyświeca. Nieustannie.

Nie rozpraszając myśli na jakieś tam faramuszki.

Wtedy, i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga.

Opublikowano

Skoro więc miałem racje i Lee jest rzeczywiście słaby w mid/late, to kogo wybrać? Vi czy Jarvana ? Konkretnie i dlaczego. Według mnie Jarvan ma chyba trochę ciekawszą grę.

Opublikowano

Cały Jarvan jest ciekawszy, histroia, teoria spiskowa, bo nikt nie wiem kim na prawde jest. Plusem jest też to, że mało osób go ma, więc raczej zawsze będziesz mógł go pickować.

beka z bronzów

Opublikowano

skoro lee sin jest taki slaby w mid i late game to powiedz dlaczego ma 30 % banow na mistrzostwach swiata ? Ja ci polecam osobiscie lee sina tez uważałem na poczatku ze lee sin to gowno ale po rozegraniu kilkudziesieciu gier nim przekonalem sie do niego. Moim zdaniem jedna i druga postac jest dobra lecz polecam lee sina jest bardziej mobilny ale warto posiadac obydwie te postacie moze akurat trafisz na dobra scenergie z teamem

Opublikowano

Vi. :)

+ Dash z Q

+ Aoe dmg z E

+ Ult świetny do inicjacji tf

+ Dobra w jungli

+ Świetne ganki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...