-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
SebeXTM
SebeXTM
Witam mam dość uciążliwy problem z komputerem, mianowicie:
-nie mam w ogóle dźwięku w komputerze. Po prostu nic nie słychać, a co dziwne w mikserze dźwięku, po naciśnięciu na suwak powinno się usłyszeć takie piknięcie systemowe i powienien w tle skoczyć zielony pasek, u mnie tak nie ma. Nic nie slychać, a co jeszcze dziwniejsze ten zielony pasek sie tak jakby zacina, tzn czasami w ogole go nie ma a czasami skoczy, usłyszę to piknięcie lecz skrócone, a pasek zatrzyma sie w połowie i stoi, czyli jak dla mnie to zacinanie się dźwięku.
I podobnie jest z każdymi filmami na yt, windows media player czy spotify. Po kliknięciu play na yt filmik buforuje sie lecz nie idzie do przodu, obraz jest w danej sekundzie i stoi, mozna przewijać filmik i widac obraz z danej sekundy, lecz filmik dalej nie idzie do przodu tylko stoi w danej sekundzie. A co jeszcze dziwniejsze raz na jakis czas odwiesi sie na sekunde ten dzwięk, filmiki i muzyka ruszy a po chwili z powrotem sie zacina na amen.
Mój setup w skrócie to:
-i5 3470
-8gb ram
-płyta głowna msi b75a-g43
-Karta dźwiekowa asus xonar DG
A co próbowałem zrobić aby zwalczyć problem:
-początkowo coś próbowałem nie dało rady, zrobiłem format i problem ustał na 2 miesiące do dziś.
-Antimalwarebytes, i ccleaner poszedł w ruch i nic.
-Zainstalowałem inne sterwoniki do Xonara (Uni xonar) bo podobno są lepsze i dalej nic.
i błagam was o pomoc, ponieważ nie mam pojęcia co robić szczególnie że format nie pomaga
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.