Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące illości widzów i reklamy streamu.

MateuszKerlin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie czy w pokazywanej ilości widzów jesteśmy sami uwzględniani czy liczy wszystkich prócz nas?

Następne pytanie, zakładając że mój stream jest całkiem spoko, przyjemnie się ogląda itp. ale ogląda mnie zaledwie parę osób, jak się szybko wybić ? Gdzie walnąć reklame itp. 

Dzięki z góry :D

Opublikowano

Eh... Jak oglądasz swój stream, to liczysz się jako widz. Liczy się urządzenie. Tak. Włączenie streamu w domu na kilku komputerach działa, ale po co?

Wybicie jest względne. Wlicza się na to liga, to jaki jesteś, jak wyglądasz i jak prowadzisz stream.

A propos wybijania się... Jeśli masz poniżej Diamond'u, to będzie to szło wolno. Jeśli nie jesteś elokwentny, to będzie to szło wolno. Jeśli nie umiesz komentować rozgrywki, to będzie to szło wolno. Ludzie lubią kiedy się do nich mówi, lubią być w centrum uwagi. Staraj się czytać czat i odpowiadać im. Zadawaj pytania, angażuj widzów, spraw by interakcja nie była jednostronna. Oh. I nigdy nie rage'uj, to nie pomaga.Nie bądź monotonny, ale się nie unoś.

Nawet jeśli przegrywasz, to musisz sprawić, że robisz wszystko, co w Twojej mocy, by wygrać. Ludzie lubią, kiedy ktoś się stara. Nawet, jeśli gra będzie przegrana, to będą oglądać, by zobaczyć, jak Ci pójdzie.

PS. Nie licz na jakichkolwiek widzów na początku. Rób to dla siebie. Nawet, jak nikt Cię nie ogląda, to rób to tak, jakby oglądały Cię setki. Dlatego, że zawsze ktoś może wejść i zauważy Twoje oddanie. Ludzie tego nie rozumieją (dlatego mało streamerów się wybija), ale tak jest. Np. streamują godzinę i koniec, bo nikt nie ogląda... A co jeśli w dwóch kolejnych kilka osób weszło, a stream jest offline? Stracona szansa...

Oh. I jeszcze o reklamie. Nie spamuj. Tyle w temacie. Nawet, jak ktoś nie wejdzie za pierwszym razem, za drugim też nie. A nawet i nie za trzecim. To kiedyś, jednak zainteresuje się "A może go jednak sprawdzę?", "Ciekawe jaki jest? Widziałem go już kilka razy". Tak to działa, rób to dla siebie, a nie dla widzów.

STREAM. Stream jest najważniejszy. To jest sedno sprawy. Reszta to drobiazgi. Masz mieć dobry mikrofon, dobrą jakość i ma się nie zacinać. Do tego ma ładnie wyglądać. Nie wal tekstu na cały ekran. Ma być ładnie i skromnie. I tyle.

Dobra. Nie chcę mi się już pisać... Jak coś to zadaj bardziej szczegółowe pytania.

My stream: http://twitch.tv/aldystv

My FP: facebook.com/aldyspl

My group on FB: facebook.com/groups/aldysarmy

My YouTube: youtube.com/ogniston

My Twitter: twitter.com/aldysblc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...