Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dodanie działu "Cyber Seciurity"

Sℓαѕнєя_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja jestem na tak.

Nie można od razu zakładać że każdy wykorzysta to do złych i zagrażających światu celów (ja wykorzystałbym zdobytą wiedzę np. do poprawiania zabezpieczeń i takich tam, ewentualnie do drobnych testów czy zabezpieczenia pomagają)

Opublikowano

To może niech chociaż będzie miał normalną nazwę? Przykładowo 'Cyber Security'.

No właśnie o to chodzi. "Szkoła Hakerów" to miał być tylko przykład. Nazwa: "Cyber Security" jest do tego idealna ;]

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stanowczo na nie, bo patrząc na pomysł i wiele innych aspektów, nie pójdzie to w dobrym kierunku. 

Sama część podanego przez Ciebie tematu o złamaniu hasła wifi, jest równa "nielegalności" co treść pokazująca jak użyć LOICa do dosa. 

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Chyba sobie żartujesz.

Co najwyżej mozna dodac dział z ochroną w sieci przed cyber przestępcami, ale nie dział ''Szkoła Hackerów'' jak ty to nazwałeś. 

Jest wiele for o tego typu tematyce, na MPC nie potrzeba takich rzeczy, bo by sie zaczeło jeszcze wieksze cwaniactwo szerzyć i ludzie by sie chcieli dowiadywać rzeczy, ktorych nie powinni wiedzieć.

Opublikowano

Wszystko można wykorzystać albo do złego, albo do dobrego. Jeżeli mamy wychodzić z takiego założenia, to nawet proste programy na forum są już "złe".

Myślę, że jeżeli doświadczone w tej dziedzinie osoby będą publikować różne bajery itp. , to osoba, która z nich korzysta odpowiada za to, do czego ich użyje. 

A wiele osób zapewne użyje tego w dobrym kierunku i ma to wiele swoich zalet.

Wielkie Tak. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A jaki problem jest zrobić temat w odpowiedzi dnim dziale wytłuscic żeby oczy bolały jak będzie się patrzeć na ten napis i tam umieścić wszystkie informacje na ten temat na temat OCHRONY a nie jakieś tematy z kosmosu... hakerstwo ? Litości. Beznadzieja. Nie rozumiem osób które piszą w temacie "tak""nie" może uzasadnicie swoją odpowiedź czemu wybrałeś taką odpowiedź...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...