Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kondziu 2k14 - rozpoczynający przygodę grafik.

Scientist.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, moje pracę są bardzo amatorskie. Zajmuje się głównie typografią i logotypami.

Byłbym wdzięczny jeżeli byście wypisywali ewentualne błędy w moich pracach.

Pierwsza praca.

261561412362953990090.png

Opublikowano

Mi by się bardziej podobało, jak by był cały czarny pad, i bez tych pasów. (Cały czarny pad, chodzi o to żeby nie było tych przycisków.)

Ale tak to mi się ogólnie praca podoba ;).

320551442138510845087.png
Opublikowano

Wo, to miał być efekt celowy na całym projekcie, ale coś się nie nałożył, no cóż.

Kolejna praca:

427571412413678990090.png

Zapraszam do oceny.

Dla mnie czegoś tu brakuje, niby miało być prosto, ale jest za prosto, co daje efekt niczego bo tu strasznie pusto.

Opublikowano

Chodziło mi o taką pustkę w sumie.

Kolejne.

136201412414404990090.png

Proszę o ocenę.

Takie prace robi się na przeźroczystym tle chyba, że jest to button, ale nie zdaje mi się.

Jest to takie nic bo tylko napis i kolor nałożony na żarówke.

Dużo się jeszcze musisz poduczyć.

Opublikowano

Chodziło mi o taką pustkę w sumie.

Kolejne.

136201412414404990090.png

Proszę o ocenę.

Bleee,font nie najgorszy (dałbym inny), oraz sygnet i położenie wszystkiego jest nieładne.

Spróbuj zrobić tą typografię 600x400 (wysokość 600 a 400 szerokość, przezroczyste), i daj u góry sygnet a napis na dole, wtedy może coś będzie... :P

btw. Spróbuj sygnety sam rysować.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Druga praca mi się nie podoba. Strasznie poszarpany render od AC. Pierwsza nawet, ale też jej czegoś brakuje.

Wiem, właśnie, nie mam pojęcia czemu się tak poszarpał. Ale jak by nie było tego poszarpania to by było ok, mam nadzieje.

Opublikowano

666201412445643990090.png

Lista zablokowanych w dziale Assassin's Creed? To tam na serio trzeba użytkowników blokować? :mellow:

Jeżeli widziałeś wcześniej, że jest poszarpane to mogłeś to poprawić a nie wstawiać. W środku powinno być chyba koło jako zakaz a wyszła elipsa bo rozciągnąłeś.

Duże "A, S, C, D" mogłeś sobie darować. Ten tekst niżej musi być trochę wyżej. Trzeba było pozmieniać opcje mieszania, zastosować jakieś style, ponieważ to wygląda tak... no, słabo - same białe napisy. Dodatkowo (bez też ujdzie, jeżeli zrobiłbyś to co wcześniej wymieniłem) mogłeś dodać jakieś fanaberie w tle, jakieś świetliki, jakieś kreski, może jakąś postać? O! Albo rozprysk krwi, całkiem fajnie by to wyglądało jakby trochę czerwonego doszło.

3t6EGVz.png

Opublikowano

666201412445643990090.png

Lista zablokowanych w dziale Assassin's Creed? To tam na serio trzeba użytkowników blokować? :mellow:

Jeżeli widziałeś wcześniej, że jest poszarpane to mogłeś to poprawić a nie wstawiać. W środku powinno być chyba koło jako zakaz a wyszła elipsa bo rozciągnąłeś.

Duże "A, S, C, D" mogłeś sobie darować. Ten tekst niżej musi być trochę wyżej. Trzeba było pozmieniać opcje mieszania, zastosować jakieś style, ponieważ to wygląda tak... no, słabo - same białe napisy. Dodatkowo (bez też ujdzie, jeżeli zrobiłbyś to co wcześniej wymieniłem) mogłeś dodać jakieś fanaberie w tle, jakieś świetliki, jakieś kreski, może jakąś postać? O! Alo rozprysk krwi, całkiem fajnie by to wyglądało jakby trochę czerwonego doszło.

Dzięki wielkie za ocenę, ponieważ jesteś osobą która na tym się naprawdę zna.

Kolejna:

707411412448980990090.png

Kolejne typo:

616501412450073990090.png

Opublikowano

Dzięki wielkie za ocenę, ponieważ jesteś osobą która na tym się naprawdę zna.

Kolejna:

707411412448980990090.png

Tu było coś innego ;>> BMW jak dobrze spojrzałem ;>

No cóż, co mi tam, ocenię znowu.

Na wstępie powiedz mi co po pierwszym spojrzeniu przyciąga Twoją uwagę? Bo moje oczy od razu spojrzały na świetliki po prawej stronie. Panna jest ładna ( B)) ale tych świetlików.. no nie umiem napisać tego co myślę, po prostu zbyt rozpraszają mój wzrok, nie powinno ich tam być, a jeżeli już to przy postaci. Tło powinno być bardziej dobrane, jest zbyt nudne. Najlepiej coś co kojarzy się z tą dziewczyną, coś w co się wtopi, przykładowo jesień, miasto, jezioro (Moje skojarzenia). Czy dziewczyna jest w niektórych miejscach jest przytarta gumką? Pytam ponieważ mam takie wrażenie :mellow: I teraz ogólnie wszystko po kolei czyli trochę więcej tekstur, dopasowań, kontrastu, może lekko jasności, gradientów, światło-cienia, głębi, bez ramki, bez napisu, bez zbędnych rzeczy rozpraszających wzrok, większy render. 

Aha, no i fajnie by było jakby sygnatura była trochę węższa. Na sygnatury polecam wymiary 400x180, 400x200 lub coś takiego ;)  

3t6EGVz.png

Opublikowano

Tu było coś innego ;>> BMW jak dobrze spojrzałem ;>

No cóż, co mi tam, ocenię znowu.

Na wstępie powiedz mi co po pierwszym spojrzeniu przyciąga Twoją uwagę? Bo moje oczy od razu spojrzały na świetliki po prawej stronie. Panna jest ładna ( B)) ale tych świetlików.. no nie umiem napisać tego co myślę, po prostu zbyt rozpraszają mój wzrok, nie powinno ich tam być, a jeżeli już to przy postaci. Tło powinno być bardziej dobrane, jest zbyt nudne. Najlepiej coś co kojarzy się z tą dziewczyną, coś w co się wtopi, przykładowo jesień, miasto, jezioro (Moje skojarzenia). Czy dziewczyna jest w niektórych miejscach jest przytarta gumką? Pytam ponieważ mam takie wrażenie :mellow: I teraz ogólnie wszystko po kolei czyli trochę więcej tekstur, dopasowań, kontrastu, może lekko jasności, gradientów, światło-cienia, głębi, bez ramki, bez napisu, bez zbędnych rzeczy rozpraszających wzrok, większy render. 

Aha, no i fajnie by było jakby sygnatura była trochę węższa. Na sygnatury polecam wymiary 400x180, 400x200 lub coś takiego ;)  

Dzięki wielkie, a co sądzisz o GRP?

Opublikowano

Dzięki wielkie, a co sądzisz o GRP?

Tu już nie będę się rozpisywał, na dzisiaj mi starczy tego komentowania, a i tak dawno nic nie oceniałem B)

Czcionka Counter Strike? Nawet jeżeli nie to i tak trochę nie trafiona.

Jakiś "brud" przy nodze tego małego białego kolesia, taka smuga biała leciutka.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Tu już nie będę się rozpisywał, na dzisiaj mi starczy tego komentowania, a i tak dawno nic nie oceniałem B)

Czcionka Counter Strike? Nawet jeżeli nie to i tak trochę nie trafiona.

Jakiś "brud" przy nodze tego małego białego kolesia, taka smuga biała leciutka.

Hm, czcionka wprawdzie ta sama, no ale.

Kolejna:

226131412452359990090.png

Jak to oceniacie?

Opublikowano

Samo "L" nie jest twoje, jak również "strzałeczka". Nie wiem co tu oceniać... Umiejętność wstawieniu tekstu? Każda twoja praca się na tym opiera xD

Poczytaj i doszkol się, tu masz wszystkim znany poradnik na temat typo:

http://mag.splashnology.com/article/50-creative-photoshop-text-effect-tutorials/5668/

Umiejętność wstawienia tekstu ? Może i tak... ale za to brak dopasowania.

W najnowszej pracy nie pasuję do siebie logo jak i napis, było trzeba udoskonalić to poprzez nałożenie tekstury "brudzącej" oraz wewnętrznego blasku jaki znajduję się na "L" 

Kolor napisu dobieraj za pomocą kroplomierza, wtedy dopasujesz dokładnie kolor pod focal, w tej pracy napis powinien być ciemniejszy.

"Ptaszek" wygląda jak z innej bajki.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiesz moją krytykę nie jako atak w Twoją stronę lecz jak dobrą radę ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Umiejętność wstawienia tekstu ? Może i tak... ale za to brak dopasowania.

W najnowszej pracy nie pasuję do siebie logo jak i napis, było trzeba udoskonalić to poprzez nałożenie tekstury "brudzącej" oraz wewnętrznego blasku jaki znajduję się na "L" 

Kolor napisu dobieraj za pomocą kroplomierza, wtedy dopasujesz dokładnie kolor pod focal, w tej pracy napis powinien być ciemniejszy.

"Ptaszek" wygląda jak z innej bajki.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiesz moją krytykę nie jako atak w Twoją stronę lecz jak dobrą radę ;)

Ja przyjmuję każdą krytykę dobrodzieju. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...