Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz pytanie do obecnego oraz do nowego

warrock hack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie ponieważ aktualnie posiadam zasilacz ModeCom Feel 1 600W (czy coś takiego) i moje pytanie brzmi czy to przez właśnie ten zasilacz muszę zmniejszać taktowanie (rdzenia) w moim GTX 550Ti z 970 na ok. 722 ponieważ jak zostawię domyślne to w większości gier crashuje mi sterownik od karty?

Drugim pytaniem jest (bo raczej wątpię czytając opinie w internecie) czy ten zasilacz który posiadam udźwignie kartę Gtx 770 4GB od Gigabyte (wersja OC)? Jeżeli nie to czy zasilacz "Be Quiet! Pure Power L8 600W 80PLUS Bronze BN224" będzie dobrym zasilaczem? (szukam zasilacza do max 300 zł)

W razie co parametry mojego kompa są takie:
System: Windows 7 Home Premium (64Bity)
CPU: Intel Core i3 2120 3.30 GHz (Sandy Bridge 32nm)
Ram: 2x4,00 GB DDR3 Kingston 99U5471-012.A00LF
Płyta główna: Gigabyte P61A-D3 (z tego co się nie mylę z najnowszą wersją BIOSU)
Grafika: Nvidia GeForce GTX 550 Ti (Wymienię na GTX 770 4GB Gigabyte OC)
Dysk: Seagate ST1000DL002-9TT153
Napęd: DVD RW AD-5280S 
Zasilacz: Taki jak podałem wyżej czyli ModeCom Feel 1 600 W
Jeszcze obudowa: Thermal Master TC-300

A i może się przyda posiadam dwa monitory:

Pierwszy: ACI VK192 (1440x900@75Hz) (główny)

Drugi: ASUS VW190 (1366x768@60Hz)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

To ja się zajmę drugim pytaniem ;)

Ta GTX770 to nowa? Bo zakup nowej jest i był kompletnie nieopłacalny. Chodzi tylko o wersję 4GB. W jej cenie jest Radeon R9 290 lub wydajniejszy GTX 970.

A zasilacz koniecznie do zmiany. Bardzo słaba konstrukcja z czarnej listy. BQ L8 nie jest zbyt dobrym zakupem zważając na to ile kosztuje. Tutaj bez najmniejszego problemu starczy CM G550M, który nie ustępuje kulturą pracy temu BQ.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To ja się zajmę drugim pytaniem ;)

Ta GTX770 to nowa? Bo zakup nowej jest i był kompletnie nieopłacalny. Chodzi tylko o wersję 4GB. W jej cenie jest Radeon R9 290 lub wydajniejszy GTX 970.

A zasilacz koniecznie do zmiany. Bardzo słaba konstrukcja z czarnej listy. BQ L8 nie jest zbyt dobrym zakupem zważając na to ile kosztuje. Tutaj bez najmniejszego problemu starczy CM G550M, który nie ustępuje kulturą pracy temu BQ.

spoko dzięki lecz jakoś zostanę przy GTX770 a co do zasilacza to różnica pomiędzy tym który mi wysłałeś a tym BQ jest 40 zł :) Dzięki za odpowiedź. Naprawdę :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Lepiej poczekać na dostępne GTX970 lub teraz na allegro zamawiać, o wiele bardziej wydajniejsze od GTX770, a za jakieś dwa tygodnie będą w takiej samej cenie, może trochę dłużej. :) 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Lepiej poczekać na dostępne GTX970 lub teraz na allegro zamawiać, o wiele bardziej wydajniejsze od GTX770, a za jakieś dwa tygodnie będą w takiej samej cenie, może trochę dłużej. :)

Kupuje na morele i tam jest GTX970 Palit. Lecz pewnie i tak kartę kupię gdzieś w następnym roku ale teraz już patrzę czy nie trzeba czegoś zmienia żeby karta była kompatybilna i działała. Bo nie chciał bym takiej sytuacji, że kupiłem sobie kartę i się okazuje, że zasilacz nie wyrabia :|. A tak to wiem, że powinno się zmieścić do obudowy oraz to, że muszę wymienić ten zasilacz. Już raz miałem problem miałem zasilacz jakiś 550W i wymienili mi na 600W :| chyba u tamtego serwisu nie będę wymieniał komponentów do mojego komputera :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...