Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Legalność serwera? Hosing? SMSPremium?

YoungGod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy serwer minecrafta jest w pełni legalny ?

2. Czy można zarabiać na premium smsach bez zakładania firmy ? Umowa z firmą która świadczy tą usługę wystarczy ?

3. Jak zatrudnić przez internet jednorazowo 17latka nie posiadając firmy ?

4. Planuje zainwestować sporo kasy w serwer więc będę miał małą reklamę na płocie parkingu, nikt się nie zainteresuję za bardzo moim serwerem i nie doczepi że coś jest nielegalnie ?

5. Ten najdroższy vpsik ile uciągnie ludzi ? Strona, ts, serwer. http://mineserv.eu/vps Ktoś korzystał z usług tej firmy ?

Prosiłbym raczej o wypowiedzi ludzi z doświadczeniem, którzy byli już w podobnych sytuacjach.

Opublikowano

1. W pełni legalny.

2. Można, chyba, że te zarobki przekraczają jakąś tam kwotę wtedy trzeba odprowadzać podatek, czy coś takiego.

3. Zależy do czego chcesz go zatrudnić, ale raczej nie potrzebujesz firmy, jeżeli to "zatrudnienie" nie będzie przynosiło dużych zysków.

4. Reklama może być czegokolwiek, nie musi to być firma, czy coś, więc bez obaw.

5. Nie mam pojęcia.

Być może moje odpowiedzi nie są sprecyzowane i pewne, ale to jest Minecraft, tak naprawdę na logikę, czy trzeba zakładać firmę, aby prowadzić serwer w grze? Nie, jest dużo przykładów nawet nie tylko z tej gry, które serwery zarabiają, mają mnóstwo graczy i niezwykłe maszyny, natomiast reklamy serwera nie spotkałem, ale problemów nie powinno być.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

2. Jeśli chodzi o tą kwotę, której nie mogę przekroczyć aby nie zakładać firmy to wychodzi kilkaset zł miesięcznie. A zarobki z serwera oczekuję, że po paru miesiącach wyjdą na minimum 1k.

Najbardziej mnie martwi jak to właśnie jest z tymi premium smsami, bo zdania są podzielone co do firmy.

3. Chce zatrudnić ludzi do budowania mapy, jak taką śmieszną umowę zrobić ?

Opublikowano

Ale dlaczego chcesz ich zatrudniać akurat na umowę? Przecież mogą dla Ciebie zbudować mapę, a nikt nie musi się dowiedzieć za co im płacisz, równie dobrze możesz powiedzieć, że dajesz im pieniądze, bo tak - bo ich lubisz ( wiem, że jest to śmieszne, no ale cóż ).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

2. Starczy. Nie musisz być firmą ;)

5. Zależy jak zoptymalizujesz. Znam gościa, który miał serwer 2GB RAM i bez lagów było po 80 online. Więc zależy to wszystko od ilości pluginów oraz ogólnie optymalizacji. Ale 150 slotów utrzyma na pewno, pewnie i więcej, jeśli nie wpakujesz miliarda pluginów.

Resztę Ci wyjaśnił @3up

tenor.gif

Opublikowano

Legalne, jednak pamiętaj ze nie mając 18 lat nie podpiszesz umowy z firmą dostarczającą SMSy premium. 

Dlaczego? Odprowadzają za ciebie VAT i dają ci do ręki PIT-11 z którego niestety musisz się co rok rozliczać.

Opublikowano

1. Czy serwer minecrafta jest w pełni legalny ? Tak, o ile nie kradniesz pluginów/budowli z innych serwerów/stron bez zgody autorów.
2. Czy można zarabiać na premium smsach bez zakładania firmy ? Umowa z firmą która świadczy tą usługę wystarczy ? Owszem.
3. Jak zatrudnić przez internet jednorazowo 17latka nie posiadając firmy ? Teoretycznie legalnie nie zatrudnisz, przynajmniej nie formalnie z umową, ale znajdziesz pewno kogoś do pomocy tutaj na forum czy gdzieś indziej ^^
4. Planuje zainwestować sporo kasy w serwer więc będę miał małą reklamę na płocie parkingu, nikt się nie zainteresuję za bardzo moim serwerem i nie doczepi że coś jest nielegalnie ? Jeśli reklama będzie kupiona od odpowiednich osób i na serwerze będziesz miał same legalne rzeczy, to nikt się nie doczepi xD
5. Ten najdroższy vpsik ile uciągnie ludzi ? Strona, ts, serwer. http://mineserv.eu/vps Ktoś korzystał z usług tej firmy ? Nie korzystałem niestety/stety, ale patrz na parametry. Uciągnąć może zawsze więcej, ale pamiętaj, że musisz brać pod uwagę "jak" uciągnie. Czyt. przewidzieć ew. pluginy itp itd.

Opublikowano

2. Przczytajcie EULA minecrafta. Nie można zarabiać na serwerach na rzeczach które ułatwiają grę. Czyli nic nie można prawie sprzedawać 

Opublikowano

2. Przczytajcie EULA minecrafta. Nie można zarabiać na serwerach na rzeczach które ułatwiają grę. Czyli nic nie można prawie sprzedawać 

Można poniewarz EULA nie obowiazuje od kiedy microsoft wykupił mojang trzeba teraz czekać jakie oni zasady nażucą.

Mineserv to jeden z najlepszych hostingów w polsce Wd. mnie. Sam kożystałem wielokrotnie z ich usług, serdecznie polecam.

Opublikowano

Sprzedaję konto premium na swoim forum, które udostępnia ukryty dział. Gratisowo za darmo daje w grze przedmioty.

To też jest nielegalne ?

Jeśli chodzi o punkt 4. można wykorzystać graficzne elementy gry do reklamy bez żadnego pozwolenia autora gry ?

Opublikowano

1. Jeśli pliki serwera są dostępne na stronie gry, to uruchomienie serwera jest w pełni legalne.

2. Można zarabiać na usługach premium SMS bez zakładania firmy, wtedy jak posiadasz usługi w np. DotPay'u to z początkiem każdego miesiąca generujesz 2 kartki dokumentów u nich na stronie, umowę o dzieło oraz rachunek do umowy, na którym to wszystko ładnie pisze ile w tym co zarobiłeś jest podatku dochodowego, który za Ciebie płaci DotPay (oczywiście odlicza Ci to od wypłaty).

3. Po co chcesz kogoś zatrudniać? Moim zdaniem jest to bez sensu, na prawdę chcesz się bawić w jakieś śmieszne umowy, które nikomu nic nie dają? Tylko trzeba się ochodzić za tym.
Chcesz komuś zapłacić za wykonaną pracę? To normalnie wyślij mu kasę na konto to on zarobił więc w jego obywatelskim obowiązkiem jest rozliczyć się z fiskusem, a nie Twoim.
4. Nikt, śmiało go reklamuj.

5. Ile uciągnie ludzi to zależy tylko od konfiguracji serwera. Stronka, Ts3 i serwer bez problemu, swoją drogą dobry wybór hostingu, bo jak kupisz od nich VPSa to pomagają w konfiguracji, osobiście polecam.

Pozdro!

Opublikowano

1. Zakładanie serwerów Minecraft jest w pełni legalne.

2. To nie jest tak, że z każdego dochodu trzeba się rozliczać? Jeśli chcesz na tym zarabiać, musisz mieć założoną działalność gospodarczą i odprowadzać podatek.

Inaczej jest, jeżeli wszystko idzie na serwer (czyli na hosting), wtedy to oni na tym zarabiają i to oni odprowadzają podatek od dochodu.

Tak jest według mnie.

3. Nie wiem jakby miałoby takie zatrudnienie wyglądać... Zatrudnienie w celach zarobkowych nie jest możliwe bo taki "ktoś" nie ma skończonego 18 roku życia.

4. Jeśli miejsce na reklamę jest legalnie wykupione i cały serwer jest normalnie prowadzony to nie widzę powodów aby ktoś się przyczepił.

5. Spokojnie utrzyma 400-500 graczy, mineserv jest hostingiem bezawaryjnym - korzystałem przez wiele lat.

Opublikowano

@DamianPL12

2. Nie może iść wszystko na hosting, bo hajs ludzi z smsów nie idzie do mineserv tylko do dotpaya a z dotpaya leci do mnie. Dopiero ja później mogę dać to na mineserv aby opłacić maszyne. Inaczej nie da rady zrobić. 

I oczywiście chce na tym zarabiać. Inaczej mijało by się z celem inwestowanie setek PLN w ludzi, reklamę, maszynę gdybym nic z tego nie miał.

Opublikowano

Nie można tego kogoś zatrudnić, ALE można dać mu umowę o zlecenie albo o dzieło (teraz nie pamiętam), jednak musisz mieć (o ile się teraz nie mylę) założoną działalność gospodarczą.

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

Można poniewarz EULA nie obowiazuje od kiedy microsoft wykupił mojang trzeba teraz czekać jakie oni zasady nażucą.

Mineserv to jeden z najlepszych hostingów w polsce Wd. mnie. Sam kożystałem wielokrotnie z ich usług, serdecznie polecam.

Umowa nie zmienia się razem z właścicielem produktu, ponieważ w tym przypadku Microsoft przejął uprawnienia licencjodawcy. Popracuj nad ortografią i nie udzielaj porad prawnych nie wiedząc co piszesz.

Opublikowano

1. Czy serwer minecrafta jest w pełni legalny ?

2. Czy można zarabiać na premium smsach bez zakładania firmy ? Umowa z firmą która świadczy tą usługę wystarczy ?

3. Jak zatrudnić przez internet jednorazowo 17latka nie posiadając firmy ?

4. Planuje zainwestować sporo kasy w serwer więc będę miał małą reklamę na płocie parkingu, nikt się nie zainteresuję za bardzo moim serwerem i nie doczepi że coś jest nielegalnie ?

5. Ten najdroższy vpsik ile uciągnie ludzi ? Strona, ts, serwer. http://mineserv.eu/vps Ktoś korzystał z usług tej firmy ?

Prosiłbym raczej o wypowiedzi ludzi z doświadczeniem, którzy byli już w podobnych sytuacjach.

Jeśli planujesz duży projekt, dużo graczy, duża reklamę, duży start. Na pewno takiego serwera nie udźwignie gówienko z Mineserv'a :)

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co możesz polecić z własnego doświadczenia ?

Bo ze swojego wiem, że na hostingu A słabszy serwer z opisu jest lepszy niż na hostingu B i zawsze kończy się to kłótnią z hostingiem i dawanie kolejnego serwera potem przenoszeniem wszystkiego itp itd. Kiedyś miałem bardzo dobry hosting, mało popularny. Teraz zapomniałem jak się nazywa a w necie już nie mogę go znaleźć. 

Opublikowano

5. Ze 150 slot. (PS: Na OVH.pl dołożysz 100 zł i masz serwer dedykowany 64 GB RAM 6 rdzeniowy procek i on uciągnie ok. 500-600 slot)

Opublikowano

powiem ci tak.

MineServ.eu ~ nie polecam, lagi, i dość dorgo ;-)

polecam ci inny hosting ;]

SoRed.pl mają z*******e vpsy ;] i dość dobre procesory i dyski ssd. 

polecam.

~ Magda Gesler.

a7gn7CL.png

Masz problem z Skryptem =)? Lub potrzebujesz skryptu?

Pisz chętnie pomogę/zrobię.

Opublikowano

Mineserv.eu/vps ? Że co przepraszam?

Oni zdzierają kasę z ciebie. Za 3 gb ram płacisz 40 zł. Kupuj ovh/sys .

26_unnamed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...