Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagła zmiana FPSów.

iVecti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wcześniej w oknie 1280x720 miałem około 80-120 fps na średnich ustawieniach (render normal - 8). teraz w klasycznym oknie mam 20-50 fps na najniższych ustawieniach. czemu?! ;_;

Opublikowano

Ja pewien nie jestem ale to może wina Twojego komputera/laptopa ? Podaj specyfikacje Swojego sprzętu a postaramy się pomóc Tobie.

Opublikowano

Tak jak mówił LordAsasin :)

Problemem może być to, że formatowałeś komputer, i nie zainstalowałeś najnowszych sterowników do karty graficznej. Miałem to samo. No i wyczyść komputer ze zbędnych programów,syfów.

A jeśli masz stacjonarnego, i dawno nie zdejmowałeś obudowy, to radzę przeczyścić komputer z kurzu. ( sprężonym powietrzem, na dworze najlepiej) :)

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

A ja na nowszych wersjach mam więcej FPS, oni dodają, ale też starają się optymalizować tego mc żeby lepiej chodził.

Wg. mnie jest bardziej wydajny niż kiedyś.

Opublikowano

Według mnie bardziej wydajny nie jest. Komputer odkurzany, czyszczony od wewnątrz i zewnątrz. Regularne skany kilkoma programami np. avast, dr.web, adwcleaner, asc, odkurzacz, defragmentacja, hitmanpro36, malwarebytes antimalware, PC Tools Spyware Doctor.

Albo minecraft ma coraz większe wymagania albo tak szybko sprzęt się niszczy ze po dwóch latach nie daje rady z tym z czym dawał.

Opublikowano

Mój ma więcej niż 2 lata a potrafi uciągnąć bardzo dużo modów, na przykład paczka YogCast 220+ modów, chodzi mi na okolo 130 fps ;3

Zwykły minecraft, do 500 bez optifine

Opublikowano

@iVecti

powinno chodzić dobrze, sam nie wiem czemu tak jest.

@x2up

Cóż to za bajki ? Na komputerze który ma ponad 2 lata 500fpsów ? Gdzie taki komputer kupileś ?

Opublikowano

@x2up

Cóż to za bajki ? Na komputerze który ma ponad 2 lata 500fpsów ? Gdzie taki komputer kupileś ?

To jest możliwe, na kartach graficznych sprzed roku MC na Super-Płaskim wyciągnie do 800 FPS (Najlepszych kartach sprzed roku :P)

Opublikowano

To jest możliwe, na kartach graficznych sprzed roku MC na Super-Płaskim wyciągnie do 800 FPS (Najlepszych kartach sprzed roku :P)

Co ty pierdzielisz? Ja na karcie która wyszła ponad rok temu mam 2,5k fps (Oczywiście na niskich, super-płaskim)

65181182080257821050.png

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Intel Pentium Dual-core e5300 2.6GHz 2.59ghz

4GB ram

Radeon HD 6670

nie robiłem formata, a wirusów nie mam ;v

Zastosowałeś, się do moich wcześniejszych poleceń i zaktualizowałeś sterowniki do karty graficznej lub przeinstalowałeś? jeżeli to nie pomogło to prawdopodobnie karta graficzna może ci się przegrzewać przez co tracisz FP'S :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...