Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Body Czy Mental ?

Allien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli dopiero zaczynasz to proponuję mentala bo expi się łatwiej !!!

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Mentalem expi się łatwiej dla ludzi którzy bojowej +7 na 30 lvlu nigdy nie widzieli. ; D

Obie postacie dobre do expa, nie ma problemów z wbiciem lvla jednak body po 75-80 lepiej sobie radzi lesie niż mental ze względu na to że mimo defa moby tam i tak cie szybko potrafią zabić (przeszywkiiii, hehehe na privach majac 1k defa + i 30 k hp umieram przy spocie po 30 sec xD) i dlatego że body szybciej zniszczy spot wierzb.

Jednak mentalem zawsze łatwiej będzie ci dt zrobić, a to już jest spora wygoda i można bez rpzeszkód expić na piętrach nad kowalem (tylko postać dobrze rozwiń >.<)

Polecam bodiego, można się nim szybko dorobić i ogólnie sie nie nudzi. xP

beztytuuwxp.png

Hihihihi ^^

Opublikowano

Hmmm mentalem się szybciej expi ? W takim razie czemu prawie cała top'ka to body ?? Według mnie po 35 kiedy ma się boja szybciej się expi bodym :P

Opublikowano

Body:

Body to oczywiscie Aura Miecza.

Bodym dobrze wchodzą crity.ma wysokiego damage.

na bossach z polifornią jest idealnie.

Jeżli wolisz postać która wali dużego damage ale trzeba zainwestować w Miksturki i dobre eq

Mental.

Mental to oczywiscie Silne Ciało dzięki któremu na expieniu bieżemy spokojnie moby o 5-6lvli wieksze

Mental pod względem damage. cięzko o przyzwoitego damage.. nawet z bronią 9+

Bossy: Na bossach nie ma problemów z hp. lecz poliformia jest konieczna. bez poli nie ma ubicia bossa.

Jeżli wolisz postać którą dobrze sie expi ale trzeba zainwestować w EQ 9+ z dobrymi kd.

to tyle odemnie.

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Body - szybciej rozwala i jest do pvp lepszy od mentala a troche trudów z początku da sie znieść. Choć mentala też lubie bierze dużo na klate a jak pierdolnie czasem z duchowego na G/P to szok xD ale musi mieć wtedy dużo na ludzi.

Lecz bardziej polecam ci wybrać bodego.

PROSZE BARDZO O DUŻO MINUSÓW

Opublikowano

I to i to ma swoje way i zalety :D

- Body zajebiste hity i szybkosć ale obrywa po dupie

- Mental zajebisty def ,ale wolne gowno i male hity

Jak ja miałbym wybierać brałbym bodziaka :) Hity i speed zajebiste a mały def dopełni buffer :)

Szukam ogarniętych ludzi do gildii na S28

SF Game (o ile wystartuje)

3 awki dziennie :)

Opublikowano

Ja proponuję Mentala , exp wyśmienity , pvp dobra postać co wy chcecie?

Np. Kasanga kozak , kosi wszystkich , a mental , mental nie jest tylko do expa ,a i ze skilli to chyba mental wali więcej.

Opublikowano

A ja ci powiem Pier... Wojowników bo to są cioty ^^

Kazdy na nich jest nadziany :>

Polecam surke WP albo szamana Hellera ;>

WP kradnie pz z expem nie masz problemu czarowane daje więcej ataku niz aura :>

Strach odejmuje % ataku ^^ Zbroja Odbija dmg przeciwnika rozproszenie rzadko zadziała ale masz przewagę bo gasisz skille ;>

Paluszek i wir to już wiadomo jak dla mnie WP Kox !

Opublikowano

Jak dla mnie postać wojownik body jest najlepsza do expa bo szybko rozwala a w pvp też kosi

Więc polecam bodego bo jest uniwersalny,a mental dobry do pvp jest bo ma mocne skille.

A mentalem się chu*owo expi bo jest strasznie wolny

Opublikowano

Ale jak masz tzw. hacki to się szybko expi...

Ja grałem mentalem (spoko był), ale przerzuciłem się na BM'a

Opublikowano

LOL przez 3 l i 2 o

gdzie wy takie bajki slyszeliscie ze body jest lepszy do PVP od mentala??? w faktach na tvnie czy w telexpresie?

mental wymiata na pvp mimo slabszego eq i nizszego lvlu z bodym, expi sie latwiej i taniej (zuzycie potek)

mental wolno zabija ale wiecej grupek naraz, na bo w pt musi byc mental bo body na 2 grupkach sie zlozy

body jest szybki ale co z tego jak rozwala w 5 sek rozwali 1 grupke naraz jak mental rozwali w 20 sek 5 grupek

oczywiscie mniej sie nudzi bodym, napewno to pvp nie jest za dobry vs mental ale np z kozakami BM ma szanse zabic szybko i uniknac ducha czego mental nie zrobi

body zuzywa mase czerwonych i niebieskich potek bo ma slaby deff i do tego musi wspomagac sie skilami caly czas

ja gralem i bodymi i mentalami zawsze robilem 2 konta i 2 rozne postacie i mentalem mialem 37 lvl i wspomagalem kasa bodego gdzie mialem 32 lvl i slabsze eq

dla poczatkujacych polecam MENTALA ale nie tylko dla poczatkujacych bo to naprawde fajna postac.

BODEGO polecic moge jedynie tym ktorzy dorabiaja na fishbocie, itemshopie lub po prostu bardzo dobrze umieja grac.

MENTAL JEST LEPSZY OD BODEGO DO PVP NA 100% DOPIERO NA LVLACH JUZ +75 MOZE BYC INACZEJ ALE NIE MUSI

@edit:

mentalem na sh lepiej nawala sie matki np na 35 lvlu mozna juz metki na twardosci lub diabla rozwalac

w pt body z mentalem jesli jest to body bedzie zbieral lepszy drop bo zabiera wiecej zycia mobom

Opublikowano

Według mnie lepszy jest body ale jako postać to sura jest potężniejszy >^^<

Poza tym takimi pytaniami strasznie nooby spamują na metinie a inni myślą że kozak i wyzywają:

"Body pluje, mental zlizuje" i na odwrót aż zal dupe ściska jak to się czyta ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Gówno wiecie ... Body znakomity do expa jak i do pvp ( wystarczy dobra umiejętność gry ) Mental również dobry do expa i do pvp - wystarczy , że dobrze zrobisz duchowe z krytykiem i przeciwnik leży . Minus mentala - powolny ^^ Tyle

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Tak jak ja a poza tym mental vs body hmmm no moze do 20 kiedy mental ma tyle defa , ze body wali po 20 ;f Ogólnie jak masz bodego + fms śr 20 + kd - silne = mental klęka ^.^

Czemu mentalem się lepiej expi ?!?! Wole kilka razy podczas expa padnac niz meczyc się ze spotem ... Top 10 jest dość mało mentali głównie body czemu ? Bo na wyzszym lvlu jest poprostu lepszy oddaj pamiątku to już 60 defa za free . Jeśli brak ci kasy a masz np . 30 co za problem się pobawić z metkami i tak padną w kilka minut a nie jak u mentala kilkanaście -.-' A na 40+ gdy expisz w pt na BO i tak leci mało pot prawda ?? Może na 70 + gdy mental ma skille G jest lepszy ale jak wbije 80 to w lesie będzie padał bo Driady + przeszywka + defa mentala = GLEBA ;/

Opublikowano

Według mnie mental jest lepszy od expa i do pvp gdy masz dużą szybkość zaklęc rozniesie bodyiego na 2 skille. Ktoś napisał że w lesie lepiej bodym też się z tym nie zgodzę... Ponieważ gdy mental ma zala +6 - +9 z sr 30+ to jest super i tyle ataku ile ci zadaje wystarczy na szybkie zabicie i nie padnięcie tak szybko jak body...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ale ogarnij sie piszesz jak ma fms sr 20, to ja ci powiem jak ma mental rib sr 20 to bodi nawet polowy hp nie wezmie, jesli porownujesz to obiektywnie, w rozwym eq, ja powiedzialem na moich przykladach a gram tymi postaciami bardzo dlugo ze mental kladzie nawet z gorszym eq bodiego, do metkow jest slabszy to prawda, za to ta sprawa którą tak się podniecacie że w top są body nie ma znaczenia, body sa wybierani poniewaz szybciej expia i kropka a czy lepiej sie expi? kto byl przez dlugi czas bogiem metka ? FuBU - mental, ale skonczyl expic. jesli sie podniecasz TOP to wcale body nie sa najlepsi bo na czele sa sury WP, czasem ninja dagger, jesli nie grales mentalem to sie nie wypowiadaj bo ja gralem obiema postaciami i w 100% popieram moj wczesniejszy post! B)

Opublikowano

Mam mentala 54 lv i powiem jedno zaj....... się nim expi i PVP tez spoko. Mam eq +7 i biore całe spoty gdzie cche. Mialem bodego 52 no to żal jechały mnie BO jak chciały .POlecam Mentala metki ciania bierzesz na klate sam bez zadrapania.i potem na 57-60 v2 to ideał.

DAJ MI (-)

"Grzeczne dziewczynki idą do raju, niegrzeczne raj mają na ziemi".

strong1.jpg

Wiesz jak zarabiam w Metin?

Zbieram złom :P

Poziom podwyższony za :

Poziom został podwyższony: Pisanie w tematach keczupa

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Grałem bodym i mam 45 lvl z eq +8/9 i też na BO jest słabo. Mentalem nawet z EQ +5 wezme cały spot, a bodym w/w tylko kilka grupek. Na początku większość bierze Bodego (szybkość ataku i fajny wygląd skilli), ale potem jak sobie nie radzimy w expieniu to aż się nim nie chce grać. A mental jest dobry do wszystkiego. Exp jest zajebisty i jak jeszcze masz buffa, to aż chce się grać xD

Drugim powodem sa też KU. Dla Mentala sa zdecydowanie tańsze, więc łatwiej wpić na G niz u Bodego.

Każdemu polecam Mentala ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...