Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na dwóch rdzeniach?

iVecti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema ;d dajmy na to, że mój komputer ma 2 rdzenie, a mam odpalony tylko 1, to jak odpale 2 to nic się nie stanie? czy komputer się sfajczy? i czy minecraft będzie lepiej działał?

Opublikowano

nie powinien się spalić.

Minecraft powinien działać szybciej przynajmniej u mnie tak kiedyś było więc warto sprawdzić.

podaj specyfikacje kompa/

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Opublikowano

nie powinien się spalić.

Minecraft powinien działać szybciej przynajmniej u mnie tak kiedyś było więc warto sprawdzić.

podaj specyfikacje kompa/

Intel Pentium Dual-Core E5300 2.6GHZ 2.59ghz

4GB RAM

AMD Radeon HD 6670

;d

Opublikowano

Wiem, że poleci hejt ale jak odpalić drugi rdzeń, bo też mam ;-;

@Edit

lel masz nawet tą samą kartę graficzną co ja. Czy ta karta jest dobra? Bo minecraft mi ładnie smiga, ale nie uciąga shaderów.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

pomijajac to ze minkrafta sie nie da na 2 rdzeniach odpalic to nic nie bedzie

odpalenie drugiego rdzenia (lub więcej) ogólnie przyspiesza komputer, a zarazem fpsy (w mc też).

Wiem, że poleci hejt ale jak odpalić drugi rdzeń, bo też mam ;-;

@Edit

lel masz nawet tą samą kartę graficzną co ja. Czy ta karta jest dobra? Bo minecraft mi ładnie smiga, ale nie uciąga shaderów.

karta to 20% fps, najważniejszy jest procek i ram, a jeśli chodzi o shadery to zależy jakie. karta nie jest najlepsza, będę kupował gtxa 770 ;d
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Komputer nie powinien, się spalić prawie rzadko kto stosuję Minecraft'a na 2 rdzeniach. Jeżeli odpalisz Minecrafta na 2 rdzeniach wtedy powinien działać nieco szybciej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przecież po to są dwa rdzenie żeby z nich korzystać. Nic nie powinno się stać. Myślę że powinno trochę przyspieszyć kompa i MC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...