Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie przed modyfikacją pliku exe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ikinoma typowy gracz lol'a, c***a wie, c***a rozumie, wypowiada się wszędzie. Trzeba do Hi-Rez petycje napisać żeby nie spolszczali Smite, bo nie wytrzymam z tymi debilami(a już się dobierają). No ale... pochwal się swoimi skryptami w BoL'u :D

@Vesim

Nie gram w lol'a zajmuje się tylko skryptami. Niech blowfish pochwali się, jak pizga sobie w lola na bolu ; )

I odpierdol się odemnie człowieku bo nie ręcze za siebie wpierdalasz się w nie swoje sprawy.

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam się bać? Jakimś chujowym RAT'em mnie zainfekujesz?

@Vesim

Najzwyczajniej w świecie Ci przypierdole, pasuje?

@Ikinoma

UUU JAKI BIZNESMEN, ROBI SKRYPTY DO BOLA, PEWNIE ZEBY NA CZIPSY I PEPSI BYLO JAK MAMA NIE DA KIESZONKOWEGO xD

@blowfish

Robie to za darmo, traktuje to jako hobby. Jeśli schodzimy na temat matek [Twojej] to jestem przedsiębiorczy zupełnie, jak ona poza faktem, że ona ma 16 letniego syfa na utrzymaniu no i musi się sprzedawać żeby miał co żreć / Prościej było wyskrobać gówno. Teraz Ty radzisz sobie sprzedawając pro hacki do bf3 : *

//To był revers za Twoje durne insynuacje gówniarzu.

///Rozśmieszasz mnie coraz bardziej gównie. Grasz na bol'u i pewnie na moich skryptach w dodatku, a masz problem do polaków mimo, że nim k***a jesteś? J****a logika skremowałbym Cie. U innych dostrzegasz błędy tylko u siebie wszystko ok, czasy stalinowskie jebane.

Opublikowano

Uwaga wkurzyliscie gimbaze bedzie w kazdym poscie piedrylion wyzwisk do kazdego.

Anty warn

Nie da sie zabezpieczyc programu tak aby byl w 100% zabezpieczony.

To tak jak z grami jakby ich nie zabezpieczyli to i tak scrackuja i tyle ;)

Opublikowano

@Vesim

Najzwyczajniej w świecie Ci przypierdole, pasuje?

@blowfish

Robie to za darmo, traktuje to jako hobby. Jeśli schodzimy na temat matek [Twojej] to jestem przedsiębiorczy zupełnie, jak ona poza faktem, że ona ma 16 letniego syfa na utrzymaniu no i musi się sprzedawać żeby miał co żreć / Prościej było wyskrobać gówno. Teraz Ty radzisz sobie sprzedawając pro hacki do bf3 : *

//To był revers za Twoje durne insynuacje gówniarzu.

///Rozśmieszasz mnie coraz bardziej gównie. Grasz na bol'u i pewnie na moich skryptach w dodatku, a masz problem do polaków mimo, że nim k***a jesteś? J****a logika skremowałbym Cie. U innych dostrzegasz błędy tylko u siebie wszystko ok, czasy stalinowskie jebane.

CO TY PIERDOLISZ ROBAKU XDDD

primo

nie sprzedaje hackow - tak robia buraki takie jak ty - stac mnei na to zeby robic premium hacki i dawac je za darmo ludziom - jestem za darmowym dostepem dla hackow

secundo

nie gram na twoich wiesniackich skryptach za 2 grosze - mam bola vip + wystarcza mi evadee premium wykupione, brzydzilbym sie odpalic takiego syfu na pc xD

terzo 

nie mam 16 lat, uswiadom to sobie

quarto 

wpierdol mi tez XDDDD

ps primo secundo terzo quarto to znaczy po wlosku po pierwsze, po drugie, po trzecie, po czwarte, tak jakbys nie wiedzial i myslal ze to obelgi godzace w twoja godnosc

Opublikowano

CO TY PIERDOLISZ ROBAKU XDDD

primo

nie sprzedaje hackow - tak robia buraki takie jak ty - stac mnei na to zeby robic premium hacki i dawac je za darmo ludziom - jestem za darmowym dostepem dla hackow

secundo

nie gram na twoich wiesniackich skryptach za 2 grosze - mam bola vip + wystarcza mi evadee premium wykupione, brzydzilbym sie odpalic takiego syfu na pc xD

terzo 

nie mam 16 lat, uswiadom to sobie

quarto 

wpierdol mi tez XDDDD

ps primo secundo terzo quarto to znaczy po wlosku po pierwsze, po drugie, po trzecie, po czwarte, tak jakbys nie wiedzial i myslal ze to obelgi godzace w twoja godnosc

@blowfish

Jesteś tak durnym dzieckiem jakiego w życiu nie widziałem. Masz 16 lat bo to widać + jesteś gównem bo sam oszukujesz w grze, a skarżysz się na polaczków. Brak Ci dystansu do siebie śmieciu.

Opublikowano

Tworzysz rzeczy, które pomagają w oszukiwaniu w grach, jesteś jeszcze większym gównem, lepiej wypowiadasz się na forum, które zrzesza takie osoby, gratulacje!

@Artrix

To forum nie jest czasem o hackach/cheatach między innymi? Pomyliłeś fora postmakerze? Od serca: pierdol się.

Dodam, że suka blowfish ponoć tworzy również hacki czytasz Ty ze zrozumieniem pajacu? Czy to Twój kolega i poprosił Cie o pomoc?

Opublikowano

@Artrix

To forum nie jest czasem o hackach/cheatach między innymi? Pomyliłeś fora postmakerze? Od serca: pierdol się.

Dodam, że suka blowfish ponoć tworzy również hacki czytasz Ty ze zrozumieniem pajacu? Czy to Twój kolega i poprosił Cie o pomoc?

uu zaczely sie wyzwiska od suk i smieciow, widze ze masz 15 lat xD

na unknowncheats juz bys bana dostal - anti hacking behavior hehe :D

Opublikowano

@Artrix

1487848_648458548606006_9296627376819335

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Wszyscy tu tacy dorośli... Powinniście się kochać, wzajemnie wspierać i przyjmować krytykę z pokorą Panie @Ikinoma bo jak do tej pory to nie udowodnił nam Pan, że Pańska wiedza przerasta wiedzę innych wypowiadających się tu osób.

Panowie @Vesim , @blowfish i @polish Civil, daliście się sprowokować zamiast pokazać poziom i zniżacie się ku 'wszechwiędzącemu'. Zresztą, zawsze można kulturalnie i inteligentnie go zjechać tak, by nawet o tym nie wiedział dodając ukradkiem uśmieszki by to podkreślić.

Podsumowując: loffciajmy się wszyscy <3 bądźmy ludźmi dla ludzi a trollami się żywmy <3

@dn:

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Wszyscy tu tacy dorośli... Powinniście się kochać, wzajemnie wspierać i przyjmować krytykę z pokorą Panie @Ikinoma bo jak do tej pory to nie udowodnił nam Pan, że Pańska wiedza przerasta wiedzę innych wypowiadających się tu osób.

Panowie @Vesim , @blowfish i @polish Civil, daliście się sprowokować zamiast pokazać poziom i zniżacie się ku 'wszechwiędzącemu'. Zresztą, zawsze można kulturalnie i inteligentnie go zjechać tak, by nawet o tym nie wiedział dodając ukradkiem uśmieszki by to podkreślić.

Podsumowując: loffciajmy się wszyscy <3 bądźmy ludźmi dla ludzi a trollami się żywmy <3

Mirasku, kocham Cię.

2014-10-13_21-54-19.png

o8HfXuR.png

Opublikowano

Wow, udało wam się zrobić całkiem niezły śmietnik z tego tematu :)

Tytułem i pytaniem w pierwszy poście chciałem sprytnie zawrócić wam w głowie opcją, że to ja niby chcę coś zabezpieczać i poznać metody zabezpieczania. Jest natomiast zupełnie odwrotnie. Dlaczego zatem nie zapytałem wprost? Bo spodziewałem się większej pomocy człowiekowi, który tworzy, zabezpiecza, niż łamie. Taki oto miałem niecny plan. Niestety trochę tutaj nie wypalił, ale przynajmniej na 4prog coś lepiej poszło. Mimo wszystko, dziękuję wszystkim którzy zechcieli podzielić się swoją wiedzą :)

Opublikowano

Wow, udało wam się zrobić całkiem niezły śmietnik z tego tematu :)

Tytułem i pytaniem w pierwszy poście chciałem sprytnie zawrócić wam w głowie opcją, że to ja niby chcę coś zabezpieczać i poznać metody zabezpieczania. Jest natomiast zupełnie odwrotnie. Dlaczego zatem nie zapytałem wprost? Bo spodziewałem się większej pomocy człowiekowi, który tworzy, zabezpiecza, niż łamie. Taki oto miałem niecny plan. Niestety trochę tutaj nie wypalił, ale przynajmniej na 4prog coś lepiej poszło. Mimo wszystko, dziękuję wszystkim którzy zechcieli podzielić się swoją wiedzą :)

Aby łamać zabezpieczenia potrzebujesz większej wiedzy niż ten co je tworzy, ten kto je tworzy wie co pisze i wie jak to napisać, dla niego wystarczy znajomość 2 technik, natomiast ty chcąc je złamać potrzebujesz znajomość najlepiej wszystkich, musisz najpierw dojść czego użył, jak to użył, co zmienił w nich.

Same rozpoznanie techniki zajmuje z reguły więcej czasu niż jej obejście.

o8HfXuR.png

Opublikowano

Pojęcie dość abstrakcyjne ale warto poczytać.

https://www.cosic.esat.kuleuven.be/publications/article-1529.pdf

Jak chcesz zacząć od podstaw to poczytaj o :

• Data obfuscation
  • Code flow obfuscation
  • Incremental obfuscation
  • Prime numbers, (GCD [great common divisor])
Ogólnie jeśli nie jesteś na tyle zdolny by pojąć niektóre pojęcia, to raczej powinieneś to odłożyć na później. Jeśli chodzi o obfuskacje to możesz się nauczyć technik, ale trzeba mieć też to na uwadze że większość technik jest już znanych i obcykanych więc czasem lepszy jest prosty i nowy sposób, niż stary i skomplikowany.

To sa podstawowe pojęcia, przeczytałeś coś o nich?

o8HfXuR.png

Opublikowano

Nie, ale jakbyś rozwinął skrót to chętnie bym poczytał.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abstract_syntax_tree

http://en.wikipedia.org/wiki/Static_single_assignment_form

Jeśli się skupiasz na exe czyli językach c++/c to oczywiście też potrzebujesz znać samego assemblera by dochodzić do niektórych rzeczy, nigdy nie otrzymasz tego kodu co ktoś napisał bo przy kompilacji wiele danych jest traconych na rzecz np samej optymalizacji kodu.

Podałem te dwa pojęcia ze względu na to, że nawet jeśli chcesz się nauczyć re dla maszynowego to zawsze możesz potrenować na kodzie bajtowym interpretowanym przez jakaś maszyne np w javie.

Techniki obfuskacji są tam podobne jeśli chodzi o techniki typu control flow czy integer overflow.

RE w większości przypadków przebiega tak jak na obrazku (zależy co chcesz osiągnąć)

2014-10-16_00-54-11.png

Wydaje mi się że do tej pory najskuteczniejszym zabezpieczeniem jest nadal relacja klient - serwer.

A jeśli chodzi o bez serwera to stawiam na control flow, black box [GES]

o8HfXuR.png

Opublikowano

Nauczyłem się asemblera, w tym sensie, że jak zdisasembleruje sobie exe'ka to rozumiem ten kod który czytam. Sęk w tym, że jest to dopiero mały kroczek w RE, podstawy które należy przyswoić żeby zająć się trudniejszymi rzeczami. RE wiele mnie nauczył. Przykładowo, pisząc program w c++ nigdy nie zastanawiałem się w jaki sposób są przesyłane argumenty do funkcji(o zmiennych lokalnych wiedziałem, że są tworzone na stosie). Ucząc się RE poznałem konwencje wywoływania funkcji, a poznając mechanizmy działania na tak niskim poziomie, jakoś łatwiej potem operuje się samym c++. Traktuję RE trochę jako hobby i hmm.. zaspokojenie ciekawości. C++ operuje już na pewnym poziomie abstrakcyjności a ja jestem człowiek dociekliwy i nie lubię "niedopowiedzeń". Może gdyby ze znajomością RE perspektywy pracy byłby lepsze niż praca w firmie AV(wydaje się nie być to jakimś mega ciekawym zajęciem) to może i poświeciłbym na niego trochę więcej czasu. Generalnie planuję zająć się asemblerem i RE do wakacji ze względu na najcięższy rok studencki i związaną z nim małą ilością wolnego czasu. W wakacje doszlifuję c++ i liznę trochę Javy. W przyszłości chcę programować głównie w Javie, ale ze względu na to, że studiuję automatykę i robotykę a kręci mnie to na swój sposób, to chciałbym jakoś to powiązać z programowaniem. Niestety nie słyszałem o jakimkolwiek zawodzie w którym byłby przydatne obie umiejętności... :) Bo gdzież komu miałby przydać się informatyk-elektronik/automatyk w jednym. Może przy programowaniu mikrokontrolerów ale tam jest C i trochę zbyt niskopoziomowe programowanie, a ja chciałbym się rozwijać w pracy a cofać. 

@Polish Civil co do zmieszczonego przez Ciebie obrazku, po co dekompilować skoro rozumie się kod w asemblerze? No i trzeba mieć też czym dekompilować. Dobre programy do dekompilacji do tanich nie należą...

Opublikowano

@Faithandhope co do zmieszczonego przez Ciebie obrazku, po co dekompilować skoro rozumie się kod w asemblerze? No i trzeba mieć też czym dekompilować. Dobre programy do dekompilacji do tanich nie należą...

Nie trzeba mieć ekstra dekompilatora by stworzyć pseudokod. Jeśli ktoś powstawia dummy to ogarniecie asm zajmie strasznie dużo czasu. Dlatego też napisałem zależy co chcesz osiągnąć.

Jak chcesz liznąć javy to jako ćwiczenie do re remożesz napisać dekompilator z ast albo sam weryfikator typów z wykorzystaniem ssa

o8HfXuR.png

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...