Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft nie włacza się na Windows 7!

Cześiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMOCY!. Ostatnio, miałem reinstall kompa (zmiana systemu, format dystku itp), format zrobiony, wszystko działa prócz MINECRAFTA... odszukałem się wszędzie, nigdzie nic nie pomogło. Większość launcherów pobrałem, na żadnym się nie odpalił (zyczu, loguje się, później ładuje i dalej nie włacza). Proszę, pomożcie :)

Opublikowano

Albo wgrałeś źle sterowniki lub nie masz javy zainstalowanej.

Zainstaluj Jave a może pomoże jak nie to zrób znów formata i zainstaluj wszytskie sterowniki po kolei i jak będzie Ci pisało "Czy chcesz wyłaczyć i włączyć komputer teraz?"

Kliknij Tak, za każdym razem (słyszałem że potem lepiej komputer działa, ja tak zrobiłem i nie powiem działa lepiej tak o 23 % niż wcześniej)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zainstaluj te 2  wersje Javy (x64 bit i x32 bit) jeżeli już zainstalujesz to następnie zaktualizuj te obie JAVY lub poprostu instalacja sterowników do karty graficznej.

Opublikowano

Często widzę tematy więc Ci pomogę. Winą tego może być brak sterownika od Twojej karty graficznej. Żeby to zainstalować to masz linka do pobrania programu, który pobiera odpowiednie sterowniki dla Twojego komputera. http://www.dobreprogramy.pl/SlimDrivers,Program,Windows,25819.html

Jak już zainstalujesz drugim krokiem jest pobranie Javy (zalecam Java 7). Tu masz linka: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre7-downloads-1880261.html 

Opublikowano

No dobra... tylko jest jeden problem. Mam 5gb, na dysku C. Gdy zejdzie poniżej 5, net tnie mi się od ch.. Czy JAVe, można zainstalować na dysk D?

Opublikowano

No dobra... tylko jest jeden problem. Mam 5gb, na dysku C. Gdy zejdzie poniżej 5, net tnie mi się od ch.. Czy JAVe, można zainstalować na dysk D?

Oczywiście, że można tak samo jak Minecraft'a ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...