Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany do refferali

Adiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien pomysł, to jest wynajęcie dedyka tylko pod refferale. Jak to by wyglądało? Żeby zmniejszyć koszta myślałem nad podzieleniem tego dedyka dla 10-20 osób. http://www.hetzner.de/hosting/produkte_rootserver/ex40ssd tutaj jest bardzo ciekawa oferta na której obliczyłem że można odpalić na pewno 120 klientów lola (możliwe że duuużo więcej, ale nie wiem jak będą sie zachowywać na pamięci dysku SSD więc licze tylko pamięć RAM). Koszt takiej operacji w złotówkach wychodzi około 500 zł jednorazowo, a w przypadku dalszej działalności 250 zł miesięcznie. Gdyby zebrać 20 osób wyszło by to 25zł od osoby jednorazowo, za miesięczny dostęp do 360 referali dziennie, co daje nam 9000 referrali łącznie (możliwe że 1250 więcej ale zostawiam zapas na prawdopodobne problemy techniczne)! Licząc na osobe kupujesz 450 referrali za 25zł! Daje nam to 0,06 zł za refferala! Do porównania cena na allegro to 1,25zł za 1 więc różnica jest OGROMNA.

Moje pytanie jest takie, czy byli by chętni do tego projektu?

sygnae.jpg

Opublikowano

Myślisz ze ktos jest tak glupi i wyda hajs na dedyka gosciowi ktorego niezna ?

Nie liczac tego ze tylko 1 osoba bedzie miala dostep do głownego panelu na str :D

x

Opublikowano

Każdy będzie miał swój panel sterujący, w którym będzie mógł uruchamiać wyłączać swojego bota, dodawać konta itp. Dostęp do "głównego panelu sterującego" moge dać osobie która potwierdzi że zna sie na tym.

Co do tego że jestem obcą osobą fakt, liczy sie tu zaufanie. Jak to mówią niema ryzyka niema zarobku, a jeśli ktoś sobie wykupi takie miejscie na późniejszą odsprzedaż to może niezły hajs na tym zarobic :) No i bierzcie też pod uwage fatk że cena którą podałem tyczy sie jedynie pierwszego miesiąca rozruchowego! Później spada ona o połowe!

sygnae.jpg

Opublikowano

W sumie, nie mam co liczyć chyba na tym forum na takie coś, bo z tego co widze to 90% użytkowników to osoby na utrzymaniu rodziców więc dla nich 25zł to majątek xD

sygnae.jpg

Opublikowano

W sumie, nie mam co liczyć chyba na tym forum na takie coś, bo z tego co widze to 90% użytkowników to osoby na utrzymaniu rodziców więc dla nich 25zł to majątek xD

Takimi tekstami nie znajdziesz sobie osób do tego projektu :)

Opublikowano

A pomyślałeś o tym że możesz tymi reffami pohandlować? Np. z kolegami, na forach czy na allegro? :) 300 refferali to jakby nie było wg. cennika allegro 300 zł :D

sygnae.jpg

Opublikowano

A pomyślałeś o tym że możesz tymi reffami pohandlować? Np. z kolegami, na forach czy na allegro? :)

No tez fakt, malo zarobku z tego to nie bedzie.

Opublikowano

Jak każda inwestycja, jest ryzyko jest zysk. W tym wypadku 20x! Wykupisz do przykładu więcej miejsc = jeszcze większy zysk :) Gdybym był w 100% pewny że będe miał popyt na wszystkie te refferale to uwierz mi że nie pisałbym tu wogóle o tym tematu

sygnae.jpg

Opublikowano

Pozwolę sobie na wypowiedź, taka konfiguracja jak podałeś pozwala na robienie 100-120 referrali na dzień, więc jest to liczba o 3x niższa niższa niż zakładają Twoje kalkulacje. Liczysz, że referrale działają 30 dni w miesiącu, co jest wielkim błędem - mniej więcej jest jakieś 2 aktualizacje na miesiąc, które powodują że trzeba updatować boty, na każdą aktualizację trzeba czekać około 2 dni więc 4 dni odpadają, następna kwestia boty nie działają stabilnie więc też jakieś 2 dni trzeba odliczyć, co razem daje 6 dni mniej niż zakładałeś. Co do podziału takiej maszyny.... nie jest to możliwe tylko jedna osoba ma do niej dostęp. Następna kwestia jeżeli chcesz stawiać wirtualki na tym systemie to musisz ESXi ogarnąć dobrze - co nie jest proste. Ogólnie to tyle w tym temacie, trochę podpowiedzi i rad jak naprawdę jest, z referralami bo każdy myśli, że wygląda to tak kolorowo.

mpcSygna.png

Opublikowano

Pozwolę sobie na wypowiedź, taka konfiguracja jak podałeś pozwala na robienie 100-120 referrali na dzień, więc jest to liczba o 3x niższa niższa niż zakładają Twoje kalkulacje. Liczysz, że referrale działają 30 dni w miesiącu, co jest wielkim błędem - mniej więcej jest jakieś 2 aktualizacje na miesiąc, które powodują że trzeba updatować boty, na każdą aktualizację trzeba czekać około 2 dni więc 4 dni odpadają, następna kwestia boty nie działają stabilnie więc też jakieś 2 dni trzeba odliczyć, co razem daje 6 dni mniej niż zakładałeś. Co do podziału takiej maszyny.... nie jest to możliwe tylko jedna osoba ma do niej dostęp. Następna kwestia jeżeli chcesz stawiać wirtualki na tym systemie to musisz ESXi ogarnąć dobrze - co nie jest proste. Ogólnie to tyle w tym temacie, trochę podpowiedzi i rad jak naprawdę jest, z referralami bo każdy myśli, że wygląda to tak kolorowo.

100-120 refferali? Ciekawi mnie kolego jak to obliczyłeś, bo z moich doświadczeń jeden klient pobiera 280mb ramu + levelowanie konta na 10 poziom zajmuje 8h maxymalnie. Serwer posiada 32GB ramu czyli na jedną sesje levelowania (32x1024)/280=117 dokładnie czylli 24h/8h = 3 sesje levelowania czyli 351 kont na 10 poziomie. Wszelkie update i problemy technicznie odliczyłem w 5 dniach o czym zresztą powiedziałem w głównym poście. Co do podziału maszyny, istnieje coś takiego jak VPS o czym nie będe tłumaczył. Najoptymalniej jest stworzyć to na podstawie jednego bota który będzie na przemian wykonywał zadania każdego użytkownika (pełne wykorzystanie zasobów serwera 24/7). Dostęp do root SSH może mieć każdy kto wcześniej udowodni mi że powinien takowy posiadać, a ESXi będzie całkowicie zbędny w takim przypadku

sygnae.jpg

Opublikowano

100-120 refferali? Ciekawi mnie kolego jak to obliczyłeś, bo z moich doświadczeń jeden klient pobiera 280mb ramu + levelowanie konta na 10 poziom zajmuje 8h maxymalnie. Serwer posiada 32GB ramu czyli na jedną sesje levelowania (32x1024)/280=117 dokładnie czylli 24h/8h = 3 sesje levelowania czyli 351 kont na 10 poziomie. Wszelkie update i problemy technicznie odliczyłem w 5 dniach o czym zresztą powiedziałem w głównym poście. Co do podziału maszyny, istnieje coś takiego jak VPS o czym nie będe tłumaczył. Najoptymalniej jest stworzyć to na podstawie jednego bota który będzie na przemian wykonywał zadania każdego użytkownika (pełne wykorzystanie zasobów serwera 24/7). Dostęp do root SSH może mieć każdy kto wcześniej udowodni mi że powinien takowy posiadać, a ESXi będzie całkowicie zbędny w takim przypadku

Obliczyłem to z własnego doświadczenia, ponieważ posiadam dokładnie taką samą konfigurację. Co do czasu levelowania kont 1-10 to jest to czas 8-12h ;). Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia jeśli 20 osób naraz otrzyma dostęp do SSH, będzie to kwestia tylko kilku minut kiedy ktoś zmieni hasło do roota, i za 5 minut będziesz miał 100 wiadomości, że ktoś nie może się zalogować. 

mpcSygna.png

Opublikowano

Jednak naprawde nie umisz czytać :D Niewiem jakim botem ty levelujesz ale mi wbicie 10lvl'a na moim dość biednym laptopie (i5 2,6gHzx2 i 4gb ramu) zajmume nie więcej niż właśnie 8h przy 10 odpalonych klientach. Co dopiero gdy będzie i7 4770 podpięta :D

sygnae.jpg

Opublikowano

Jednak naprawde nie umisz czytać :D Niewiem jakim botem ty levelujesz ale mi wbicie 10lvl'a na moim dość biednym laptopie (i5 2,6gHzx2 i 4gb ramu) zajmume nie więcej niż właśnie 8h przy 10 odpalonych klientach. Co dopiero gdy będzie i7 4770 podpięta :D

Jak kupisz ten serwer to możesz się pochwalić ile referrali wyciąga ;) i zobaczymy bliżej której liczby będzie dzienna produkcja 100-120 czy tak jak zakładałeś z obliczeń 360 ;)

mpcSygna.png

Opublikowano

Jak ty chcesz postawić refferale na dedyku? (BRAK KARTY GRAFICZNEJ) - Mam dedyka 64 GB Ram, Linux debian 7.5 i VM pod Windowsy i nie da sie odpalić lola - BRAK STEROWNIKÓW a karty graf. w serwerze nie ma.

kwwLI6C.png

Opublikowano

Jak ty chcesz postawić refferale na dedyku? (BRAK KARTY GRAFICZNEJ) - Mam dedyka 64 GB Ram, Linux debian 7.5 i VM pod Windowsy i nie da sie odpalić lola - BRAK STEROWNIKÓW a karty graf. w serwerze nie ma.

No to masz zlego dedyka.

Opublikowano

Intel ma w chipsecie wbudowany procesor graficzny, pozatym w bocie jest opcja no render, wiec jest ona tak czy siak zbędna ;)

sygnae.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...