Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka ciężka VII jest najlepsza? Dlaczego akurat ta?

DavExLouisE

Ciężka VII  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki ciężko czołg na VII tierze jest najlepszy?

• KV-3 (ZSRR)
      6
    • IS (ZSRR)
      9
    • Black Prince (Wlk. Bryt.)
      1
    • T29 (USA)
      22
    • IS-2 (Chiny)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie T-29, tylko T29.

Dla mnie T29, ponieważ ma w miarę mobilność, bardzo dobrą wieże, wystarczające działo i często nazywany jest najlepszą 7t.

Opublikowano

Nie T-29, tylko T29.

Dla mnie T29, ponieważ ma w miarę mobilność, bardzo dobrą wieże, wystarczające działo i często nazywany jest najlepszą 7t.

Już poprawiłem błąd.

A co do czołgu to dlaczego byś IS'a nie obstawiał? Jest dobry w zwarciu.

Opublikowano

DPM gorszy?

390 z 4.88

320 z 5.26

Nie jestem taki pewien, czy gorszy dpm.

Pancerz lepszy ma IS na kadłubie, T29 na wieży.

Mi się obiema maszynami super grało, ale IS mnie bardziej przekonuje (najlepsze staty mam właśnie na nim)

Opublikowano

Najpierw byś koledze przedstawił jak się ma sprawa z dpm. Zobaczył byś tym samym że wprowadzasz ludzi w błąd....

"T29"

1684/1684/2210 dpm

11.4s przeładowanie

5.26 strzałów/min

"IS"

1902/1902/2268 dpm

12.3s przeładowanie

4.88 strzałów/min

*Wartości oczywiście ze 100% lecz bez wspomagaczy(racje bojowe, wenta,dosyłacz itp.)

Jeśli chodzi o pancerz to amerykański kolega bryluje ale należy pamiętać że rusek swoje też potrafi odbić.

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

To wszystko zależy od tego czego szukasz. Trudno powiedzieć jaki czołg będzie najlepszy zanim nie powiesz więcej o swoich preferencjach.

Opublikowano

Uważam że IS (zaraz przybędzie rycerz na fioletowym koniku i ukaże mi moją błędną decyzje)

No to tak:

-Fajnie działo

-Bardzo dobra mobilność jak na HT

-Całkiem fajny, czasami sporo odbijający pancerz

-Małe rozmiary kadłuba

Do wad można zaliczyć celność działa, ale dla kogoś to już trochę grał na radzieckich maszynach, nie będzie to tak bardzo przeszkadzało.

T29 jest równie dobre, jednak wolę Józefa (m.in za mobilność)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Uważam że IS (zaraz przybędzie rycerz na fioletowym koniku i ukaże mi moją błędną decyzje)

No to tak:

-Fajnie działo

-Bardzo dobra mobilność jak na HT

-Całkiem fajny, czasami sporo odbijający pancerz

-Małe rozmiary kadłuba

Do wad można zaliczyć celność działa, ale dla kogoś to już trochę grał na radzieckich maszynach, nie będzie to tak bardzo przeszkadzało.

T29 jest równie dobre, jednak wolę Józefa (m.in za mobilność)

HEHE

Kupiłem IS'a i przeżywam męczarnie (działo początkowe) większości to się przebić nie da :D

Katuje go żeby te działo zdobyć. Bo nic nie jestem w stanie ugrać. 9 albo 8 tier jak go zrykoszetuje to se stoi na wyjebce bo widzi że wszystko się odbija,

Opublikowano

T29 lufa z dobrymi obrażeniami oraz penetracją dosyć celna bardzo dobry pancerz wierzy dobry w zarówno hulldownie jak graniem na wierze 1vs1 mobilność do najgorszych nie należy ogólnie mój ulubiony 7 tier w grze jak nie ulubiony czołg Polecam!!!!!

Opublikowano

Jedyny słuszny to T29 wierza na tierach 6-8 nie do przebicia powyżej 100 m.Dobry mobilnie i to piękne działo  <3

6-8 tiery? Człowieku ta wieża 9 bez problemu odbija.

Jak potrafisz grać na wieże to zdecydowanie T29. ISem niestety nie grałem to CI nie pomogę, ale z tego co widzę na polu bitwy to wydaje mi się, że t29 lepszy.

sasawf.png

Opublikowano

Każdy praktycznie popiera T29. A zauważyłem, że Black Prince dobrze pcha się z przodu, gdyż ma bardzo dobry pancerz na kadłubie. Co możecie o nim powiedzieć? ^_^

Opublikowano

Witam.

To ja IS-a porównam z T29. Otóż IS-em gra się inaczej niż T29. Tym pierwszym się jedzie do starcia z przeciwnikiem a tym drugim znajduje się miejscówkę w miarę blisko pola walki, wystawia wieżę i nabija DMG. Wiec w zależności co kto woli i jak kto lubi walczyć... Ja pierwsze bitwy IS-em pamiętam jako beznadziejne. Jakoś ciężko było wydobyć z tego czołgu to co najlepsze. Natomiast T29 grało mi się dobrze od samego początku :)  

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Widzę, że w ankiecie T29 przeważa i to w znaczącym stopniu. W wypowiedziach także on dominuje także spróbuje grać właśnie nim. Będę się tylko musiał nauczyć grać 'na wieże'. Odnośnie tego, jakieś rady? ;)

Opublikowano

Na wieżę/hulldown - chowasz kadłub za jakąś osłoną i pokazujesz(wrogom) tylko wieżę.

Opublikowano

HEHE

Kupiłem IS'a i przeżywam męczarnie (działo początkowe) większości to się przebić nie da :D

Katuje go żeby te działo zdobyć. Bo nic nie jestem w stanie ugrać. 9 albo 8 tier jak go zrykoszetuje to se stoi na wyjebce bo widzi że wszystko się odbija,

To jak nie wiem jak Ty strzelasz, że nikogo nie możesz przebić. Oo

Ta ilość penetracji starcza do dziewiątych tierów na spokojnie.

Dla mnie jest lepszy IS, bo jest mniejszy, szybszy i całko biję solidnie.

P.S I tak większość tej wieży w T29 nie potrafi wykorzystać.

Opublikowano

175 peny to norma dla HT VII. Jedyne HT z tego tieru które mają więcej peny to Tiger I(203mm) i AMX M4 45(212mm), a ich z kolei nie ma na liście.

Opublikowano

To jak nie wiem jak Ty strzelasz, że nikogo nie możesz przebić. Oo

Ta ilość penetracji starcza do dziewiątych tierów na spokojnie.

Dla mnie jest lepszy IS, bo jest mniejszy, szybszy i całko biję solidnie.

P.S I tak większość tej wieży w T29 nie potrafi wykorzystać.

120 pene na T9 nie sądze by wystarczało na HTku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...