Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]@oznaczenia

Janusz.

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dodać?

• Tak
      27
    • Nie
      4
    • Pan Zygmunt
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie 1 zapytanie wywoływane w określonym czasie po wpisaniu w danym elemencie/po znaku w danym elemencie tekstu.

Resztę wykonuje js po stronie użytkownika.

Jeśli miałoby być dokładne, to zapytanie co każdy znak.
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli miałoby być dokładne, to zapytanie co każdy znak.

Nie zgodzę się z tobą. Opóźnienie zawsze musu być bo jak ktoś napierdziela w klawiaturę jak ja że swój login wpisuje w 1/2 sekundy to robiłbym 10 zapytań w pół sekundy. setTimeout z parametrem 200-350 by wystarczyło. 

Bo jak jakiś pajac będzie trzymał przycisk to będzie generował pierdyliard zapytań. O i przy okazji dodanie blokady wykonywania zapytania do db w przypadku pustego wyniku poprzedniego przebiegu funkcji.

Opublikowano

Osobiście nie mam żadnych problemów z oznaczaniem innych na forum. Jednakże w mojej opinii to bardzo dobry pomysł, bo user który zagląda na to forum po raz pierwszy może tego nie wiedzieć, zdarza się nawet, że starzy weterani forum nie umieją oznaczać innych. :D

Jak najbardziej na Tak.

Opublikowano

Nie zgodzę się z tobą. Opóźnienie zawsze musu być bo jak ktoś napierdziela w klawiaturę jak ja że swój login wpisuje w 1/2 sekundy to robiłbym 10 zapytań w pół sekundy. setTimeout z parametrem 200-350 by wystarczyło. 

Bo jak jakiś pajac będzie trzymał przycisk to będzie generował pierdyliard zapytań. O i przy okazji dodanie blokady wykonywania zapytania do db w przypadku pustego wyniku poprzedniego przebiegu funkcji.

No to w takim układzie to by mialo w sumie sens :)

Opublikowano

Tak.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Na tak, chociaż nie byłbym do końca szczery twierdząc, że nie mogę z całą mocą zaprzeczyć, że to twierdzenie jest – lub nie jest prawdziwe.

Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na odpowiedź. ;)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Tak, bo kropki w nickach majo... same problemy z tym...

Tylko żeby to było w jakiejś zgrabnej postaci, głównie chodzi o to żeby nie zajmowało za wiele miejsca. Nie wiem czy w statusach też chcecie wprowadzić, ale jeśli tak, to nie powinno tam wywalać listy na cały ekran ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Extra!

Na tak, dużo osób ma problem z tym oznaczaniem - często są sytuacje gdzie ludzie oznaczają jakiegoś użytkownika "Lord" zamiast Makina. ;d

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Extra!

Na tak, dużo osób ma problem z tym oznaczaniem - często są sytuacje gdzie ludzie oznaczają jakiegoś użytkownika "Lord" zamiast Makina. ;d

giphy.gif

Opublikowano

Extra!

@Lord Makin - wystarczy dodać tylko " na początku i końcu nazwy, ale mimo tego na tak.

f

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...