Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 a laptop

freshb0y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A więc moja sytuacja wygląda tak: Chwilowo posiadam laptopa z prockiem Intel® CPU T2060 1.60ghz , 1.87GB Ram oraz karta graf ATI RADEON XPRESS 200M Series i czytając wymagania minimalne a nawet zalecane to gra Metin2 powinna mi chodzić bez problemu, lecz jak sie okazuje w m1 praktycznie pustym mam 2-5fps a na jakim spocie 5-10 fps. Gram na najniższych możliwych detalach graficznych oraz na najniższej rozdzielczości. Nie mam zamiaru na tym kompie odpalać nowszych gier, bo wiem że nie ma szans na odpalenie ich lecz dla przykładu, kiedyś na tym laptopie grając w Lola osiągałem do 20 fps. Gothic 2 spokojnie chodził bez ani jednej ścinki. Moje pytanie brzmi czy musze coś zrobić lub spróbować formata, ponieważ aktualnie posiadam Windows XP, i system chodzi stabilnie, ale jeżeli już bym musiał zrobić formata, to prosze abyście podali przyczyne takich lagów.  :unsure:

beznazwyzb.png

Ninja Defuse to mój nowy nick.

Zbieram plusy.

Chętnie pomagam w różnych grach, aktualnie gram w

play4free Battlefield

play4free Need For Speed World

Opublikowano

Laptop nie należy do najnowszych, więc najprawdopodobniej jest niesamowicie zakurzony. Przede wszystkim radziłbym go wyczyścić z kurzu (wentylatory). Później szukałbym problemów w systemie:)

Opublikowano

lagi =/= spadek fps 

albo masz mega dużo syfu na lapku, jakies programy uruchamiane przy starcie itd., albo zakurzone własnie w/w wentylatory, albo przeinstaluj zjebanego xp`eka na 7, róznica jest duzia

ae1d1005fe.png

Opublikowano

lagi =/= spadek fps 

albo masz mega dużo syfu na lapku, jakies programy uruchamiane przy starcie itd., albo zakurzone własnie w/w wentylatory, albo przeinstaluj zjebanego xp`eka na 7, róznica jest duzia

no, dobry pomysł wgrywać na starego lapka win 7.  xD 

dowiedziałem się że laptopy (nie wiem czy wszystkie) ale akurat ten co mam, to jest tak zrobiony ze żeby go rozkręcić i wgl to trzeba jakoś godzine. A więc rozkreciłem go, a co sie okazało? Dosłownie 0 kurzu na wentylatorze,a przez ostatnie pare lat laptop byl w ogóle nie otwierany. No cóż. Przynajmniej wiem że to nie jest problem zakurzenia, lecz nadal nie wiem czego.

beznazwyzb.png

Zbieram plusy.

play4free Battlefield

Opublikowano

Dla pewności sprawdź temperatury podzespołów pod obciążeniem (na google poszukaj za pomocą jakich programów (np. OCCT)) aby w stu procentach wykluczyć usterkę związaną z chłodzeniem.

Jeżeli okaże się wszystko w porządku to udaj się na forum komputerowe, gdzie pomogą Ci zdiagnozować problem w systemie. Na MPC nikogo takiego nie znajdziesz ;)

Opublikowano

Masz tam tylko dedykowaną? Może gra odpala się na integrze?

hmm mógłbyś rozjaśnić o co chodzi, bo troszeczke nie rozumiem.

beznazwyzb.png

Zbieram plusy.

play4free Battlefield

Opublikowano

też gram na laptopie ale mój to akurat należy do top10 gamingowych ;P , wyjaśnię ci coś po 1 :skanuj lapka często programem malware bytes bo każdy wirus to gorsze działanie po 2 cclaener po 3 avast czy co tam masz przynajmniej raz w tygodniu jak ci zależy powtarzaj te funkcję i będziesz mieć dużo fps może ;) ja mam tylko 520 fps ale czasami w m1 ścina jak sam skurw*

9c5186dbc5da09c1gen.jpg   Moja siła pochodzi z Metina !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...