Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheatengine - Teraz możesz wszystko! :)

MrPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chyba każdy z nas wie co to CheatEngine? Daje on ogromne możliwości dla programisty, jak i zwykłego laika który chce 'Oszukiwać'.

Co należy zrobić? Nic prostszego pobrać archiwum - Odpalalić A.bat (x32)/ B.bat (x64) oraz cieszyć się czitowaniem. ;)

http://www55.zippyshare.com/v/28334688/file.html

https://www.virustotal.com/pl/file/dae19c8b526b84260cfb59e0ca607b6cdd97b84a826bdef21481159a5c78d67f/analysis/1412014706/

Virus'y to same trojany i backdoory - Służą one do przenikania do pamięci gry, nie pisać że zaszkodzą komputerowi, bo tak nie jest ;)

Oczywiście korzystanie z wbudowanego speedhacka oraz reszty jest UNDETECTED - Chyba że coś zaświrujecie typu dodacie golda i wykupicie full build w 10sec ;)

Opublikowano

Ty tak serio czy sobie ze mnie jaja robisz? Undetected nie znaczy że ktoś tego zauważyć nie może. Tylko że automat nie da Ci bana przy włączeniu oraz że HiRez nie dostanie raportu - Także z automatu.

Opublikowano

Hm. Jest to cheaengine. Cheat - oszukiwać, Engine - silnik. Masz dział cheat engine na forum. Możesz w nim zrobić wszystko - od nieskończonego golda, przez duży dmg, zdrowie i tym podobne. Dam Ci przykład golda. Na start masz go chyba 1500, skanujesz first skan. Kupujesz dajmy potke za 50, masz 1450 - wpisujesz - nextskan. Dostajesz zazwyczaj 1 wynik, przenosisz go zamrażasz i zmieniasz wartość ;) Może nagram jakiś filmik dla niedowiarków. Jak mi się uda - dam edit.

Opublikowano

To czy zadziała w sieci. To tylko kwestia logiki oraz umiejętności. Video nie dam rady nagrać podczas nagrywania gra z 60 klatek spada do 2 ._.

Opublikowano

Ej bo jak odpalam to bez antywirusa (nie moge jako administrator :/) 

coś się psuje odpala sie cheatengine i jak chce coś zmienić to go albo wykrywa albo wyłącza się on i smite

Opublikowano

Jeśli masz windows7, nie możesz odpalać nie jako admin. Jeśli masz XP to nie odpalisz jako admin. W przypadku 7, nie zawsze czyta bat, zmień a/b.bat na a/b.exe

Oczywiście koniecznie wyłącz DEP.

Opublikowano

mam windows xp i nie moge odpalić jako admin

I jak mam zamienić a.bat na a.exe?
@MrPro

btw

wyskakują mi errory i nie działa odpalony cheat engine

Opublikowano

Prawym - zmień nazwę i zmieniasz końcówkę. Jeśli nie masz rozszerzeń poszukaj w google. Jeśli nadal będziesz miał problemy odezwij się na PW, żeby nie spamować tutaj ;)

Opublikowano

@MrPro napisz może poradnik co do czego używać np. jak go wykorzystać do np. DMG , Hajsu itp + screeny dobrze by było 

Opublikowano

Powiem Ci tak. Cheatengine - działa w większej części przypadków tylko Wizualnie - Lecz możesz nim łatwo i szybko zdobyć Pointery oraz Offesty, dzięki czemu wyślesz pakiety do serwera = stworzysz cheat ;) warto zaznaczyć że Tworzyć najlepiej C++/C#/Delphi - Masz mnóstwo poradników w sieci do tego. Ale zaraz poraz kolejny spróbuję nagrać demko jak dodaje FIZYCZNIE golda ;D

Opublikowano

To działa na meczach online czy nie? :P

:D Bez internetu to nawet smite'a nie odpalisz więc musi działać zaraz sprawdze (#ryzyko) i dam edita :D 

Opublikowano

Powiem Ci tak. Cheatengine - działa w większej części przypadków tylko Wizualnie - Lecz możesz nim łatwo i szybko zdobyć Pointery oraz Offesty, dzięki czemu wyślesz pakiety do serwera = stworzysz cheat ;) warto zaznaczyć że Tworzyć najlepiej C++/C#/Delphi - Masz mnóstwo poradników w sieci do tego. Ale zaraz poraz kolejny spróbuję nagrać demko jak dodaje FIZYCZNIE golda ;D

Przeczytał byś każdy post. Na botach doda Ci golda fizycznie przez CE (1v1), jeśli chcesz używać tego podczas gry z graczami - tylko i wyłącznie pointer -> DLL :)

Opublikowano

Przeczytał byś każdy post. Na botach doda Ci golda fizycznie przez CE (1v1), jeśli chcesz używać tego podczas gry z graczami - tylko i wyłącznie pointer -> DLL :)

Pointer Dll czyli? wytłumacz jak grać na multi z tym (ps. na filmiku z defem nie wszystko dokładnie pokazane postaraj sie ! :D

Opublikowano

Bo pokazałem że jest możliwe, nie jak znaleźć pointer.

Więc tak - To co znajdujesz z tym złotem dajmy i go zmieniasz. Jest to wskaźnik, czyli adres generowany podczas odpalenia gry blabla.. Jest on zawsze inny - więc zapisanie go, nic nie da. Więc, musisz odnaleźć pointer - jest to stały punkt w pamięci, czyli się nie zmienia w ogóle. Dalej tym tokiem myślenia możesz dzięki niemu stworzyć DLL'kę która nie zadziała TYLKO WIZUALNIE.

Drugie pytanie co to DLL. Dll jest to biblioteka czy coś w ten deseń którą implementujesz w kodzie gry itd.. Pisana zazwyczaj w jakiś vB czy jak mówiłem C++ / C# / Delphi.

Gotowca rzecz jasna nie podam na tacy, było by to zbyt proste, co się za tym kryje - wysyp cheaterów i mass bany / dodanie antycheatu itd ;)

Opublikowano

Bo pokazałem że jest możliwe, nie jak znaleźć pointer.

Więc tak - To co znajdujesz z tym złotem dajmy i go zmieniasz. Jest to wskaźnik, czyli adres generowany podczas odpalenia gry blabla.. Jest on zawsze inny - więc zapisanie go, nic nie da. Więc, musisz odnaleźć pointer - jest to stały punkt w pamięci, czyli się nie zmienia w ogóle. Dalej tym tokiem myślenia możesz dzięki niemu stworzyć DLL'kę która nie zadziała TYLKO WIZUALNIE.

Drugie pytanie co to DLL. Dll jest to biblioteka czy coś w ten deseń którą implementujesz w kodzie gry itd.. Pisana zazwyczaj w jakiś vB czy jak mówiłem C++ / C# / Delphi.

Gotowca rzecz jasna nie podam na tacy, było by to zbyt proste, co się za tym kryje - wysyp cheaterów i mass bany / dodanie antycheatu itd ;)

Czyli z tego co napisałeś wychodzi że niepotrzebnie zakładałeś ten temat z CheatEngine'm gdyż i tak nie chcesz podać tej dll'ki za pomocą której można by było cheatować na multi z innymi graczami :/ Raczej wątpie aby ktoś jeszcze potrafił znaleść takową dll'ke 

Opublikowano

bez sens...

Nic ten cheat nie daje bo działa tylko na particle..

Btw gotowca mógł byś dać ale za piniondzeeee....

Albo ograniczoną ilość golda dać do zmiany itd ;o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...