Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z przydzieleniem RAMu.

BlueXephos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZeść!

Mam pewnien problem, posiadam konto premium. W launcherze ustawiam sobie odpowiednią ilość ram 2GB (mam 4 na kompie). Właczam gre a tu mam 490 MB RAM. Co zrobić? Próbowałem w javie też nie działa! Może coś źle robię?

Opublikowano

CZeść!

Mam pewnien problem, posiadam konto premium. W launcherze ustawiam sobie odpowiednią ilość ram 2GB (mam 4 na kompie). Właczam gre a tu mam 490 MB RAM. Co zrobić? Próbowałem w javie też nie działa! Może coś źle robię?

Ustawiając 2 GB ram dla MC to wpisuje się to w MB i ile wpisałeś ? Poprawnie powinno być wpisane 2048 MB.

Opublikowano

Ustawiając 2 GB ram dla MC to wpisuje się to w MB i ile wpisałeś ? Poprawnie powinno być wpisane 2048 MB.

Wpisałem pod JVM Arguments: -Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

Pisze mi by w GB pisać.

Zapomniałem dodać że próbowałem również z  1GB to wciąż mam 499 MB ustawione...

Opublikowano

Wpisałem pod JVM Arguments: -Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

Pisze mi by w GB pisać.

Zapomniałem dodać że próbowałem również z  1GB to wciąż mam 499 MB ustawione...

Spróbuj tylko z tym argumentem: -Xmx2G

Opublikowano

W menadżerze zadań ustaw dla javy większy priorytet.

Czy komputer będzie bardziej mulił jak ustawie z normalnego na wysoki?

Edit: Nawet zmienienie priorytetu nic nie zmieniło.

Opublikowano

Czy komputer będzie bardziej mulił jak ustawie z normalnego na wysoki?

Edit: Nawet zmienienie priorytetu nic nie zmieniło.

Nie. Jak to ustawisz to większy priorytet czyli więcej ram będzie przeznaczone dla MC po jego uruchomieniu.

Opublikowano

Udało mi się po paru próbach, lecz wystąpił kolejny problem.

Odpalam MC a tu error Could not create th\e Java Virtual Machine, a w logach znalazlem "Invalid maximum heap size: -Xmx1024MB"

Mam 4GB ramu na kompie więc nie wiem o co cmoon...

Opublikowano

Udało mi się po paru próbach, lecz wystąpił kolejny problem.

Odpalam MC a tu error Could not create th\e Java Virtual Machine, a w logach znalazlem "Invalid maximum heap size: -Xmx1024MB"

Mam 4GB ramu na kompie więc nie wiem o co cmoon...

Teraz, to tylko trzeba - przeinstalować JAVĘ lub Minecraft'a albo zmienić launcher. 

Opublikowano

A co zrobiłeś że ci się udało ? :)

Poprostu mój błąd wpisałem M zamiast MB.

Teraz, to tylko trzeba - przeinstalować JAVĘ lub Minecraft'a albo zmienić launcher. 

Przeistalowałem pare razy, to nie wina launchera na Technic Launcherze to samo miałem

Może masz 32-bitowy system?

na 100% 64 bit.

Opublikowano

co ma architektura do polecenia startowego spece z podwórka ?

wpisz: -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

i ci odpali na 1gb które w zupełności ci wystarczy.

tam w logach miałeś xmx za duży ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Poprostu mój błąd wpisałem M zamiast MB.

Przeistalowałem pare razy, to nie wina launchera na Technic Launcherze to samo miałem

na 100% 64 bit.

A JAVA zaktualizowana? zainstaluj najlepiej x32 bit  i x64 bit dodatkowo zainstaluj i zaktualizuj JAVE 8  wszystkie do zaktualizowania daj jak już zainstalujesz wszystkie wersję :]

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...