Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto kupić PS4?

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Co sądzicie o opłacalności zakupu PS4? Słyszałem, że hardware konsoli na samym starcie jest przestarzały, jak to z tym jest? Z góry dzięki.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Każdy ma inne zdania, ja tak nie uważam + nawet jeśli to ma lepsza specyfikację i tak od X'a One. Co do samego pytania. Tak, opłaca się kupować PS4.

Opublikowano

A jak to wygląda w stosunku do PC?

Obecnie posiadam wydajną jednostkę (radzi sobie ze wszystkimi grami w fullhd w wysokich ustawieniach graficznych)

Warto zrobić migrację platformy? W skrócie pc czy ps4 chociaż takie nazwanie tego jest idiotyczne.

Gram głównie w FPSy. Chociaż jakość CODa na PC nie powala... A i podobno w bf4 jest więcej

graczy na PS4. Jak to z tym jest?

Opublikowano

Nie wiem jak dokładnie jest z graczami w BF'ie, ale raczej powinno być na podobnym poziomie jak na PC.

Konsolę ciężko porównać do PC, chociaż układ graficzny porównywali do HD7850, czy to prawda, może tak, ale nie jestem pewien.

Migrację? Czyli chcesz sprzedać komputer? Jeśli tak, to może lepiej zastanowić się nad zostawieniem komputera i późniejszym dokupieniu konsoli? Chyba że źle zrozumiałem to przepraszam.

Konsolę warto kupić, teraz można za ok 1500zł dostać zestaw. Gier jest spora ilość, więc będziesz miał co robić. Jeśli nie miałeś wcześniej kontaktu z konsolami, to mała rada. Gry, które kupisz w pudełku możesz kupić używane (ale zwracaj uwagę na stan płyty) i gdy już nie będziesz w tą grę grał, możesz odsprzedać dalej.

Exclusivy na PS4 jak The Last of Us czy InFamous Second son są robione tylko na tę platformę przez co bardzo dobrze na niej działają, wyglądają także świetnie, więc jeśli chodzi o grafikę, możesz być spokojny.

W sklepie PS Store jest także sporo mniejszych ale równie ciekawych gier za niewielkie pieniądze.

"Słyszałem, że hardware konsoli na samym starcie jest przestarzały"

Ja bym tego tak nie ujął. Konsola to wg mnie platforma do gier w niewygórowanej cenie. Zrobienie konsoli z wydajniejszymi podzespołami podniosło by cenę. Plusem byłoby, że gry wyglądały by lepiej, były płynne itp. minusem natomiast cena samej konsoli + być może wtedy samych gier poprzez pryzmat tego, że na tej konsoli gra wygląda/działa o wiele lepiej.

To oczywiście tylko moje zdanie.

Ogólnie polecałbym kupno konsoli. ;)

Opublikowano

Nie podobno tylko tak jest, więcej egzemplarzy COD'a czy BF'a jest sprzedawane na konsole z prostej przyczyny, naprawdę trudno trafić jak hackerów.

Ja podczas swojej przygody z konsolą trafiłem tylko raz na zhackowane lobby w MW3.

Jeśli chodzi o jakość COD na PC, tutaj się zbytnio nie wypowiem bo nie grałem, jedyne co sam zauważyłem, to taki Ghosts wygląda gorzej niż BO2 na PS3.

Czy opłaci Ci się przesiadka na PS4, to już nie wiem skoro grasz tylko praktycznie w FPSy.

Dla PS4 przemawia jeden naprawdę dobry argument - gry ekskluzywne, których po prostu nie będzie na PC czy Xbox One.

Jeśli interesują Cię inne gry niz FPS, to powinieneś kupić konsole.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie wiem jak dokładnie jest z graczami w BF'ie, ale raczej powinno być na podobnym poziomie jak na PC.

Konsolę ciężko porównać do PC, chociaż układ graficzny porównywali do HD7850, czy to prawda, może tak, ale nie jestem pewien.

Migrację? Czyli chcesz sprzedać komputer? Jeśli tak, to może lepiej zastanowić się nad zostawieniem komputera i późniejszym dokupieniu konsoli? Chyba że źle zrozumiałem to przepraszam.

Konsolę warto kupić, teraz można za ok 1500zł dostać zestaw. Gier jest spora ilość, więc będziesz miał co robić. Jeśli nie miałeś wcześniej kontaktu z konsolami, to mała rada. Gry, które kupisz w pudełku możesz kupić używane (ale zwracaj uwagę na stan płyty) i gdy już nie będziesz w tą grę grał, możesz odsprzedać dalej.

Exclusivy na PS4 jak The Last of Us czy InFamous Second son są robione tylko na tę platformę przez co bardzo dobrze na niej działają, wyglądają także świetnie, więc jeśli chodzi o grafikę, możesz być spokojny.

W sklepie PS Store jest także sporo mniejszych ale równie ciekawych gier za niewielkie pieniądze.

"Słyszałem, że hardware konsoli na samym starcie jest przestarzały"

Ja bym tego tak nie ujął. Konsola to wg mnie platforma do gier w niewygórowanej cenie. Zrobienie konsoli z wydajniejszymi podzespołami podniosło by cenę. Plusem byłoby, że gry wyglądały by lepiej, były płynne itp. minusem natomiast cena samej konsoli + być może wtedy samych gier poprzez pryzmat tego, że na tej konsoli gra wygląda/działa o wiele lepiej.

To oczywiście tylko moje zdanie.

Ogólnie polecałbym kupno konsoli. ;)

Na odwrót, chcę się przerzucić z PC na konsole :) Ale kompa nie sprzedam.

Nie podobno tylko tak jest, więcej egzemplarzy COD'a czy BF'a jest sprzedawane na konsole z prostej przyczyny, naprawdę trudno trafić jak hackerów.

Ja podczas swojej przygody z konsolą trafiłem tylko raz na zhackowane lobby w MW3.

Jeśli chodzi o jakość COD na PC, tutaj się zbytnio nie wypowiem bo nie grałem, jedyne co sam zauważyłem, to taki Ghosts wygląda gorzej niż BO2 na PS3.

Czy opłaci Ci się przesiadka na PS4, to już nie wiem skoro grasz tylko praktycznie w FPSy.

Dla PS4 przemawia jeden naprawdę dobry argument - gry ekskluzywne, których po prostu nie będzie na PC czy Xbox One.

Jeśli interesują Cię inne gry niz FPS, to powinieneś kupić konsole.

Gram głównie w FPSy, chociaż czasami lubię zagrać w wyścigi, a jak mi się baaardzo nudzi to w Fifę. To co dla mnie jest lepsze?

Chociaż na PC bardzo bym tęsknił za CS GO :P

Opublikowano

Nie mam pojęcia, z jednej strony na PC jest trochę tych wyścigów, z drugiej strony na PS4 zagrasz w DriveClub a w przyszłości w Gran Turismo 7.

Reszta wyścigów jest praktycznie na obie platformy.

Jeśli nie masz pada albo kierownicy przy PC, to na padzie będzie Ci się dużo wygodniej grało w wyścigi, tak samo w Fifę.

Osobiście nie wyobrażam sobie powrotu do klawiatury+myszka nawet w FPS'ach.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi

Dobra widzę, że twoje argumenty są rzeczowe. Mam już długo ten problem. I w końcu piszę ten temat. Dla mnie klawa+mysz to nic złego, pada też lubię (mam ps3). Mam kierownicę ale tylko do PC podepnę.

Od PC odrzuca mnie głównie poziom hackingu i to, że firmy typu Activision mają w d. pctowców /call of duty ghosts na pc -.- /, brak możliwości kupowania używek/sprzedawania gier i ogólnie Steamy, Originy

A od konsol odrzuca mnie: grafika, ceny gier, fps (klatki na sekundę ;p) Wybiorę jednak PC. Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...