Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

intel vs amd

kieszek11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem AMD FX 6300 jest lepsza, do składanych komputerów, lecz do gotowców też niczemu sobie.
AMD, jest bardziej wydajniejsza.
Intel Core i5 4460      AMD FX 6300
Clock Speed- 3.2GHz                    - 3.5GHz
Turbo clock speed- 3.4GHz                    - 4.1GHz

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Nie karta, a procesor. 4460 gniecie AMD w grach i większości innych zastosowań. Ale napisz budżet i resztę podzespołów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

amd - aplikacje wielowątkowe

intel - wszystko inne, w tym gry

o amd bedzie mozna myslec kiedy bedzie wiecej gier, ktore beda wykorzystywac wiecej niz 4 rdzenie

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Amd to obecnie 3/4 rdzeniowe górna, już wolałbym phenoma z 6 fizycznymi rdzeniami niz jakiegos gównianego fx'a z 8 logicznymi i 4 fizycznymi, przynajmniej do gier by się nadał. Amd poszło w złą stronę i intel gniecie go jak chce.

Opublikowano

To mi wiadomo ale w cenie 370zł fx6300 to dobre rozwiązanie nawet.

W grach i tak dużo tańsze pentiumy go gniotą.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

nie w każdych, a w nowszych grach powinno się niedługo to zmienić

problem w tym kupujac amd nie ma co myslec o upgrade, a intel taką możliwość daje

no i amd ssą w aplikacjach jednowątkowych

­

Opublikowano

Założyciel tematu to zwykły troll xD

Przerabiałem Pentiuma G860, nie zgniótł Phenoma II po O/C, z FX nawet nie ma co porównywać w grach, które wykorzystują więcej niż 2 jaja. 

Opublikowano

Fanboy intela zawsze powie że byle pentium lepszy od amd. Po pierwsze nie wiem dlaczego wypisujecie że amd to gówno a intel super, skoro nie jest nigdzie napisane że procek ma być do gier. Dlaczego nowy PS ma procek amd a nie prześwietnego intela? Według mnie intel jest dobry, ale powoli wygasa i rynek procesorów może zdominować amd. Przecież gry wiecznie nie będą chodzić na 4 wątkach. AMD cały czas wypuszcza coś nowego a intel tak na prawdę w swojej ofercie ma tylko i5 który popularnością bije chyba wszystko. Nie jestem jasnowidzem i nie wiem co się stanie, ale nie można mówić że amd to gówno i nie brać go pod żadnym względem bo nie jest przydatne do niczego. 

Żeby nie było offtopu: Tak i5 jest lepszy.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Bo Sony myśli przyszłościowo. Obecne Intele GNIOTĄ Amd, ale to tylko dlatego, że gierki w większości wykorzystują 2 jaja, niektóre 4, ale prawie żadne 8. A cena 8 rdzeniowego amd, a jakiegoś i7 to ponad połowa więcej. Jak pojawią się gierki wykorzystujące 6 i 8 jaj, amd będzie królowało na rynku gier, bo będzie miało znacznie lepszy stosunek jakość/cena. Wiesiek 3 ma wykorzystywać podobo 8 jaj, zobaczymy jak fx-y sobie z nim poradzą.

Opublikowano

Fanboy intela zawsze powie że byle pentium lepszy od amd. Po pierwsze nie wiem dlaczego wypisujecie że amd to gówno a intel super, skoro nie jest nigdzie napisane że procek ma być do gier. Dlaczego nowy PS ma procek amd a nie prześwietnego intela? Według mnie intel jest dobry, ale powoli wygasa i rynek procesorów może zdominować amd. Przecież gry wiecznie nie będą chodzić na 4 wątkach. AMD cały czas wypuszcza coś nowego a intel tak na prawdę w swojej ofercie ma tylko i5 który popularnością bije chyba wszystko. Nie jestem jasnowidzem i nie wiem co się stanie, ale nie można mówić że amd to gówno i nie brać go pod żadnym względem bo nie jest przydatne do niczego. 

Żeby nie było offtopu: Tak i5 jest lepszy.

Też głupoty piszesz, gdzie intel wygasa ? Intel dominuje rynek od 3 lat, za czasów C2D też dominował. Jak gry zaczną wykorzystywać 8 wątków + to myślisz, że intel będzie stał w miejscu ? Zaraz wyskoczą z konkurencją. 

Opublikowano

Dlaczego nowy PS ma procek amd a nie prześwietnego intela?

Gdyby w PS4 chodziło o wydajność, to miałby takie same części jak pecet i kosztował znacznie mniej. Przecież tu idzie o kasę, AMD się nie sprzedaje wśród graczy z wiadomych przyczyn, więc współpracują z Sony, żeby chociaż tam coś zarobić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Od siebie dodam, ze mialem fx 6300, wczoraj kupilem i5 3470 i moim zdaniem to intel bije na dwie glowy amd, ja bym dolozyl i kupil i5 2500k na Twoim miejscu, ale wiadomo jak to na mpc... ile userow tyle zdan (jest ich juz milion) wiec najlepiej bedzie jak poczytasz fora i san wybierzesz, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze bardziej zaufac mozna intelowi niz amd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...