Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bugi grafiki

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój kolega ma problem z grafiką. Otóż kiedy używa zoom-a ukazuje mu się taki widok:

545031411899081553098.jpeg

Problem rozwiązuje przełączenie się z grafiki poprawionej na standardową. 

Nie chce mu się pobierać od nowa gry, a pełny re-instal sterowników do grafy został już poprawnie wykonany. :)

Jakieś sugestie rozwiązania? 

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Myślę, że specyfikacja tutaj dużo nie pomoże. :)  (jeżeli się myślę, proszę i wymagam szczegółowej i dogłębnej korekty)

Wystarczy wam wiedzieć, że jest Radeon serii HD - Radeony nie są faworyzowane przez większość gier..

@Edit:

Uzupełniając temat. Założyłem ten wątek po to, aby sprawdzić, czy ktoś jeszcze ma ten sam problem. 

x

Opublikowano

@Zaacny , jeżeli napisałeś że pomaga przestawienie grafiki na niższą, to może być wina specyfikacji kompa. To że jest to jakiś Radeon nic nie daje, ponieważ równie dobrze może to być R7 250 z tesco, a może to być R9 295X, także widzisz że tak "dogłębna" specyfikacja którą podałeś jest nieprzydatna do oceny sytuacji. No chyba że jest to jakaś tajemnica.....

Edit: Sam mam Radeona z serii R9 który sprawuje się iście wyśmienicie w każdej grze/programi których używam.

Opublikowano

Na chwilę obecną wiem, że to Radeon HD 6760. O dokładną specyfikację zapytam wieczorem.

@Zaacny , jeżeli napisałeś że pomaga przestawienie grafiki na niższą, to może być wina specyfikacji kompa.

Nie rozumiem. Wiem, że chińsko-chińskie podzespoły mają wpływ na wydajność, ale że mają wpływ na artefakty.. 

Na pewno Radeon nie pozwoliłby sobie, aby ktoś psuł jego dobre imię dając tak gówniany sprzęt.

Dowiedziałem się, że on ma też inne problemy z grafiką. Ponoć ma problemy z resetowaniem się kompa z tego powodu i niestabilną pracą.

Tylko dziwi mnie dlaczego cała reszta jest wyświetlana poprawnie, a widok z zoom-a już nie. 

Sprawa ma niski priorytet, ponieważ i tak za tydzień kupuje nowego PC, dlatego nie chciało mi się prosić go o specyfikację. 

x

Opublikowano

Na chwilę obecną wiem, że to Radeon HD 6760. O dokładną specyfikację zapytam wieczorem.

Nie rozumiem. Wiem, że chińsko-chińskie podzespoły mają wpływ na wydajność, ale że mają wpływ na artefakty.. 

Na pewno Radeon nie pozwoliłby sobie, aby ktoś psuł jego dobre imię dając tak gówniany sprzęt.

Dowiedziałem się, że on ma też inne problemy z grafiką. Ponoć ma problemy z resetowaniem się kompa z tego powodu i niestabilną pracą.

Tylko dziwi mnie dlaczego cała reszta jest wyświetlana poprawnie, a widok z zoom-a już nie. 

Sprawa ma niski priorytet, ponieważ i tak za tydzień kupuje nowego PC, dlatego nie chciało mi się prosić go o specyfikację. 

Jeśli ma inne problemy z grafiką to 90% padła grafika. Jeśli mu się pojawiają paski kolorowe od góry do dołu to jestem na 100% pewny, że to karta.

Opublikowano

objawy uszkodzonej karty graficznej sa różne, ten który podałeś ewidentnie pokazuje przykład uszkodzonej karty. Miałem podobnie i miałem usmażoną pamięć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...