Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop na studia 1100zl +-

mihi97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam laptopa jak w tytule do Worda przeglądarki i filmu, chce żeby w miarę plynnie chodzil bez przyciec. Musi mieć preinstalowalny system (teraz chyba tylko wim8/8.1). Wstępnie wybrałem Lenovo g500c celeron 1005M 4gb ram, win8.1. Mogę go mieć za 1100zl, cena mi odpowiada ale jakie macie o nim opinie, czy w tej cenie (mogę troszkę dolozyc) można mieć coś fajniejsze w stosunku cena/jakość?

Opublikowano

O nim już pisałem, czy to jest dobry wynik w stosunku cena jakość? Czy może są jeszcze jakieś inne opcje? Czy ten laptop nada się do podstawowych zadań?

Opublikowano

Do tych zastosowań spokojnie wystarczy.

Nic innego w tej cenie nie dostaniesz :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A ile bym musiał dopłacić i do jakiego modelu żeby realnie poczuć różnice? Wiecie może coś o tym że studenci mają darmowego Windowsa z uczelni? Chodzi o politechnike warszawska.

Opublikowano

Studenci maja dostęp do darmowego oprogramowania. Nie każda uczelnia ale wiekszośc ma.

Zobacz Lenovo G500c z i3 4 gb ram i HD4000

Ewentualnie drożej Lenovo G510 z i3 (4 generacji) 4 gb ram i HD4600 

Opublikowano

A wtedy na jakiej zasadzie to działa? Dostają płyty z keyem?

I czy są jeszcze jakieś alternatywy dla tego g500c za 1100zl z 1005m.

Opublikowano

Pobierasz ze specjalnej strony windowsa i możesz wygenerować dla siebie klucz do danej wersji. Mozesz instalek na pendrive wrzucić.

Alternetyw nie znajdziesz.

Bez systemu możesz znalesc Lenovo G500c z pentiumem 4 gb tam i dyskiem 500 gb

Opublikowano

A na xkom ten Lenovo za 1100 pisze ze system win8bx, a z tego co mi se wydaje wtedy ten system nie jest preinstalowalny.

Chyba kupię z electro. Pl tam jest nawet taniej i chyba preinstalowalny.

Dobra, niedoczytalem, jest preinstalowalny, tylko po co płyta że sterownikami skoro system przywraca się już na gotowo.

Opublikowano

Nie masz racji, ja nie dostałem jak kupowałem, również Lenovo, wszędzie gdzie był laptop z systemem płytki nie było jak kupowałem w lutym.

Opublikowano

Komu jest potrzebna płytka? Klucz dostajesz zawsze, a pobranie systemu z internetu nagranie go na płytę/pendrivea i samodzielne zainstalowanie to chyba nie jest wielki problem?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Ja mówie że płytka z sterownikami jest.

System nie dostajesz na płytce z laptopem...

Opublikowano

allegro.pl/laptop-lenovo-g500c-2x1-9-4gb-500gb-win8-torbamysz-i4641440833.html co sądzicie o tej aukcji i sklepie bo torbę i tak bym musiał kupić.

Opublikowano

Bardzo słaby laptop... Procesor wersji N i jeszcze z u masakra używany w tabletach i telefonach.

Jak zamówisz laptop w xkom z linków ktore Ci podałem wyżej KTÓRE ZA ZNACZNIE MOCNIEJSZE od tego zeby brzydko nie nazwać "licharstwa" przy odbiorze osobistym SPOKOJNIe możesz zapytać się o torbę gratis lub mysz lub rabat,

Wczoraj rozmawiałem z pracownikiem xkom mogą bez problemu coś dorzucić do laptopa ;)

Opublikowano

To faktu nie zmienia że przysluguje Ci 10 dniowy zwrot w razie problemu.

Opublikowano

A co do płytki.. nie zawsze dostajesz ;)... bo trudno było by włożyć ją do laptopa bez napendu ^_^.. Teraz zazwyczaj wszystko jest na partycji recovery-system i sterowniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...