Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić logo Mojang ?

mateuszp120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zmienić Logo startowe w minecraft z napisu Mojang na swoje, gdzie mogę to zmienić ? 

bez reklam

Opublikowano

sorki pisałem na szybko i nie patrzyłem nawet gdzie, proszę o przeniesienie w takim razie 

bez reklam

Opublikowano

Robisz po prostu swój obrazek, czy co to tam, zapisujesz na rozszerzenie .jpg

Później wchodzisz w .minecraft i szukasz pliku w którym znajdują się pliki z teksturami.

jak znajdziesz plik który wygląda jak logo Mc przy starcie gry, to podmieniasz go z tym twoim. Musisz tylko dać nazwę taką jaka była.

I gotowe.

Off-topic/ sory za chaotyczny opis, ale piszę z komórki, i nwm jak się nazywają pliki wszystkie :D

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

1. Wejdż w START->>URUCHOM->>%appdata%->>.minecraft->>BIN->>minecraft.jar (otwórz archiwizerem winrar)->>usuń folder meta inf a następnie przejdz do folderu "title"

2. Otwórz plik mojang dowolnym programym graficznym i edytuj lub usuń plik mojang i wrzuć swój.
3. Gdy już zmienimy zamykamy archiwizer.
4. Odpalamy grę wink.gif.

FILMIK: http://www.mpcforum.pl/s/e4fd714

Opublikowano

To spróbuj znaleźć folder normalnie, w .minecraft

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

1. Wejdż w START->>URUCHOM->>%appdata%->>.minecraft->>BIN->>minecraft.jar (otwórz archiwizerem winrar)->>usuń folder meta inf a następnie przejdz do folderu "title"

2. Otwórz plik mojang dowolnym programym graficznym i edytuj lub usuń plik mojang i wrzuć swój.

3. Gdy już zmienimy zamykamy archiwizer.

4. Odpalamy grę wink.gif.

FILMIK: http://www.mpcforum.pl/s/e4fd714

Hahah, jaki mistrz :D Folder bin, którego nie ma od wprowadzenia nowego launchera, czyli od wersji 1.6 ^^

Mam ogrinalnego MC, a tego minecraft.jar już na tej wersji nie ma

Musisz mieć jakiegoś txt, na default'owym tego nie zrobisz. Jak masz to wchodzisz:

.minecraft > resourcepacks > wchodzisz w tego txt > assets > minecraft > textures > gui > title. I tam masz plik z logiem MOJANG (mojang.png). Jakbyś miał inne rozłożenie folderów, bo tak czasem jest, to po prostu wejdź w folder txt i wyszukaj pliku mojang.png

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...