Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Czy to w ogóle można nazwać grą?

K-mObile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj wam opiszę "grę" która według mnie nie jest grą.

Gra ta nie oferuje dużych możliwości ustawieniowych jak np. FIFA 14 (brak synchronizacji pionowej, jakości renderowania średnia, bardzo niska) - Przecież bez tego ani rusz. Bez synchronizacji pionowej to tą grą mogę co najwyżej się du** podetrzeć, a słabsze komputery nie mogą sobie dostosować jakości do ich możliwości. Płynność tej gry, jest po prostu hu**** Czasami zdarzą się momenty, że gra jest płynna a tak to masakra. Przy starowaniu meczu w treningu gra się tnie przez 3 sekundy następnie już jest normalnie. Gra ma bugów których się nie da policzyć na palcach u rąk. Jak już wspomniałem, optymalizacja tej gry jest ciulowa, co za tym idzie płynność której nie ma. Komputer mam bardzo dobry, nie ma sensu pisać tu konfiguracji, BF4 czy inne gry chodzą idealnie.

Proszę tu o wasze opinie, może wiecie chociaż jak te niedopatrzenia załatać, czy cokolwiek.. Jak narazie 130zł poszło się szmacić, ale może chłopcy z EA wypuszczą jakąś łatke i cokolwiek naprawią...

Opublikowano

Ale z Ciebie krytyk.

Jeśli grałeś w poprzednie części fify powinieneś wiedzieć, że będą bugi itp.

FIFA 15 jest na mocniejsze komputery. Nie dziw się, jak na słabszych się tnie.

Moim zdaniem ta część jest ok, pomijając bugi.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Ale z Ciebie krytyk.

Jeśli grałeś w poprzednie części fify powinieneś wiedzieć, że będą bugi itp.

FIFA 15 jest na mocniejsze komputery. Nie dziw się, jak na słabszych się tnie.

Moim zdaniem ta część jest ok, pomijając bugi.

To, że jest na mocniejsze komputery nie oznacza, żeby nie było synchronizacji pionowej bez której klatki są wyświetlane jako "zacięcia" i gra jest przez to mało płynna. I powinno też być ustawianie sobie jakości grafiki, a nie wysoka niska. Zastanów się, jak chcesz coś napisać.

@Edit

Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to byś przeczytał że mi BF4 chodzi na najwyżyszych płynnie, więc mój komputer nie należy do tych słabszych... eh..

Opublikowano

Czy ja napisałem, że masz słaby komputer?

Fifa 15 nawet na dobrych komputerach, które spełniają 2x wymagania potrafi się ciąć. Nie wiem od czego to zależy.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Czy ja napisałem, że masz słaby komputer?

Fifa 15 nawet na dobrych komputerach, które spełniają 2x wymagania potrafi się ciąć. Nie wiem od czego to zależy.

No to otóż właśnie mówie że jest to problem gry, jej optymalizacji... Gra nie jest płynna, i ma mase bugów..

Opublikowano

Wiesz niedawno kupiłem sobie laptopa za 5k Asusg750jx I gra chodzi na full detalach miodzo.

Tak wiem wiem mogłem kupić komputer wiem wiem.

Żadnych bugów nie miałem tylko bramkarze mnie czasem irytują ale to tylko tyle.

Hej jeśli pomogłem daj + 

Opublikowano

Wiesz niedawno kupiłem sobie laptopa za 5k Asusg750jx I gra chodzi na full detalach miodzo.

Tak wiem wiem mogłem kupić komputer wiem wiem.

Żadnych bugów nie miałem tylko bramkarze mnie czasem irytują ale to tylko tyle.

Wiesz, każdy odbiera wszystko inaczej. Np. dla ciebie chodzi dobrze, a jakbym u cb zagrał, to bym powiedział że ciulowo. Ale też nie mówię ogólnie, tylko w moim przypadku i wielu innych użytkowników ma tak samo, oczywiście nie wszyscy.

Opublikowano

Trzeba czekac na jakiegos patcha, mam nadzieje ze to naprawia. Mam 60-70 fps w meczu a gra chodzi tak jakbym mial z 20 max...

star_10.png

Pomogłem .? Daj + .!

Metin2 PL S7 Almanach - 62lv ON - I'm back.

dajplusa.gif

86330748.gif

Opublikowano

Trzeba czekac na jakiegos patcha, mam nadzieje ze to naprawia. Mam 60-70 fps w meczu a gra chodzi tak jakbym mial z 20 max...

No dokładnie, teraz ta gra to jakiś s**t.

Opublikowano

Mam 4 GB ramu, procesor  Pentinum Dual Core 2x 2,66. Karte graficzną Nvidia GTX 650  2 GB, a gra mi tnie jakbym grał na zintegrowanej karcie, kupując gre miałem nadzieję na możliwości ustawienia takich ustawień jak w Fifie 14. Np jakość "bardzo niska" byle do patcha jakiegoś!

Opublikowano

Mam 4 GB ramu, procesor  Pentinum Dual Core 2x 2,66. Karte graficzną Nvidia GTX 650  2 GB, a gra mi tnie jakbym grał na zintegrowanej karcie, kupując gre miałem nadzieję na możliwości ustawienia takich ustawień jak w Fifie 14. Np jakość "bardzo niska" byle do patcha jakiegoś!

No właśnie o tym pisałem, że nie ma rozbudowanej możliwości ustawiania jakości, i co najgorsza nie ma synchronizacji pionowej. Przecież bez tej synchronizacji, klatki są wtedy źle wyświetlane, i się grać nie da...

Opublikowano

Moze masz wylaczona synchronizacje pionową w ustawieniach karty graficznej? Włącz i będzie dobrze. Ja spełniam minimalne wymagania, na najniższych ustawieniach, czasem tnie, ale grać się da.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Moze masz wylaczona synchronizacje pionową w ustawieniach karty graficznej? Włącz i będzie dobrze. Ja spełniam minimalne wymagania, na najniższych ustawieniach, czasem tnie, ale grać się da.

... Po stronie FIFY ma być opcja synchronizacja pionowa nie po stronie karty...

Opublikowano

Wie ktoś co zrobić, żeby nie lagowało? To proszę o pomoc. W FIFIE 14 było pełno ustawień graficznych, a tutaj co! Nic nie ma! nie da się zmienić, damn... Liczę na jakiegoś patcha ze strony graczy, lub EA.

Opublikowano

Ja osobiście kupiłem 15 nie mam ani lagów ani klatek ani bugów nie znalazłem do tej pory. Gram od premiery.

Więc polecam zmiane sprzętu dla tych co płaczą...

Opublikowano

Ja osobiście kupiłem 15 nie mam ani lagów ani klatek ani bugów nie znalazłem do tej pory. Gram od premiery.

Więc polecam zmiane sprzętu dla tych co płaczą...

Jeślibyś umiał czytać, to byś przeczytał, że nie dotyczy to wszystkich, tylko konkretnej grupy osób. A sprzęt mam bardzo dobry, BF4 na ultra pięknie chodzi.

Opublikowano

Może to ja mam popsute oczy, ale u mnie 60fps w FIFIE 15 wygląda tak samo jak 60fps w innych grach... (ogólnie nie widzę różnicy w grach pomiędzy 45fps, a 60fps)

Opublikowano

Powiem krótko w futa nie da się grać, mam neta 10MB/s i w każdym meczu tak się tnie, że nie idzie piłki podać.. Wywala co chwile z futa bo coś tam serwery, śmiech na sali jednak EA to ścierwo

Witam, daje Tobię lik'a ? Widocznie zasłużyłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...