Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa zbyt wolno się ładuje.

Sztilerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Przejdę od razu do rzeczy .

Ostatnio czyli od wczoraj minecraft dziwnie chodzi to znaczy że mam te 60-80fps ale świat się nie renderuje tak szybko jak powinien... A 3 dni temu wszystko dzialalo poprawnie i szybko tak jak należy nwm co się stało. W opcjach wszystko w porządku więc naprawde nie wiem o co chodzi ... Pomocy!

Opublikowano

Reinstal - odpowiedź na większość pytań związanych z niepoprawnym działaniem minecrafta, jak nie pomoże to może przeskanuj komputer CCleanerem lub antywirusem. Może coś Ci tak spowalnia.

Opublikowano

Reinstal zrobiony skanowałem dzisiaj rano antiwirem czyszczę regularnie kompa wiscarem i nadal dupnie się renderuje mapa czy tam świat ...

W takim razie zainstaluj sterowniki tak zazwyczaj się dzieję, 2 opcja jest taka że spróbuj wejść w opcję i ustaw grafikę na fast.

Opublikowano

Grafikę na fast zmieniałem i nic dalej to samo . Nic nie instalowałem z nie znanego źródła i sterowniki mam zainstalowane ...

Jeżeli dalej nie pomogło to Musisz włączyć Limit Framerate  ON i powinno być już wszystko dobrze.

Opublikowano

Więc dobra ..

Minecraft keinett , 1.7.2 , Java7 , A co gruntowanego czyszczenia kompa lśni się wszystko (oddałem go nie dawno do naprawy i czyszczenia)

Win 32(o ile się nie mylę)

Ram 1gb

Karta graficzna radeon HD 5400 1gb

Procek : AMD 3200+ 2.01 ghz

Zaraz sprawdze ta opcje limit franerate i am znac

Nie moge znaleźć tej opcji  Limit Framerate  gdzie to znaleźć?

Opublikowano

Jeśli nic z tego nie pomaga to zrób format C, przenieś wszystko co potrzebne na D i po sprawie.

Tak, standardowo jest około 950, jeśli masz mniej to ustaw 950

Opublikowano

Kiedyś też tak miałem i sam znalazłem odpowiedz w CMD .

Oto Poradniczek Jak zmienić ram:

Jak do dziś pokaże wam jak zmienić ilość ramu w minecraft i innych grach

Zaczynajmy.

Pierwsze co musimy zrobić to wejść w Start i szukamy cmd uwaga! CMD Uruchomiamy jako Administrator !.

Po uruchomieniu wpisujemy : "bcdedit /set increaseuserva (Ilość Ramu danego Grze) "  Ja dałem 40 tyś tego ramu i gitara niewiem jak uwas ale mi działa. Potem resetujemy komputer na początku może nam mulić ale przestanie i następnie wchodzimy w grę i gotowe dodany ram.

Jezeli pomoglem licze na pluska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...