Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież przez handel

Mazakus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zostałem okradziony przez handel. Opiszę całą sytuację

Dzisiaj rano jakiśtam 1 lvl sprzedawal glosniki w niskiej cenie. Ja reselam więc postanowiłem, że je kupie. Wszystko poszło dobrze i bez problemów, lecz po około 15 minutach ta osoba do mnie napisała: "Dzięki za 115kk". Ja patrze do mojego eq i znikło 115kk. Nie podawałem nikomu passów, tylko ja je znam. Moje pytanie brzmi: jak to jest możliwe?

Opublikowano

To było przez stragan? Jeśli tak, to prawdopodobnie wpadłeś w głupią sztuczkę, która polega na wystawieniu niektórych itemów po taniej cenie, a resztę po dużej. Osoba kupująca nie patrzy na cenę, tylko kupuje jak najszybciej.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie to był normalny handel i policzyłem wszystko dobrze, a i jeszcze dodam, że to nie mogła być kradzież konta, ponieważ żadnego dc ani nic nie dostałem, sp i wszystko zostało tyko nagle znikło mi 115kk

Opublikowano

No to to jest niemożliwe. Musiałeś się pomylić.

Co prawda doświadczony programista mógłby w jakiś sposób stworzyć takiego "hacka" na handel, ale szczerze w to wątpię.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mogłeś się pomylić, zamiast np. 115k napisałeś 115kk i nie zauważyłeś, oczywiście mógł być to hack, ale mało prawdopodobne.

giphy.gif

Opublikowano

Nie, jestem na 100% pewien że napisałem wszystko poprawnie, ponieważ gdy wystawiałem dymki na nb miałem w eq 115.9kk i znikło nagle po jakichś 10 minutach

Opublikowano

Jak chcesz to pisz do supportu i opisz całą sytuację, jak dla mnie to zwykła pomyłka twoja i to o czym piszesz jest niemożliwe. My tutaj nic więcej Ci nie powiemy, pozostaje ci tylko support.

Opublikowano

@Artrix debilem? skąd możecie wiedzieć że ktoś nie posiada takiego Hacka? wszystko jest możliwe..

pisz do supportu jeżeli jesteś pewny że to nie z twojej winy..

i nie słuchaj ludzi którzy nie mają o tym zielonego pojęcia..

jednak może być ciężko dogadać się z "gf" i zapewne i tak zwalą wine na Ciebie ;x musisz próbować ;).

Zresztą już kiedyś był Hack na nostale Koreańskim o ile się nie myle :) jednak szybko to wykryli i naprawili..

więc nie mówice że się nie da bo dobry hacker potrafi..

Jednak dziwne byłoby to że ktoś kradnie komuś golda i jeszcze się mu tym chwali na PW.. totalny debilizm.

A jeżeli to ty się pomyliłeś to raczej nie odzyskasz kk.. jendak nie wierze że mogłeś się pomylić o 3 zera..

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

w nostale od pewnego czasu nie można oszukać handlu, wtedy automatycznie się przerywa. po prostu pierdzielnąłeś się o zero i tyle.

Podaj więcej informacji:

- Jaki serwer

- Nick tej postaci

- Ilość głośników które kupowałeś

- kwota jaką miałeś zapłacić

- jak najdokładniejsza kwota jaką miałeś przed transakcją

- jak najdokładniejsza kwota jaką miałeś po transakcji

- Ile płaciłeś za głośnik od sztuki

- Gdzie przeprowadzałeś handel

- Ty mu dałeś handel czy on tobie?

- Od razu po transakcji nie miałeś kasy czy po jakimś czasie?

Odpowiedz po kolei na każde z pytań.

Opublikowano

@(:Xevik:) Mógł kupować głośniki za 15kk rypnął się o jedno zero i masz 150kk... Nie wierze, żeby był w Polsce jakiś pro elo hacker, który złamałby handel w NT...

Jeżeli o 1 zero to całkiem możliwe ;> nie pomyślałem o tym..

a co do Polaków to mamy dużo osób które są dobrymi hackerami :D jednak mało kto bawiłby się w takie coś.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Tak jak twórca tematu, przed chwilą mnie też przez "Handel" Okradli sprzedawał piórka i tak mi znikło 25kk.. 

Ktoś sobie sprzedawał piórka, a Tobie nagle 25kk znikło? Ciekawe jakim cudem.

Nie no, zgaduję, że kupowałeś te piórka, pewnie napisałeś o jedno zero więcej i tyle.

giphy.gif

Opublikowano

- Jaki serwer: Avalon

- Nick tej postaci: tej która mnie okradła? jeśli tak to Rapha<3

- Ilość głośników które kupowałeś: to były dymki ;p ale 233

- kwota jaką miałeś zapłacić: 11.5kk

- jak najdokładniejsza kwota jaką miałeś przed transakcją: 127.5kk

- jak najdokładniejsza kwota jaką miałeś po transakcji: 116kk, tyle że po wystawieniu dymków zostało 115.9kk

- Ile płaciłeś za głośnik od sztuki: nie liczyłem tego, ale to jakoś wychodziło 49k bodajże

- Gdzie przeprowadzałeś handel: Nosville

- Ty mu dałeś handel czy on tobie?: On mi

- Od razu po transakcji nie miałeś kasy czy po jakimś czasie?: Po około 10 minutach

PS: Wiem, że większość z was ma mnie za debila, ale rozważyłem opcje dania o jedno zero więcej i jest to niemożliwe, ponieważ gdy wystawiałem te dymki (już po kupieniu) to na nb pisze ile ma się aktualnie golda, i pisało że mam 115.9kk....

Opublikowano

Chyba zacznę sprzedawać itemy tym reselowcom łatwo można zarobić xDddd

Zakaz handlu na forum

Coming

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...