Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy.

Foson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, a więc jestem nowym graczem cs:go i nie za bardzo ogarniam jego opcje.

Mógłby ktoś wytłumaczyć kilka najistotniejszych faktów?

O co chodzi w kupowaniu broni? Gdzie ją mogę kupić? Ale w menu, nie podczas gry. Gdy ją kupie w menu, to będę miał na początku każdej rundy meczu?

Co z serwerami? Jest jeden, główny, czy gdzieś wpisuję IP serwera i gram?

Jak kupić nową broń, albo aktywować ją kodem?

graphic.png

Opublikowano

Bronie kupuje się tak samo jak w CS 1.6; Jeśli masz na myśli skin'y do broni możesz je kupić na rynku steam'a. Skiny/skrzynki dropi'ą też podczas meczy rankingowych oraz odpowiednio dostosowanych serwera.

Skiny/skrzynki możesz wymieniać na przystosowanych do tego stronach, typu csgolounge.

Serwery działają jak to w vale, czyli tak samo jak w CS 1.6 czy TF2. Są publiczne serwery tworzone przez "graczy" na których są wgrane różne mody i tryby gry. (Serwery społeczności) Są również serwery vale, na których można grać kilka podstawowych trybów w tym gry rankingowe. (Te serwery to pierwsza opcja w menu czyli "Znajdź grę")

Tak jak już mówiłem, bronie kupujesz na początku rundy w menu pod klawiszem B, za pieniądze zdobyte w trakcie rundy. Jeśli masz skin do danej broni to jest po prostu podmieniona jej tekstura. Skiny masz w zakładce ekwipunek.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie posiadam. Przeglądałem sobie te skiny i żeby go kupić trzeba być chronionym przez system guard przez 14 dni - co to oznacza?
Mam konto steam już z pół roku, ale cs:go kupiłem wczoraj.

graphic.png

Opublikowano

Musisz wejść w Steam --> Ustawienia --> Zarządzaj Steam Guard i włączyć steam guard jeśli jest wyłączone. Jeśli jest włączone po prostu musisz odczekać 14dni.

Opublikowano

Musisz wejść w Steam --> Ustawienia --> Zarządzaj Steam Guard i włączyć steam guard jeśli jest wyłączone. Jeśli jest włączone po prostu musisz odczekać 14dni.

Jak nacisnąłem zarządzaj systemem guard, to już było zaznaczone, że jest chroniony, ale wziąłem dalej, dalej i wyskoczyło info, że to dobry wybór, więc raczej był chroniony.

graphic.png

Opublikowano

Jak wejdziesz w steam --> ustawienia jest linijka pod tytułem "Poziom zabezpieczeń" powinieneś mieć zieloną tarczę oraz datę włączenia zabezpieczenia. Jeśli od tej daty minęło 14 dni znaczy, że musisz odczekać 14 dni od aktywacji gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...