Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki dysk twardy 1 TB ?

WolframHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki zakupić dysk twardy 1 TB do około 220 zł ? Myślałem najbardziej nad WD Caviar Blue, czy będzie to dobry wybór ? Może lepiej wziąć Seagate ? Na testach jakie wyszukałem raz wygrywa jeden, raz drugi i nadal nie wiem który wybrać. Macie jakieś propozycje ?

Pozdrawiam !

PS. Jeśli się da, to poproszę też o linki z morele.

Opublikowano

WD Caviar Blue WD10EZEX najlepszy. Sam mam i polecam. Ostatnio wszyscy na forum również polecają ten dysk. Baracudy podobno awaryjne.

Dzięki, jestem już raczej przekonany co do tego. A skoro sam go posiadasz, to mógłbyś mi udzielić kilka informacji o nim ? Jest głośny ? Szybkość daje radę ?

Opublikowano

Trochę go słychać i czasem "rzęzi", ale w sumie mam taniego blaszaka i coś może wpada trochę w rezonans. Tzn. ogólnie każdy ma inne poczucie głośności i jak dla mnie np. Spartan HE924 na najniższych obrotach jest głośny ;p Ogólnie spoko. Transfery mają takie same / ciut wyższe od barracud, jedynie czas dostępu u nich trochę utyka. Lepszy jest na magazyn niż na windowsa, ale i tak daje radę, nic się nie tnie i nie ładuje zbyt długo. Po zmianie dysku (stary padł) komputer niewyobrażalnie przyśpieszył. No ale to mogło być spowodowaniem zajechaniem starego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...