Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Groźba policji

rumek13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

z 2h temu wymienilem sie z typem miedzyserwerami na eq gdy wystwailem eq na forum serwera odrazu padlo na kazdym kt.w dyskusjach napisano na mnie ze skradlem eq i sprawa trafia na policje.Czy ja moge miec cos z tego skoro to nie ja ukradlem tylko wymienilem sie na prawdopodobnie skradzione itemki?

Opublikowano

witam.

z 2h temu wymienilem sie z typem miedzyserwerami na eq gdy wystwailem eq na forum serwera odrazu padlo na kazdym kt.w dyskusjach napisano na mnie ze skradlem eq i sprawa trafia na policje.Czy ja moge miec cos z tego skoro to nie ja ukradlem tylko wymienilem sie na prawdopodobnie skradzione itemki?

Spokojnie aczkolwiek jeżeli już się boisz to trzymaj to eq aż sprawa ucichnie :)

Opublikowano

Biorąc pod uwagę nasz kraj i jego służby, to sprawa o tak małym stopniu zostanie rozstrzygnięta przy dobrych "wiatrach" za kilka lat (nie obrażając naszych służB).

Ale tak ogólnie jest to bardzo ryzykowane dla wszystkich ew. osób trzecich, bo nie ukrywając policja może się tym zainteresować. 

Jeżeli miałbym to ocenić z własnej perspektywy, to jest to bardzo wątpliwe, że sprawa trafi na policję, ale jeżeli trafi to może i kara być surowa (względem wszystkich osóB).

Żeby było ciekawej; śledztwo i tak potrwa długo^^ 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Rzadko kiedy ktoś zgłasza wirtualną kradzież, a tym bardziej jeżeli chodzi o tą grę. Nie masz się czego bać, bo z tego co widzę, to każdy okradziony grozi policją. ;-)

Opublikowano

Nic Ci nie zrobi, nawet gdyby zgłosił to nasza Polska policja zrobiłaby coś z tym?

Pewnie, że nie sprawa  by ucicha i tyle by z tego mieli. 

Opublikowano

Bana nie będzie ale napisz lepiej do supportu o tej sytuacji, może oni jakoś zareagują, nie ma się czego bać bo to wina tamtego gościa co nie potrafi się zabezpieczyć.

Opublikowano

Jeśli osoba która kupiła eq za wirtualne pieniądze i ma na to dowody, to wtedy policja nawet sąd może się tym zainteresować. Ponieważ to tzw " Kradzież pieniędzy". A jeśli sam zdobył to eq bez wydawania kasy to wtedy nic ci nie zrobią :)

Opublikowano

Nic się nie stanie już widzę, jak policja leci, bo wymieniles skradzione itemki :DxD opisz całą sytuacje do administracji, i nie mają prawa Ci tego odebrać.

Opublikowano

ty się zamieniłeś wiec jeśli ci odbiorą to też jesteś stratny.Wymieniając itemki nie miałeś pojęcia ,że są kradzione więc bez spiny  B) .Jakby się coś działo  to GF może na upartego po ip dojść do tego co ukradł.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Podejrzewam, że to ściema. Nawet jeśli zgłosił to na Policje to oni to zbagatelizują lub wezmą pod niską szkodliwość czynu :D

Tutaj kolego mogę polemizować.

Jeśli chodzi o globala to przypomniała mi się pewna sytuacja która była nawet opisana w telewizji. Po kradzieży srebrnej bransoletki+9 i kilku innych przedmiotów gościu dostał zawiasy i grzywnę. 

Natomiast jeśli chodzi o sam fakt, że eq jest kradzione i wszedłeś w jego posiadanie to absolutnie nic Ci nie grozi, możesz być spokojny ;) 

Kolejna rzecz, porównanie wirtualnego eq, z innego serwera na którym ktoś nie gra, lecz zaczyna, do skradzionego samochodu jest dla mnie głupotą. 

Opublikowano

Nikt nic nie zglosi ;) trolluja cie albo to idioci, ktorzy maja po 11 lat. 

a nawet jesli, przy porwaniach czekaja 24h i ogolnie maja w d***e temat to beda sie przejmowac chlopaczkiem ktory w metinie zamienil sie na eq..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...