Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kraina Orilu Online (Projekt MMORPG C++) (WWW)

rover6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-736785-0-80197600-1411572710_thumb.png

Witam przedstawiam projekt gry fantasty osadzonej w świecie pogrążonym w chaosie. Gra jest w pełni dynamiczna, i grywalna, w porównaniu do innych tego typu produkcji. Należy przytoczyć, że silnik gry po stronie klienta obsługuje js, za to serwer jest stworzony w c++; Projekt jest innowacyjny pod wieloma względami (systemy nie spotykane w innych grach, multiklasowość postaci. Na razie w systemie jest 10 klas + 20 dodatkowych, każda posiada oddzielne zdolności oraz statystyki bazowe. Należy również wspomnieć o craftingu przedmiotów, który daje nam wiele możliwości tworzenia oraz ulepszania oręża itp. 

Projekt pokazuję dla fanów tego typu gier, niech wiedzą, że coś powstaje i powstanie na 100 % :) 

Zapraszam do podawania propozycji dotyczących gry (oczywiście w tym temacie).

Oto troszkę o fabule gry :)  

Przed tysięcy laty krainę Oril zamieszkiwały istoty pochodzące z czeluści piekieł. Były pokryte łuskami niczym smoki, lecz ich postura przypominała ludzką. Nazwano ich Inaxami. Owe istoty bez skrupułów zabijał ludzi przybyłych na łodziach z dalekiego południa, którzy poszukiwali nowych ziem pod uprawę i życie. Kiedy o istnieniu diabelskich stworzeń dowiedział się Mordridos, król "znanego i nie znanego świata", nakazał wysłać wyprawę ekspedycyjną, która miała przynieść informacje o bestiach oraz o ich słabych punktach. Trzy okręty pełne najlepszych żołnierzy, badaczy oraz zwiadowców wpłynęły w nieznane.Po 132 dniach żeglugi łodzie dostrzegł tajemniczą wyspę. Wyglądała niczym raj; piękne drzewa pokryte soczystymi owocami, góry sięgające nieba, przykryte śniegiem u szczytów, łąki usłane zieloną trawą oraz życiodajne rzeki. Na wyspie nie było ładu bestii.  Itp itp...

post-736785-0-71363400-1411572669_thumb.jpgpost-736785-0-35380300-1411572659_thumb.jpg

Opublikowano

Nom to jest takie 2 margonem :) No ale ten sam regal gier tak samo :) Widze że zrobiłeś bardzo ladnie interfejs itp 

Tylko prosze cie :( Nie rób 2 margonem! Rob ten regal ale nie SM itp.. ;/ Bo to jest bez sensu.

Opublikowano

Nie rozumiem jednej rzeczy. Czy w tego typu grach nie da się zrobić okna gry na całe okno przeglądarki? 

Kto powiedział, że się nie da zrobić? Tym bardziej, że nie ma tej opcji w grze.   :)

Opublikowano

Kto powiedział, że się nie da zrobić? Tym bardziej, że nie ma tej opcji w grze.   :)

Oczywiście wiem, że się da.

Ja osobiście nie lubię grać w takich małych okienkach. A właśnie to okno powinno zwracać największą uwagę, a nie tło strony :

gamedevmania.com

Opublikowano

nastepny projekt margo ...

popatrzcie ile tego jest ,wkońcu ktoś mógłby stworzyć coś orginalnego...

Człowieku, projekt margo :) Trochę śmieszy mnie podejście takich osób jak Ty, oczywiście nic do twojej osoby nie mam, ale czasami zdarzają się takie sytuacje :)

Projekt na pierwszy rzut oka owszem jest podobny, ale zobacz na gry tego typu czy to rpg marker, czy inne silniki 2d, zastanów się czemu są w ten sposób robione. Nie grałeś w grę, a oceniasz po wyglądzie, grafika rpg Cie gryzie ? Jeżeli tak to powiem Ci, że się zdziwisz, jeżeli oczywiście zagrasz :) Nie zmuszam Cię do niczego tym bardziej do odpowiadania na ten post, ale jeżeli jesteś choć trochę myślącym człowiek zastanów się nad porównaniem :) Co porównujesz ? .. 

Opublikowano

chodzi mi oto ze poprostu nastepny podobny do siebie projekt gry 2d ,zobacz sobie inne tematy,niemam nic do projektu ,bo to dobrze ze wychodzisz z inicjatywą ale bardziej cenie orginalność wykonania , bo to na pierwszy rzut oka przypomina mi margo i te projekty gier 2d na forum

Opublikowano

Szacunek za C++, który jest bardziej optymalny niż PHP którego używa połowa w swoich " projektach " .

Gra zapowiada się ciekawie :)

Jak będą BETA testy, to na pewno będę chętny :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

IMO ten 2D psuje wszystko. Nie można było zrobić prostej izometrii? Mamy prawie 2015r a gra wygląda jak z lat 90-tych. Fajnie, że w C++ to sobie piszesz, ale z drugiej strony nie lepiej było by poświęcić tego czasu na coś, co będzie wyglądać po prostu ładniej?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

FrozenShade  gry są jak wino im starsze tym lepsze :) 

Na szczęście istnieją osoby, które nie skupiają całej swojej uwagi na grafice, lecz stawiają na zabawę i grywalność. Idealnym przykładem, który w pełni popiera moją tezę jest Minecrafta – gra złożona z samych kwadratów oraz pikselów. Pomimo to posiada znacznie większą grywalność, niż tytuły wypuszczone przez duże studia, i na które wydane zostały miliony. 
Opublikowano

Pierdu pierdu, linia obrony stosowana przez tych, co nie umieją. Minecraft to przede wszystkim oryginalny pomysł, twoja gra z oryginalnością nie ma nic wspólnego. To 'im starsze tym lepsze' można odnieść tylko do wybranych tytułów, ponieważ każda 'epoka' gier miała swoich kultowych przedstawicieli. Tylko pokaż mi dziś kogoś, kto zachwycał by się np Doomem albo spędzał całe wieczory cisnąc z kolegami w Duke Nukem 3D.

I na koniec, powiedz mi, czy nie lepiej było by poświecić czas i energię np na coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=UfwS3PQcV0M

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Nie będę się wykłócał, jednak tego typu gry tworzy się latami, nie mam na tyle czasu :) Po prostu mam pomysł na grę i uwierz mi jest on unikatowy :) Nie wypali to trudno, przemyślę stworzenie podobnego silnika do tego co pokazałeś :) 
Na razie jednak pozostanę przy swoim, i zapraszam Cię na beta testy jak już zostaną włączone, pozdrawiam :)

Opublikowano

Przykro mi, ale nie mam czasu na wzięcie udziału w becie twojej gry, no i zwyczajnie takie produkcje mnie nie interesują. Jestem tez zbyt zajęty tworzeniem gry, którą ci pokazałem - i bynajmniej nie mam zamiaru tworzyć jej 'latami' :)  To, co widziałeś to efekt zaledwie trzech miesięcy a i tak jest to wersja sprzed tygodnia. Na dzień dzisiejszy mam już więcej.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Pierdu pierdu, linia obrony stosowana przez tych, co nie umieją. Minecraft to przede wszystkim oryginalny pomysł, twoja gra z oryginalnością nie ma nic wspólnego. To 'im starsze tym lepsze' można odnieść tylko do wybranych tytułów, ponieważ każda 'epoka' gier miała swoich kultowych przedstawicieli. Tylko pokaż mi dziś kogoś, kto zachwycał by się np Doomem albo spędzał całe wieczory cisnąc z kolegami w Duke Nukem 3D.

I na koniec, powiedz mi, czy nie lepiej było by poświecić czas i energię np na coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=UfwS3PQcV0M

piszesz mu o tym że jego pomysł nie jest oryginalny, a sam tworzysz grę która wygląda jak kopia Legend of Grimrock. nawet mi ciebie nie żal, pajacu.

Opublikowano

piszesz mu o tym że jego pomysł nie jest oryginalny, a sam tworzysz grę która wygląda jak kopia Legend of Grimrock. nawet mi ciebie nie żal, pajacu.

Legend of Grimrock to typowy dungeon crawler. To taki gatunek gier, pajacu ;) Inne znane tytuły to: Dungeon Master, Stonekeep, Eye of the Beholder itp... pajacu.

To tak, jak gdyby powiedzieć, że wszystkie strzelanki fpp to kopie Dooma. Pajacu ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Dokładnie, żeby nie wiem jak starannie zrobić taką grę to już na wstępie jest się zaszufladkowanym razem z całą masą gówniarstwa robiącego to samo na gotowych silniczkach. Żeby tu chociaż była odrobina odmiany w grafice... czemu nie rzut izometryczny? Czemu pixelart zamiast grafik tworzonych z wyrenderowanych modeli?

Ja przynajmniej 'kopiuję' (to niewłaściwe słowo, ale niech będzie) coś, co jest 'kopiowane' niezwykle rzadko. Widzisz, @lechy ostatni porządny crawler, nie licząc Grimrocka, wyszedł w czasach gdy ty szczałeś w pieluchy.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Żeby tu chociaż była odrobina odmiany w grafice... czemu nie rzut izometryczny? Czemu pixelart zamiast grafik tworzonych z wyrenderowanych modeli?

przecież to jego decyzja, po co wchodzisz tam gdzie nikt cię nie chce? a ty dlaczego w swoim crawlerze korzystasz z takich i takich rzeczy, które były tyle razy w innych grach z tego samegu gatunku?

Widzisz, @lechy ostatni porządny crawler, nie licząc Grimrocka, wyszedł w czasach gdy ty szczałeś w pieluchy.

marna próba udawania samca alfa. zawsze kiedy ktoś udowadnia ci rację i czujesz się gorzej próbujesz zdominować oponenta takim kretynizmem? dobra rada: nie udzielaj się na publicznych forach.

Opublikowano

a ty dlaczego w swoim crawlerze korzystasz z takich i takich rzeczy, które były tyle razy w innych grach z tego samegu gatunku?

A ty nadal nie rozróżniasz pomiędzy jedną, konkretną grą a całym gatunkiem. Z nudów może kiedyś bym z tobą o tym podyskutował, ale najpierw odrób lekcje. Nie, nie oburzaj się, nie chodzi mi o pracę domową z matmy do gim ;) Poczytaj o takich grach, pograj w nie, bo na razie to nie wiesz o czym mówisz.

marna próba udawania samca alfa. zawsze kiedy ktoś udowadnia ci rację i czujesz się gorzej próbujesz zdominować oponenta takim kretynizmem? dobra rada: nie udzielaj się na publicznych forach.

Zastanawiam się, gdzie ty coś udowodniłeś, bo jakoś nie widzę ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

FrozenShade szczerze powiem, że mało mnie interesują gry twojej produkcji, nie przemawia do mnie farmer, tak samo jak i do Ciebie nie przemawia styl mojej gry. Grafika się Tobie nie podoba, ale jest masa osób, która lubi takiego typu rpg, np ja :) Nie widzę sensu dalej się wykłócać i pokazywać, kto jest ten lepszy. Każdy ma swoje zdanie i to szanuję, przeanalizuję to co proponowałeś na następną produkcję :)  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...