Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ugryzienie komara

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To normalne że jak cie komar ugryzie to masz ślad gdy będziesz drapać ;__;. Najlepiej jakieś maści używaj albo sa też takie spray'e specjalne że się cały psikasz i komary ciebie nie atakują wada taka że wtedy śmierdzisz ;p

Opublikowano

Najprościej i najszybciej będzie zapytać lekarza rodzinnego, przecież nie nastolatków na forum.

Nawet jeśli znajdziesz tutaj jakieś inne osoby, które są uczulone na jad owadów, to ich objawy i leczenie mogą przebiegać zupełnie inaczej niż u Ciebie.

Ale Ty oczywiście powinieneś o tym wszystkim wiedzieć skoro wiesz, że masz alergię...tym bardziej powinieneś wiedzieć jak sobie poradzić po ukąszeniu.

Po prostu się nie drap, proste!

+1 maść na ukąszenia

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Najprościej i najszybciej będzie zapytać lekarza rodzinnego, przecież nie nastolatków na forum.

Nawet jeśli znajdziesz tutaj jakieś inne osoby, które są uczulone na jad owadów, to ich objawy i leczenie mogą przebiegać zupełnie inaczej niż u Ciebie.

Ale Ty oczywiście powinieneś o tym wszystkim wiedzieć skoro wiesz, że masz alergię...tym bardziej powinieneś wiedzieć jak sobie poradzić po ukąszeniu.

Po prostu się nie drap, proste!

+1 maść na ukąszenia

Mam masc na ugryzienia i calcium w musujacych tabletkach.Ale w huy i tak swedzi nie do wytrzymania.

ie068n.jpg
Opublikowano

Raz pisała metoda w grze fruit ninja (o dziwo działa) bierzesz banana i wewnętrzną częścią skórki pocierasz tam gdzie masz bąbla , pozwala to tanio i zdrowo(masz od razu banana do zjedzenia xD) dać tobie ulgę od swędzenia. Sprawdzałem i działa.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Najlepiej przyzwyczaić się... Sam jestem skurwiale uczulony i jak mnie upierdoli najmniejszy komar to ręka jest o połowę większa, ale idzie się przyzwyczaić... Ewentualnie polecam Fenisitl(maść), mojej siostrze/matce pomaga, ja tego nie używam bo mi niepotrzebne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...