Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gamingu i streamingu do 5.5k

GenialnyŻółw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 5.5k na komputer do w.w. celów. Chciałbym dobrze wydać pieniążki pomożecie mpcetki  ^_^ ??

Opublikowano

Ale dużo powiedziałeś...

Sama jednostka centralna? System operacyjny potrzebujesz? Jakieś dodatki typu mysz, klawiatura, głośniki, słuchawki i/lub coś jeszcze innego też? Monitor ma być w cenie? Jeśli masz jakiś to powiedz w jakiej rozdzielczości pozwala grać? Zamierzasz podkręcać procesor?

Opublikowano

A co by było gdybym Ci powiedział, że nie mam pojecia? :( Dobra możemy spróbować... No to tak... Mile widziany monitor, reszta yebadz. Chcialbym żeby sprzęt byl bardzo stabilny i wydajny. 

Opublikowano

No widzisz, monitor mile widziany, a tak byś monitora z pewnością nie dostał, zatem już idziemy do przodu. Nauczysz się podkręcania procesora czy stanowczo nie? Bo w tym budżecie szkoda nie podkręcać procesora, ale znów gdybyś stanowczo stwierdził że podkręcał nie będziesz no to nic na siłę.

Opublikowano

W takim budżecie bez OC to grzech.

Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/DxqqoI/

Chociaż jak masz tyle kasy to lepiej poczekaj aż do sklepów wejdą GTX 980 od MSI, Asusa.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Wiem, że w tym budżecie pasuje iść w OC, ale jakby autor nie chciał stanowczo to też nie ma na siłę sensu do tego dopłacać. Bo wyda kasę na coś, z czego i tak w życiu nie skorzysta, także wstrzymajmy się z dalszym polecaniem aż autor podejmie decyzję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...