Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Implementacja Vault.

Execro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Edytuję plugin w Eclipse Luna i mam pewien problem, chodzi o to iż nie wiem o co chodzi z tym "import vault"... Co mam wrzucić i gdzie? Jedni piszą że importujesz to normalnie jak bukkita, a jedni że trzeba podawać jakieś linki i nie wiem już co mam zrobić... Pomóżcie! Bez Vault'a ni***a bo są błędy w konsoli :// Any ideas?

Opublikowano

public static Permission permission = null;

public static Economy economy = null;

public static Chat chat = null;

private boolean setupPermissions()

{

RegisteredServiceProvider<Permission> permissionProvider = getServer().getServicesManager().getRegistration(net.milkbowl.vault.permission.Permission.class);

if (permissionProvider != null) {

permission = permissionProvider.getProvider();

}

return (permission != null);

}

private boolean setupChat()

{

RegisteredServiceProvider<Chat> chatProvider = getServer().getServicesManager().getRegistration(net.milkbowl.vault.chat.Chat.class);

if (chatProvider != null) {

chat = chatProvider.getProvider();

}

return (chat != null);

}

private boolean setupEconomy()

{

RegisteredServiceProvider<Economy> economyProvider = getServer().getServicesManager().getRegistration(net.milkbowl.vault.economy.Economy.class);

if (economyProvider != null) {

economy = economyProvider.getProvider();

}

return (economy != null);

}

Opublikowano

Ogólnie to problem jest taki : chciałem dostać się do kodu źródłowego pluginu "The HungerGames", pobrałem JD-Gui i wziąłem się do roboty. Plik .jar rozpakowałem Winrarem i zaimportowałem .classy do JD. W eclipse zrobiłem nowy projekt, paczkę, i każdy class tworzyłem i kopiowałem treść z JD. Bukkit zaimportowany, vault też, pliki .yml utworzone (nazwy autora/pluginu nie zmieniałem, tylko komunikaty tak dla jasności) i ciągle są błędy chociaż kod jest w 100% ten sam... Pomysły?

Opublikowano

Ogólnie to problem jest taki : chciałem dostać się do kodu źródłowego pluginu "The HungerGames", pobrałem JD-Gui i wziąłem się do roboty. Plik .jar rozpakowałem Winrarem i zaimportowałem .classy do JD. W eclipse zrobiłem nowy projekt, paczkę, i każdy class tworzyłem i kopiowałem treść z JD. Bukkit zaimportowany, vault też, pliki .yml utworzone (nazwy autora/pluginu nie zmieniałem, tylko komunikaty tak dla jasności) i ciągle są błędy chociaż kod jest w 100% ten sam... Pomysły?

po dekompilacji nie otrzymuje się tego samego co napisał programista, szczególnie jak się przeleci kod jakimś programem :)

(Dlaczego? Po 1, część rzeczy istnieje tylko jako ułatwienie dla piszącego, a po kompilacji znikają np ArrayList<String> -> znika typ, zostaje tylko ArrayList, czasem też pojawiają się kilka razy te same zmienne, reszta to błędy de-kompilatora lub efekt zaciemniania kodu -> i nie chodzi tylko o losowe lub alfabetyczne nazwy zmiennych, tylko Java zezwala na znacznie więcej niż widać, zmienne/metody z tą samą nazwą ale innym typem to wtedy normalka już nie wspominając o dziwniejszych konstrukcjach)

A po 2... Nie no sorry, ale... nie pisz w javie, bo jeśli kliknięcie guzika "Save All Sources" (Ctrl+Alt+S) jest dla ciebie zbyt skomplikowane i wolisz kopiować plik po pliku... 

"to najwidoczniej myślenie nie jest twoją mocną stroną, pomyśl o kopaniu rowów czy coś" ~ Nauczyciel zawodowych ;3

Ale żeby nie było:

Powodami może też być:

- Brak potrzebnych bibliotek

- Zła (za stara) wersja JDK

- Lipne kopiowanie. 

- Kod był zaciemniany

- Nie umiesz czytać błędów

PS: Tak, wiem, jestem zła, okropna, itd. Zwykle pomagam ładniej ;3 Ale jak ktoś nie umie nawet wcisnąć guzika tylko kopiuje ręcznie pliki... :D

No i nie lubię pomagać z dekompilacją kodów ;)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

A znasz może jakiś inny sposób na zobaczenie słowo w słowo to, co napisał programista? Byłbym bardzo wdzięczny :>

Poza tym po wciśnięciu przycisku Save All Sources jest ten kod, lecz z czymś takim: /* numer linii */ ://

Opublikowano

A znasz może jakiś inny sposób na zobaczenie słowo w słowo to, co napisał programista? Byłbym bardzo wdzięczny :>

Poza tym po wciśnięciu przycisku Save All Sources jest ten kod, lecz z czymś takim: /* numer linii */ ://

No to tylko komentarze

+ kolejny przykład że kopanie rowów będzie dla ciebie lepsze <3 Tam jest przycisk.... Help -> Preferences i sobie zaznaczasz

"A znasz może jakiś inny sposób na zobaczenie słowo w słowo to, co napisał programista? Byłbym bardzo wdzięczny :>"

Tak, Znalezienie jego kodu na GitHubie lub innym serwisie tego typu. (Ułatwiający pisanie projektów open-source, więc to autor musi to tam wrzucić, wielu tak robi jeśli chodzi o (dobre) pluginy ;) )

Porwanie go lub jego rodziny dla okupu.

Kradzież jego dysku/ów.

Włamanie się do jego komputera.

BukkitSmerf

Opublikowano

Niestety GitHub nie został umieszczony. :/ Troszkę lipa, a odznaczenie tej opcji nic nie daje także wiesz :>>

Pozostaje porwanie jego rodzinki :/ może wtedy da source coda :D

Opublikowano

Niestety GitHub nie został umieszczony. :/ Troszkę lipa, a odznaczenie tej opcji nic nie daje także wiesz :>>

Pozostaje porwanie jego rodzinki :/ może wtedy da source coda :D

jak nie daje, jak daje, u mnie nie ma żadnych komentarzy z linijkami....

Pomijam fakt że w niczym one nie przeszkadzają o.O

BukkitSmerf

Opublikowano

Ok, teraz nic nie ma, żadnych komentarzy itp. Dałem to do Eclipse do folderu workspace lecz po zaimportowaniu bukkita nadal są błędy, lecz wszystko wydaje się być poprawnie napisane... 

@Edit

Okej, wszystko jest dobrze, jutro biorę się za spolszczanie ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...