Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karty Telewizyjne Daje Like :)

CzUcZo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebne mi porównanie 3 modeli różniących się parametrami kart telewizyjnych najlepiej porównajcie szczegółowo :)

I moglibyście mi napisać parę wskazówek dla mnie jako kupującego na co zwracać uwagę przy zakupie :).

Za odpowiedzi daje Like

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

to sobie poszukaj np na stronie chipa czy innego czasopisma komputerowego

po co ci parametry karty ??   przy obrazie cyfrowym to praktycznie nie ma znaczenia bo wygląd i końcowy obrazu zależy tylko od softu jaki używasz , no chyba ze planujesz zakup wypasionej karty za kilka stów  z dekoderem MPEG4

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to sobie poszukaj np na stronie chipa czy innego czasopisma komputerowego

po co ci parametry karty ??   przy obrazie cyfrowym to praktycznie nie ma znaczenia bo wygląd i końcowy obrazu zależy tylko od softu jaki używasz , no chyba ze planujesz zakup wypasionej karty za kilka stów  z dekoderem MPEG4

szukam jak najlepszej

Opublikowano

Tylko nie wiem po co, jak zwykła karta za 50zł będzie równie dobrze odbierać obraz.

To już nie jest analog, gdzie obraz był wyświetlany na podstawie amplitud fal radiowych, tylko cyfrówka, gdzie są 2 stany - albo 0 albo 1.

Dopóki karta rozróżnia 0 od 1 to obraz będzie taki sam, co do tego jaką kartę wybrać, to taką wspierającą win8.

Ja sam mam jakąś Omegę do komputera pod USB wielkości pendrive i jak na XP działa bez problemów, na win 7 trzeba się strasznie namęczyć, żeby działała, tak na win8.1 wgl. nie umiem jej ruszyć. Do tego możesz szukać takiej z pilotem, ale to w standardzie w najtańszych kartach już jest.

Najbardziej liczy się dobra antena, która wyłapie sygnał, najlepiej ze wzmacniaczem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tylko nie wiem po co, jak zwykła karta za 50zł będzie równie dobrze odbierać obraz.

To już nie jest analog, gdzie obraz był wyświetlany na podstawie amplitud fal radiowych, tylko cyfrówka, gdzie są 2 stany - albo 0 albo 1.

Dopóki karta rozróżnia 0 od 1 to obraz będzie taki sam, co do tego jaką kartę wybrać, to taką wspierającą win8.

Ja sam mam jakąś Omegę do komputera pod USB wielkości pendrive i jak na XP działa bez problemów, na win 7 trzeba się strasznie namęczyć, żeby działała, tak na win8.1 wgl. nie umiem jej ruszyć. Do tego możesz szukać takiej z pilotem, ale to w standardzie w najtańszych kartach już jest.

Najbardziej liczy się dobra antena, która wyłapie sygnał, najlepiej ze wzmacniaczem.

Mi potrzebne porównanie 3 kart na parametry bo muszę zamieścić to w referacie a nigdzie tego nie ma ;)

Sam w komputerze nie wiem jaką mam, a to że nie musi być najlepsza żeby działało to wiedziałem  ;p

Opublikowano

to rusz mózgownicą i użyj  GOOGLE !!   wpisać ranking kart tv wystarczy

człowieku...  i masz co kawałek jakieś rankingu kart TV w pierdylionie serwisów internetowych a ty nie potrafisz trafić na ani jednego z potrzebnymi ci danymi ?? ciekawe jak my mamy szukać za ciebie skoro nie wiadomo czego szukać !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...