Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sens grania na globalu

Bartuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym sie podzielic moimi spostrzezeniami na temat globala i licze na kulturalna dyskusje,a nie na hejty. No wiec glownie chodzi mi o zarabianie w metinie, nie wiem jak to sie stalo ale zarobic aktualnie na Etolinie jest mega ciezko omowie wszystkie znane mi sposoby na zarabianie oraz plusy i minusy plynace z tego :

- najprostszy sposob lowienie ryb, kiedys mial sens bo malz miala w miare cene do tego szansa na dropniecie 1 z 3 wartosicowych perel teraz jedynie biala jest cos warta reszta prawie w cenie malzy

- pospolity dropek z bojem do m2 jaki jest sens siedziec godzinami i ludzic sie, ze dropnie aura lub berek, bo to aktualnie jedyne ksiegi ktore sa cos warte no i ksiegi dla wpka, kiedys jeszcze sie liczylo na kd +4, ktore aktualnie dropia z wrozki i jedyne warte zachodu kd to kd speeda

- dropienie ogonow moim zdaniem spoko pomysl, ale nie dropia za czesto i srednio schodza

- metiny w red lesie tutaj jest naprawde ciekawy drop, metiny nie sa jakeis trudne, ale jedynie pozno w nocy idzie sobie cos pozarabiac (moze to i dobrze)

- dropienie zebow pomysl calkiem spoko spodobal mi sie z poczatku w 40 min mialem po 8 zebow w eq, ale po czasie zaczely leciec mi naprawde slabo i dalem sobie spokoj

- dropienie medali w srednim loczhu na 35 z rekawica slaby zarobek w komnacie przed bossem

- mapki w dt moim zdaniem najlepszy sposob na zarabianie w calej grze, jak sie juz dostanie na 7 pietro mozna siedziec i siedziec tylko nie kazdy jest w stanie sie tam dostac

- bicie metinow cienia na pustyni i wokol swiiatyni na 35 z rekawica - fajnie idzie, latwo znalezc, ale szansa na kamyk jest stosunkowo niska i tu sie rodzi pytanie czy lepiej isc do m2 i miec 3x wiecej metkow i bic je 3x krocej czy siedziec pod swiatynia i ludzic sie na kamola

Do tego dochodza yangi za sm ? jak wogole mozna cos takiego wprowadzic do IS, kiedys jak w shopie ise wystawialo cos 20% taniej to 5 min i nie bylo teraz jak bodzie sa po 8 kk a ja wystawie za 7,5 to 2 godziny czekam

Nie jestem placzkiem ktory nie umie zarobic, tylko przez mozliwosci zarobku na 75+zyski bardzo sie zmienily w stosunku do graczy z mniejszymi lvlami...

Dziekuje i czekam na Wasze spostrzezenia

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Według mnie najlepszy zarobek to kup taniej, sprzedaj drożej. Gdy masz np. 100-200kk, kupujesz itemki +/- 40% taniej. Po miesiącu dorobisz się tych 2kkk+

Opublikowano

Zabawa na globalu zaczyna sie od 75lv, do 75lv trzeba miec eq i expic, zarobic cos jest ciezko.

Najlepszy sposob na zarobek niealeznie od poziomu to szukanie okazji po shopkach i potem sprzedawanie drozej, jednak jest to dosyc zmudne i trzeba przegladac co chwile shopki i znac sie dobrze na cenach i na popycie.

Opublikowano

Ja powiem tak, nie ma sensu grać na PL. Nie dość, że od c***a botów, to jedyna przyjemność z gry jest dopiero od 75 lvl, na małym lvl kompletnie nic, tylko exp exp exp, Nie ma sensu grać, polski global jest typowo teraz pod zarobek z  IS a dodanie yangów do IS to gwóźdź do trumny

Opublikowano

Generalnie to gra się fajnie, jest trudno i widać, że to global ale zniechęcają mnie boty i drogi&bodaty IS. Tak to byłoby idealnie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ostatnio często to słyszę, nie znam się na privach ale czy tam przypadkiem nie gra 1/10 osób co na globalu ?Czy można również selać yangi na allegro ? ktoś to kupi ? Czy nie ma tak , że GM robi co chce ,jednemu item drugiemu odpoczynek od gry  ?

Opublikowano

Ostatnio często to słyszę, nie znam się na privach ale czy tam przypadkiem nie gra 1/10 osób co na globalu ?Czy można również selać yangi na allegro ? ktoś to kupi ? Czy nie ma tak , że GM robi co chce ,jednemu item drugiemu odpoczynek od gry ?

To zalezy od regulaminu dango serwera.

Global nie ma duzo graczy,ma tylko dobrze rozwiniety handel.Na niekorych privach gra wiecej osob niz na globalu.

Opublikowano

Nic i tak nie pobije zarobku na 90+ dropienie broni, zbroi +7 i ulepszanie na dt :) Ja tam na globalu już nie widzę sensu grania gf zjebał grę i tyle.

Opublikowano

proba zarobienia yangow na globalu to smiech.. orobisz sie tydzien, a potem w przeliczeniu na yangi (allegro) wyjdzie ci, ze zarobiles 5 zl... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...