Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop - wyłącza się.

SmoKu™

Pytanie

Opublikowano

Cześć i czołem.

Wątpię, żebym tu znalazł pomoc ale osoba, która mi pomoże otrzyma 100 lajków.

Problem?

Model: Dell Inspiron 17r ( N7010 )

Laptop po 1,5h-2h pracy po prostu się wyłącza i aby go włączyć trzeba czekać z godzinę.

Robiłem wiele rzeczy, piszcie co może być przyczyną a ja będę odpisywał czy to robiłem już, czy nie.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpal cos do obciazenia procesora (np. occt) i sprawdzaj temperature procesora (maksymalna). Jesli przekroczy 90st. to wylacz komputer i daj mu sie schlodzic.

Jesli chlodzenie jest niepoprawnie zamontowane to taka sytuacja bedzie sie nagminnie powtarzala az do momentu uswzkodzenia procesora.

Opublikowano

przegrzewanie się procesora, grafiki albo dysków

wymiana lub wyczyszczenie układów chłodzenia, porządne nasmarowanie pastą  aż się prosi o wykonanie

jeśli masz na i3 to dziwne bo nie powinien się grzać przy dobrym chłodzeniu , zwłaszcza że i5/i7 rzadko przekraczają 45 stopni

dokup podkładkę pod laptopa najlepiej z 2-3 wentylatorami i sprawdź czy nadal się wyłącza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@RobeM

Czyszczenie robione, pasta nowiuśka, podładkę chłodzącą mam.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Z tego co słyszałem to nowa pasta musi się "przegryść" :D
Tzn. pełnię wydajności będzie miała po kilkudziesięciu godzinach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...