Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

procek z kartą graficzną

NothemaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

mam dylemat

chcę kupić procek z zintegrowaną kartą graficzną :

http://proline.pl/?p=AMD+A8-5600K

tylko pytanko - ogarnie on (mam na myśli głównie grafikę w tym procku) gre co wymaga GeForce 8800 (League of Legends).

Chciałbym zaoszczędzić na niekupowaniu karty graficznej więc zstanawiam się czy wystarczy sam procek z zintegrowaną kartą.

dam liki. 

rbd2t1.png

Opublikowano

Powinien ogarnąć, ja na intelowskiej integrze z pentiuma wyciągnąłem 50-60 fps na low na 1920x1080, lol nie jest tak strasznie wymagający graficznie.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zapomnij o A8-5600K, posiadam 6600K i w lola gra się całkiem przyjemnie na 1680x1050. Żadnych spadków FPS, ale jak ma być na bogato to weź najlepszego APU czyli A10-7850K + 8GB ramu 1600-2100Mhz i lecisz na bogato w BFa 3 bez lagów. I jedno pytanie -> wolisz mieć lepszy wygląd+mniejszą wydajność VS. słabszy wygląd+większa wydajność??

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Zapomnij o A8-5600K, posiadam 6600K i w lola gra się całkiem przyjemnie na 1680x1050. Żadnych spadków FPS, ale jak ma być na bogato to weź najlepszego APU czyli A10-7850K + 8GB ramu 1600-2100Mhz i lecisz na bogato w BFa 3 bez lagów. I jedno pytanie -> wolisz mieć lepszy wygląd+mniejszą wydajność VS. słabszy wygląd+większa wydajność??

jakość się dla mnie nie liczy. Only 60 fps +

na starym kompie miałem 120fps na full detalach i gdy zmieniałem na low to praktycznie skilla mi to nie dodawało.

Tylko 60FPS, nic więcej mi do diamentu nie potrzeba :)

rbd2t1.png

Opublikowano

Hah :D 

Do 60fps+ starczy Ci nawet A8-6600K, mam sam i polecam, lecz mam też zew. kartę (Asus GTX650) ale tylko do wymagających gier.  Do LoLa, MC starcza mi zintegrowana, nie mogę narzekać :) Bierz A8 tygrysie ;d

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Dobry wybór :> Powiedz mi tylko, jaki masz RAM/ile/jakie taktowanie?

@editt

Podaj pozostałe parametry komputera. Model pł. głównej, zasilacz, itp. 

A które APU zamówiłeś?

serwer_ourmc.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...