Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o komputerze

Daniel4110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie Wszystkich, to mój pierwszy post na Waszym forum.  Jestem graczem World Of Tanks od dawna. Grałem na starym komputerze z grafiką HD 7770 i procesorem E8400. Niestety w czasie burzy komputer po trafieniu dosłownie się spalił. Nie działa nic :( .

Przyjaciel chce mnie ratować takim zestawem za 600 PLN:

Płyta główna MSI Z97-G43 GAMING

Procesor Intel Core i3-4130

4GB RAM 1600 DDR3. 

Dysk, obudowę i nowy zasilacz oraz napęd już mam. Problem polega na tym że nie mam grafiki. Podobno ten procesor intela 4130 ma własną grafikę HD 4400 dedykowaną. Jak to działa? czy zadziała mi world of tanks na tej grafice? jeżeli tak to na jakich wymaganiach i na ile FPS mogę liczyć. Dużo gorsza będzie wydajność i grafika niż na sprzęcie starym? HD 7770 i procesorem E8400

Opublikowano

Hd 7770 nie jest taka straszna - możesz ja wsadzić to tego.

Zestaw ogólnie w miare, podaj jesszcze dokładnie jaki zasilacz, bo szkoda do nowych części wsadzać jakaś bombe zegarową

Opublikowano

Zasilacz: XFX Pro Series Core 550W.

HD 7770 - Spalony po trafieniu piorunem :/ dlatego pytam czy odpali na integrowanej intel HD 4400 która jest podobno w tym procesorze

Opublikowano

Zasilacz: XFX Pro Series Core 550W.

HD 7770 - Spalony po trafieniu piorunem :/ dlatego pytam czy odpali na integrowanej intel HD 4400 która jest podobno w tym procesorze

Zasilacz jest b. dobry.

Na tym intelu to nawet nie próbuj xD, jak złapiesz 10fps na pustej mapie to bedzie dobrze

Opublikowano

Na pewno lepiej.

Co do karty to zależy czy chcesz używaną czy nową.Jak używaną to może załapiesz się na HD7870 - chłodna, wydajna.

Opublikowano

Przyjaciel chce mnie ratować takim zestawem za 600 PLN:

Płyta główna MSI Z97-G43 GAMING

Procesor Intel Core i3-4130

4GB RAM 1600 DDR3. 

Hmmm.... czyżby nikt nie zauważył że do i3 koleś chce dać płytę na z97?? Po co przepłacać, skoro i tak nie wykorzysta tej płyty owy procesor. Jeżeli chciałbyś kupić kompa w sklepie, to podaj jaki masz budżet i/lub części których mógłbyś użyć.

Opublikowano

Juri. a nie wpadłeś na pomysł, że również tutaj znajdują się kompetentni ludzie, który znają się na komputerach, podzespołach itp.?

Opublikowano

Juri. a nie wpadłeś na pomysł, że również tutaj znajdują się kompetentni ludzie, który znają się na komputerach, podzespołach itp.?

Tam jest dział na temat komputerów, modernizacji itp. Nie twierdzę że tu nie ma, bo zapewne są, ale tam na pewno znajdzie się ich większa ilość.

Z racji że zły dział, a przenosić nie będę bo brak wzoru - zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...