Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio bawiłem się w Dedicated Server w CS i postawiłem sobie serva i sobie gram z kolegami i mam pytanie jak zrobić żeby np. jak wygraja terro leciała jakaś muza tak jak to jest na innych servach? Dodam że kawałki mam już obkrojone tylko co z nimi zrobić żeby działały w grze gdzie to wkleić czy co?

Pasjonat
Opublikowano

wpisz sobie w google roundsound . niedam ci dokładnego linku bo by było że reklamuje inne fora :)

zbyt duża sygnatura

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Krok 1. Jesli nie mamy u siebie na komputerze plikow wave (8000Hz, 16bit, mono) to musimy przerobic pliki z muzyka na taki wlasnie format. Do tego wszystkiego najlepiej moim zdaniem nadaje sie program Cool Edit Pro / 2000. Linki, z ktorych mozecie sciagnac wersje demo (free to try) znajdziecie ponizej:

- http://www.soft32.com/download-Cool_Edit_Pro_1_2a-282-5.html

- http://www.idilis.ro/downloads/file/cepsetup.exe

- http://yesterday.cdpa.nsysu.edu.tw/audio/cepsetup.exe

Krok 2. Po sciagnieciu programu instalujemy go. Po wejsciu i zaladowaniu sie programu otwieramy wybrany przez nas plik .mp3 (kombinacja klawiszy ctrl+o).

Krok 3. Kiedy plik .mp3 jest juz zaladowany w programie klikamy F11 i ustawiamy parametry:

- Sample Rate - 8000Hz

- Channels - Mono

- Resolution - 16bit

Potwierdzamy przyciskiem Ok

Krok 4. Chwile oczywiscie trzeba poczekac, kiedy program bedzie konwertowal nasz plik mp3 na odpowiednie parametry. To nie jest jednak koniec, gdyz to jest nadal plik .mp3 (tyle, ze ze zmienionymi parametrami). W chwili kiedy piosenka skonczy sie konwertowac, klikamy alt+f i wybieramy Save As. Przy Save As musimy pamietac, aby nasz plik mial odpowiedni format, dlatego przy tabeli zapisz jako (na dole) wybieramy typ rozszerzenia pliku Windows PCM (*.wav).

Krok 5. Nasza praca z programem Cool Edit zakonczyla sie juz, teraz mozemy przejsc do zmian w naszym configu (wymagane, aby dzwiek bylo slychac). Oto co musicie wpisac w cfg:

Kod:

To jest ukryta treść, proszę

( gdzie ? jest klawiszem, którym bedziesz uruchamial swój .wav )

Krok 6. Umiesc swoj plik .wav w katalogu SteamApps\twoj@mail\counter-strike\cstrike. Jego nazwa musi byc zmieniona na - voice_input.wav

Po tych wszystkich zabiegach mozemy wejsc do gry i przetestowac czy muzyka dziala.. Jesli nie, znaczy to, ze cos 'sknociliscie' :). Na wielu serverach ustawienia audio nie sa najlepsze (tak maja np. pifpafy i gamesnety), dlatego dzwiek nie bedzie tam tak czysty jak na innych.

Po za tym wiele osob mowi, ze mimo iz zrobili wszystko zgodnie z instrukcja, dzwiek im nie dziala. Dlaczego? Najczesciej dlatego:

- zle nazwany plik

- zle skonwertowany plik

- zle rozszerzenie pliku

- brak komendy w cfg

Poradnik nie mój. Ja go umieszczam za prośbą autora.

Opublikowano

blablablabla

Nie udzielaj się jeśli nie wiesz o co chodzi.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...